ماجرای «گورهای گاوچران» چیست؟ – ساینس بلاگ

محمد جوادی از ترجمه و انتشار اثر دیگری از روبرتو بولانیو با عنوان «گورهای گاوچران» خبر داد.

این مترجم درباره این نویسنده آمریکای لاتین که کتابش در نشر «چشمه» منتشر شده به ساینس بلاگ، گفت: سخن گفتن از رمان ها و داستان های روبرتو بولانیو به شکل مجزا کار دقیقی نیست، زیرا هر جزء متکی بر کلی است که در حرکتی مداوم می باشد و به همین دلیل این اجزا (شخصیت های داستان های بولانیو) در حرکتی دایمی هستند و همیشه ما را دوباره به پیکره بزرگ تر اثر او هدایت می کنند؛ بولانیو مانند نقاش در استودیوی خود، همزمان روی چند اثر کار می کند و اگر اثری را کنار می گذارد تا اثر دیگری را شروع کند، هرگز اثر قبلی را فراموش نمی کند. بولانیو، با سبک نگارش سیال خود، بیشتر به مسیر علاقه مند است تا نتیجه. 

مترجم رمان های بولانیو با نام های «2666» و «کارآگاهان وحشی» با اشاره به سبک این نویسنده درباره مجموعه داستان «گورهای گاچران» ادامه داد: مثل دیگر آثار این نویسنده فایده ای ندارد که تلاش کنیم تصمیم بگیریم که آیا در کتاب«گورهای گاوچران» با سه بخش مستقل روبه رو هستیم یا اثری با پیوستگی رمان. تاریخ این سه بخش اهمیت دارد. «گورهای گاوچران» و «سرزمین پدری» در دهۀ 1990 نوشته شدند و «کمدی وحشت فرانسوی» در سال های 2002 تا 2003 و بنابراین همزمان با کتاب های دیگر نوشته شدند که بر همزمانی که اشاره شد تاکید می کند. فضای جغرافیایی غالباً شهر کُنسپسیون در شیلی است، اما آنچه جالب توجه است دوگانگی یا کنار هم قرار گرفتن شیلی و مکزیک است. در شیلی، علاوه بر کُنسپسیون، از سانتیاگو و مکان هایی که برای خوانندگان آثار نرودا آشنا هستند، مانند بیو-بیو یا تموکو دیدن می کنیم. در مکزیک، استان سونورا- سانتاترسا، که در داستان 2666 به طور چشمگیری جاودانه شد- شایسته توجه ویژه است. یکی دیگر از لحظات مهم در بیوگرافی بولانیو، کودتای نظامی برای سرنگونی آلنده است که مانند منبع خشونت در اکثر متون کتاب سایه افکنده است. 

جوادی در پایان درباره دنیای بولانیو و روایت های خاص این نویسنده گفت: هر تلاشی برای نظم بخشیدن به آشفتگی یا بر پا کردن منطق که زیاد در مفهوم نگارش بولانیو به چشم نمی خورد، اهداف پروژه او را محدود و حتی تحریف خواهد کرد. به هر جهت، کتاب که شامل متن هایی است که هم بر مفهوم کل وابسته هستند و هم مستقل از آن، اشاره های زیادی به این شکاف بنیادین دارد. کافی است بگوییم تخیل بی حدوحصر، احساس پرشور، نقد تندوتیز، فعالیت پرتب وتاب و شخصیت های عجیب، «گورهای گاوچران» را به کتابی بسیار جذاب و بدیع درون کتابی دیگر تبدیل کرده است.

 محمد جوادی مترجم آثاری از نویسندگانی همچون روبرتو بولانیو، جوزف بویدن، وی.ای.شواب، اما داناهیو، خورخه ولپی و جاستین کرونین است و تا کنون 40 عنوان کتاب در حوزه ادبیات ترجمه کرده است. 

سی وپنجمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از 19 تا 29 اردیبهشت (1403) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می شود.

 پایان خبر ساینس بلاگ 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ماجرای «گورهای گاوچران» چیست؟ – ساینس بلاگ" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ماجرای «گورهای گاوچران» چیست؟ – ساینس بلاگ"، کلیک کنید.