موزه های تهران: راهنمای کشف گنجینه های دیدنی و پنهان

سایر موزه های شهر تهران

تهران فقط برج و ترافیک نیست! این شهر پر از موزه های دیدنی و گنجینه هاییه که خیلی ها از وجودشون خبر ندارن. از موزه های پول و خودرو گرفته تا خانه های تاریخی و تخصصی، پایتخت یه عالمه موزه باحال داره که هر کدومشون یه داستان جداگانه برای گفتن دارن. اگه دوست دارید یه موزه گردی متفاوت رو تجربه کنید و با قسمت های کمتر دیده شده پایتخت آشنا بشید، این مقاله حسابی به کارتون میاد. اینجا می خوایم یه سفر هیجان انگیز به دل موزه های کمتر شناخته شده تهران داشته باشیم و ببینیم پایتخت چه رازهایی رو تو دل خودش پنهون کرده. پس آماده باشید که تو این راهنما، از شیر مرغ تا جون آدمیزاد رو درباره این موزه ها باهاتون در میون بذاریم!

موزه های تهران: راهنمای کشف گنجینه های دیدنی و پنهان

تهران با داشتن بیش از ۷۰ موزه، یکی از غنی ترین شهرهای دنیا از نظر فرهنگی و تاریخی محسوب میشه. شاید بیشتر ما فقط اسم کاخ سعدآباد یا گلستان رو شنیده باشیم، اما واقعیت اینه که تنوع موزه های تهران خیلی فراتر از این چند مورد معروفه و کلی موزه خاص و تخصصی داره که هر سلیقه ای رو راضی می کنه. این مقاله قراره یه راهنمای جامع و کاربردی باشه تا هم گردشگرا و هم خود تهرانی ها، بتونن یه برنامه موزه گردی هیجان انگیز برای خودشون بچینن و گنجینه های پنهان و شناخته شده پایتخت رو کشف کنن. اینجا قراره اطلاعات دقیق مثل آدرس، ساعت کاری، شماره تلفن و قیمت بلیط رو هم برای هر موزه بهتون بگیم تا برنامه ریزی تون راحت تر بشه.

کاخ موزه ها و موزه های ملی: یه شروع با شکوه برای موزه گردی!

شاید بپرسید چرا باید با موزه های معروف شروع کنیم؟ راستش این کاخ موزه ها و موزه های ملی، پایه های تاریخ و هنر تهران هستن و اگه بخوایم از سایر موزه های شهر تهران حرف بزنیم، لازمه یه نگاهی هم به بزرگان این عرصه بندازیم. این موزه ها خودشون دنیایی از تاریخ و فرهنگ رو تو دلشون دارن که حتی برای تهرانی ها هم می تونه یه تجربه تازه و هیجان انگیز باشه.

کاخ موزه گلستان: نگین قاجاریه در قلب تهران

کاخ گلستان، تنها اثر ثبت شده جهانی تهران تو یونسکو، یه جای بی نظیره که شما رو مستقیم می بره به دوران قاجار. از تالارهای آینه کاری شده و عمارت شمس العماره گرفته تا ایوان تخت مرمر، همه جا پر از هنر و معماری ایرانی-اروپاییه. این کاخ تو قلب بافت قدیمی شهر قرار گرفته و حسابی جذابه. آدرسش خیابون پانزده خرداد، میدان ارگه. برای اطلاعات بیشتر می تونید با شماره ۰۲۱۳۳۱۱۳۳۳۵ تماس بگیرید. تو نیمه دوم سال، شنبه تا چهارشنبه ۹ صبح تا ۱۷ عصر و پنجشنبه و جمعه ها تا ۱۸ عصر بازه. بلیط ورودیش ۳۰ هزار تومنه و بخش های داخلی هم ۱۵ تا ۳۰ هزار تومنه که برای بازدیدکننده های خارجی فرق می کنه.

کاخ موزه سعدآباد: سفری در دل طبیعت و تاریخ پهلوی

اگه دنبال یه جای خوش آب وهوا با کلی کاخ و موزه می گردید، کاخ سعدآباد تو دامنه های توچال عالیه. این مجموعه با ۱۷ کاخ و موزه، مثل کاخ ملت (کاخ سفید) و کاخ سبز، داستان زندگی پادشاهان قاجار و پهلوی رو روایت می کنه. فضای سبز بزرگش هم برای قدم زدن و عکاسی حرف نداره. آدرسش خیابون ولیعصر، خیابون شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابون شهید کمال طاهریه. برای ساعت کاری و بلیط هم می تونید با شماره ۰۲۱۲۷۹۴۰۰۰۰ تماس بگیرید. نیمه اول سال ۹ صبح تا ۷ شب و نیمه دوم سال ۹ صبح تا ۵ عصر بازه. بلیط ورودیش ۳۰ هزار تومنه و بخش های داخلی ۱۵ تا ۳۰ هزار تومان.

کاخ موزه نیاوران: سادگی دلنشین و معماری خاص

کاخ نیاوران، محلی که محمدرضا پهلوی و خونوادش زندگی می کردن، یه معماری مدرن و قاجاری داره. سقف بازشو و فضای سبز دلنشینش، یه جلوه خاص به این کاخ داده. اینجا علاوه بر نمایش آثار هنری، شامل سینما و حمام های اختصاصی هم میشه. آدرسش خیابون شهید باهنر (نیاوران)، میدان شهید باهنره. با شماره ۰۲۱۲۲۲۸۲۰۲۰ می تونید تماس بگیرید. نیمه اول سال ۹ صبح تا ۷ شب و نیمه دوم سال ۹ صبح تا ۵ عصر بازه. بلیط ورودیش ۳۰ هزار تومنه و بخش های مختلف ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان.

موزه ملی ایران (ایران باستان و دوران اسلامی): مادر موزه های ایران

اگه عاشق تاریخ ایران هستید، موزه ملی ایران (یا همون موزه ایران باستان) یه گزینه عالیه. این موزه که مادر همه موزه های ایرانه، شما رو به سفری شگفت انگیز از دوران پیشاتاریخ تا قاجار می بره. آثار بی نظیری از تمدن های مختلف تو دو بخش پیش از اسلام و دوران اسلامی اینجا منتظرتونن. آدرسش خیابون امام خمینی، ابتدای خیابون سی تیره. شماره تلفن: ۰۲۱۶۶۷۰۲۰۶۱. نیمه اول سال ۹ صبح تا ۷ شب و نیمه دوم سال ۹ صبح تا ۵ عصر بازه. قیمت بلیط ۵۰ هزار تومنه.

موزه جواهرات ملی: گنجینه ای از الماس و شکوه سلطنتی

تصور کنید نفیس ترین جواهرات سلطنتی رو از نزدیک ببینید! الماس دریای نور، تاج پهلوی، و تخت طاووس فقط بخش کوچیکی از گنجینه های این موزه باشکوهه. این موزه تو خزانه بانک مرکزی ایرانه و بازدید ازش تجربه بی نظیریه. آدرسش خیابون فردوسی، بانک مرکزی ایرانه. شماره تلفن: ۰۲۱۶۴۴۶۳۴۶۹. ساعت کاریش معمولاً شنبه تا سه شنبه از ۲ تا ۴:۳۰ بعدازظهره، اما حتماً قبلش چک کنید چون ممکنه برای بازسازی تعطیل باشه. قیمت بلیط برای داخلی ها ۳۰ هزار تومان و برای خارجی ها ۳۰۰ هزار تومنه.

موزه های تخصصی: از تاریخ تا آینده، از علم تا سرگرمی!

حالا می رسیم به بخش جذاب و هیجان انگیز ماجرا، یعنی سایر موزه های شهر تهران که شاید کمتر کسی سراغشون رفته باشه. تهران پر از موزه هاییه که هر کدوم تو یه حوزه خاص متخصص هستن و می تونن شما رو حسابی شگفت زده کنن. بیاین با هم بریم سراغشون:

موزه آبگینه و سفالینه: جادوی شیشه و خاک

این موزه تو یه عمارت قاجاری خوشگل تو خیابون سی تیر قرار داره و پر از آثار شیشه ای و سفالیه که از دوران باستان تا الان جمع آوری شدن. معماری داخلیش کار یه معمار اتریشی معروفه و حسابی دیدنیه. آدرسش خیابون سی تیر، پلاک ۵۵ هست و تلفنش ۰۲۱۶۶۷۰۸۰۳۱. تو نیمه اول سال از ۹ صبح تا ۷ عصر و نیمه دوم سال از ۸ صبح تا ۴:۳۰ عصر بازه. بلیطش ۳۰ هزار تومنه.

موزه رضا عباسی: نقش و نگار تاریخ ایران

اگه به نقاشی و خوشنویسی علاقه دارید، موزه رضا عباسی رو از دست ندید. اینجا آثار هنری از دوران پیش از تاریخ تا قاجار به نمایش گذاشته شده. جالبیش اینه که بازدید از طبقه آخر شروع میشه و همینجوری میاید پایین. آدرسش خیابون شریعتی، نرسیده به پل سیدخندانه و تلفنش ۰۲۱۸۸۴۶۶۱۳۲. هر روز جز دوشنبه ها از ۱۰ صبح تا ۶ عصر بازه. بلیط داخلی ۷۲ هزار تومان و خارجی ۵۰۰ هزار تومان برای کل پردیس دفینه.

موزه فرش ایران: قالی های سخنگو، هنر اصیل ایرانی

موزه فرش یکی از بهترین جاها برای دیدن هنر اصیل ایرانیه. ساختمونش شبیه دار قالیه و کلی فرش و گلیم نفیس از دوره های مختلف اینجا پیدا میشه. هر قالی یه داستان داره و از فرهنگ یه منطقه خاص حرف می زنه. آدرسش خیابون کارگر شمالی، تقاطع فاطمیه. تلفن: ۰۲۱۸۸۹۵۱۵۹۶. از ۹ صبح تا ۵ عصر بازه. بلیط داخلی ۳۰ هزار تومان و خارجی ۲۵۰ هزار تومان.

موزه هنرهای معاصر تهران: پاتوق هنر مدرن و جهانی

برای هنردوستان، این موزه یه بهشته! اینجا می تونید آثار پیکاسو، مونه، و وارهول رو کنار شاهکارهای هنرمندای ایرانی ببینید. معماریش هم خیلی خاصه و تلفیقی از سنت و مدرنیته س. آدرسش خیابون کارگر شمالی، جنب پارک لاله و تلفنش ۰۲۱۸۸۹۶۲۰۶۱. هر روز جز دوشنبه ها از ۹ صبح تا ۶ عصر بازه. بلیط داخلی ۲۵ هزار تومان و خارجی ۱۵۰ هزار تومان.

موزه موسیقی تهران: سمفونی سازهای کهن و نو

اگه به موسیقی علاقه دارید، اینجا می تونید سازهای سنتی و مدرن رو ببینید، از کارگاه ساخت ساز سر در بیارید و به آرشیو صوتی و تصویری استادان بزرگ گوش بدید. آدرسش میدان تجریش، خیابون شهید ابراهیم دربندی، خیابون موزه، نبش کوچه نیلوفر، پلاک ۹ هست. تلفن: ۰۲۱۲۲۶۷۲۷۸۵. هر روز جز شنبه ها از ۱۰ صبح تا ۵ عصر بازه. بلیطش ۴۰ هزار تومنه.

موزه زمان (تماشاگه زمان): وقتی زمان خودش تبدیل به موزه میشه!

این موزه تو یه عمارت قاجاری قشنگ تو زعفرانیه قرار داره و پر از ساعت های قدیمی و مختلفه؛ از ساعت های آفتابی و شنی گرفته تا ساعت های جیبی و مکانیکی. فضاش خیلی دلنشینه و آدم رو به گذشته می بره. آدرسش خیابون ولیعصر، خیابون زعفرانیه، نبش چهارراه پرزین بغدادی، پلاک ۶ هست. تلفن: ۰۲۱۲۲۴۱۷۳۳۶. هر روز جز شنبه ها از ۸ صبح تا ۸ شب بازه. بلیط داخلی ۴۳ هزار تومان و خارجی ۵۰۰ هزار تومنه.

موزه پول (موزه دفینه): تاریخچه پول از سکه تا اسکناس

می خواید بدونید پول چجوری تو ایران و جهان شکل گرفته؟ موزه پول (یا دفینه) یه کلکسیون فوق العاده از سکه و اسکناس های قدیمی داره. آدرسش میدان ونک، خیابون ولیعصر، بلوار میرداماد، نبش کوچه دفینه هست. تلفن: ۸۸۸۸۰۱۰۸. هر روز جز شنبه ها از ۹ صبح تا ۵:۳۰ عصر بازه. بلیطش ۷۲ هزار تومان برای داخلی ها و ۵۰۰ هزار تومان برای خارجی هاست.

موزه خودروهای تاریخی ایران: کلکسیون ماشین های سلطنتی و کلاسیک

اگه عاشق ماشین های کلاسیک و سلطنتی هستید، این موزه یه جای رویایی برای شماست. اینجا می تونید رولزرویس ها، بنزها، فراری ها و کلی ماشین قدیمی و نادر رو ببینید. آدرسش کیلومتر ۱۰ جاده مخصوص کرج، خیابون ۲۵ هست. تلفن: ۰۲۱۴۴۹۰۱۶۲۹. هر روز از ۹ صبح تا ۵ عصر بازه. بلیطش ۱۱۸ هزار تومان برای داخلی ها و ۵۰۰ هزار تومان برای خارجی هاست.

موزه حیات وحش دارآباد: سفری به دنیای حیوانات ایران

برای دوستداران طبیعت و حیوانات، موزه حیات وحش دارآباد یه تجربه عالیه. اینجا نمونه های مختلفی از پستاندارا، پرنده ها و خزنده ها رو می تونید ببینید و با زیستگاه های ایران و جهان آشنا بشید. آدرسش میدان نیاوران، خیابون دارآباد، خیابون موزه هست. تلفن: ۰۲۱۲۲۸۰۴۵۵۵. هر روز جز جمعه ها از ۸ صبح تا ۴ عصر بازه. بلیطش ۳۰ هزار تومنه.

موزه ملی تاریخ علوم پزشکی: از ابوعلی سینا تا پزشکی نوین

این موزه تو یه ساختمون قدیمی تو دانشگاه علوم پزشکی تهرانه که قبلاً اصطبل شاهی بوده. اینجا می تونید تاریخ پزشکی ایران رو ببینید و با بخش های مختلف مثل چشم پزشکی و دندان پزشکی آشنا بشید. آدرسش خیابون کارگر شمالی، خیابون شانزدهم هست. تلفن: ۰۲۱۸۸۳۵۱۵۱۷. شنبه تا چهارشنبه از ۸ صبح تا ۳ بعدازظهر بازه. بلیطش ۱۰ هزار تومنه.

موزه علوم و فناوری ایران: جایی برای کنجکاوی های علمی!

اگه به علم و فناوری علاقه دارید، این موزه رو از دست ندید. اینجا می تونید با تحولات علمی، اختراعات ایرانی و حتی گالری نور آشنا بشید. بخش مرکز علمش هم تعاملیه و می تونید خودتون آزمایش کنید. آدرسش اتوبان حقانی شرق، بلوار استاد حبیبی، جنب فرهنگستان زبان و ادب فارسیه. تلفن: ۰۲۱۸۲۰۳۵۳۰. شنبه تا چهارشنبه از ۹ صبح تا ۲ بعدازظهر بازه. (اطلاعات بلیط در حال حاضر موجود نیست.)

موزه علوم زمین: از دل زمین تا موزه

برای کسایی که به زمین شناسی علاقه دارن، این موزه عالیه. اینجا نمونه های بی نظیری از سنگ ها، کانی ها، فسیل ها و ابزارهای قدیمی معدن کاری رو می بینید. آدرسش ضلع غربی میدان آزادی، بلوار معراج، جنب سازمان زمین شناسیه. تلفن: ۰۲۱۶۴۵۹۲۲۸۸. شنبه تا چهارشنبه از ۹ صبح تا ۳ بعدازظهر بازه. بلیطش ۲۰ هزار تومنه.

موزه ارتباطات (پست و مخابرات قدیم): وقتی نامه رسان ها حکمرانی می کردند!

می خواید بدونید پست و تلگراف چجوری تو ایران کار می کرد؟ این موزه تو یه ساختمون تاریخی با کلی تجهیزات و ابزارهای ارتباطی قدیمی شما رو به یه سفر جذاب می بره. آدرسش میدان امام خمینی، خیابون امام خمینی، جنب سردر باغ ملیه. تلفن: ۰۲۱۶۶۷۰۹۱۳۲. شنبه تا چهارشنبه از ۹ صبح تا ۴ عصر بازه. بلیط داخلی ۳۰ هزار تومان و خارجی ۱۰۰ هزار تومان.

موزه بانک ملی: ورق زدن تاریخ اقتصادی ایران

تاریخ مالی کشور رو از نزدیک تو این موزه ببینید. اینجا سکه های قدیمی از هخامنشی تا الان، اسناد بانکی و تابلوهای قاجاری رو به نمایش گذاشتن. آدرسش میدان امام خمینی، خیابون فردوسی، روبه روی سفارت آلمانه. تلفن: ۰۲۱۶۰۹۹۴۰۷۳. شنبه تا چهارشنبه از ۱۰ صبح تا ۴ عصر و پنجشنبه و جمعه ها (به جز تعطیلات رسمی) از ۱۰ صبح تا ۱ بعدازظهر بازه. بازدیدش رایگانه.

موزه قرآن کریم: نور و هنر در یک جا

اینجا تنها موزه تخصصی قرآنه که هنر و فرهنگ اسلامی رو به بهترین شکل نشون میده. ساختمونش به شکل شمسه طراحی شده و کلی آثار هنری قرآنی نفیس اینجا نگهداری میشه. آدرسش خیابون ولیعصر (عج)، تقاطع خیابون امام خمینی (ره) هست. تلفن: ۰۲۱۶۶۴۹۰۸۶۳. شنبه تا چهارشنبه از ۹ صبح تا ۳:۳۰ عصر بازه. بازدیدش رایگانه.

موزه ورزش و المپیک: افتخارآفرینان میدان ها

اگه عاشق ورزش و داستان قهرمانای ایران و جهان هستید، این موزه تو کمیته ملی المپیک شما رو حسابی هیجان زده می کنه. اینجا مدال ها، کاپ ها و افتخارات ورزشی رو می بینید. آدرسش خیابون سئول شمالی، بالاتر از بزرگراه نیایشه. تلفن: ۰۲۱۲۶۲۰۳۳۹۶. از ۳ تا ۵ بعدازظهر بازه و بازدیدش رایگانه.

موزه صلح تهران: قدم هایی برای جهانی آرام تر

موزه صلح تو پارک شهر یه جای پرمعنیه که پیامدهای جنگ رو نشون میده و به ترویج صلح کمک می کنه. اینجا می تونید با اثرات سلاح های شیمیایی و اتمی آشنا بشید. آدرسش خیابون خیام، خیابون شهید فیاض بخش، ضلع شمالی پارک شهره. تلفن: ۰۲۱۶۶۷۵۶۹۴۶. شنبه تا چهارشنبه از ۸ صبح تا ۵ عصر بازه و بازدیدش رایگانه.

موزه عروسک های ملل: دنیای شاد و رنگی عروسک ها

این موزه پر از عروسک های رنگارنگ از ۸۰ کشور دنیاست و یه جای عالی برای بچه ها و خونواده هاست تا با فرهنگ های مختلف آشنا بشن. هر عروسک داستان خودشو داره. آدرسش مترو دروازه دولت، ابتدای خیابون سعدی شمالی، کوچه فیات، پلاک ۲ هست. تلفن: ۰۹۳۶۰۳۴۴۶۷۲. صبح ها برای گروه ها و عصرها از ۴ تا ۸ شب بازه. آخر هفته ها هم از ۱۱ صبح تا ۶ عصر. دوشنبه ها تعطیله. بلیط داخلی ۱۵۰ هزار تومان و خارجی ۲۰ دلار.

موزه استاد صنعتی: پیکره هایی از جنس واقعیت

این موزه تو یه عمارت قاجاری قرار داره و آثار علی اکبر صنعتی، پیکره تراش معروف ایران رو به نمایش گذاشته. اینجا تندیس شخصیت های مهم تاریخی و سیاسی رو می تونید ببینید. آدرسش ضلع شمال غربی میدان امام خمینی، ابتدای خیابون فردوسی، شماره ۵۶ هست. تلفن: ۰۲۱۸۸۲۰۱۲۲۳. شنبه تا چهارشنبه از ۹ صبح تا ۳ بعدازظهر بازه. بلیطش ۶ هزار تومنه.

موزه خطای دید (رویا پارک): جایی که چشمانت فریب می خورند!

اگه دنبال یه موزه متفاوت و هیجان انگیز هستید، رویا پارک یه انتخاب عالیه. اینجا کلی اثر سه بعدی و خطای دید وجود داره که می تونه حسابی سرگرمتون کنه و عکس های باحالی بگیرید. آدرسش میدان نیاوران، خیابون دارآباد، بعد از آجودانیه، انتهای خیابون موزه هست. تلفن: ۰۲۱۲۴۵۵۷. شنبه تا چهارشنبه از ۱۱ صبح تا ۷:۳۰ شب و پنجشنبه و جمعه ها از ۱۰ صبح تا ۸:۳۰ شب بازه. بلیط داخلی ۱۹۸ هزار تومان و خارجی ۵۰۰ هزار تومان.

موزه کامپیوتر ایران: سفر به عصر صفر و یک

این موزه یکی از جدیدترین موزه های تهران و اولین موزه کامپیوتر ایرانه. اینجا می تونید با تاریخ کامپیوتر و تکنولوژی آشنا بشید و حتی با بعضی از دستگاه ها کار کنید. یه تجربه تعاملی و جذاب برای علاقه مندان به فناوریه. آدرسش اتوبان حقانی شرق – مجموعه فرهنگی گردشگری عباس آباد تهران – بلوار استاد حبیبی – جنب فرهنگستان زبان و ادب فارسیه.

خانه موزه ها و باغ موزه های تاریخی: قصه هایی از زندگی و هنر

تهران پر از خانه های قدیمی ایه که هر کدومشون یه داستانی دارن، اما بعضیاشون تبدیل شدن به موزه و حالا می تونید برید و از نزدیک زندگی بزرگان رو لمس کنید و از معماری و فضای دلنشینشون لذت ببرید.

خانه موزه مقدم: گنجینه استاد در خانه ای تاریخی

این خانه قدیمی که به استاد محسن مقدم، از استادان باستان شناسی، تعلق داشته، پر از کلکسیون های بی نظیر مثل سفال، سکه، و آثار هنریه. حیاط زیبا و ایوان های قاجاریش حسابی دلنشینه. آدرسش خیابون امام خمینی، بعد از شیخ هادی، جنب بانک ملت، پلاک ۲۵۱ هست. تلفن: ۶۶۴۶۳۱۴۴. هر روز جز دوشنبه ها و ایام سوگواری از ۹ صبح تا ۵ عصر بازه. بلیط داخلی ۳۰ هزار تومان و خارجی ۲۰۰ هزار تومان.

خانه موزه سیمین و جلال: عطر قلم در فضایی صمیمی

این خونه یادگاری زندگی مشترک سیمین دانشور و جلال آل احمد، دو تا از نویسنده های بزرگ معاصره. می تونید تو فضایی صمیمی با زندگی و آثارشون آشنا بشید. آدرسش دزاشیب، خیابون شهید رمضانی، کوچه رهبری، کوچه پسندیده، بن بست ارض، پلاک ۱ هست. تلفن: ۰۲۱۲۲۷۰۵۹۶۹. یکشنبه تا جمعه از ۱۰ صبح تا ۴ عصر بازه. بلیط داخلی ۱۰ هزار تومان و خارجی ۶۰ هزار تومان.

خانه موزه شهید مدرس: روایت یک مبارز نستوه

این خانه موزه تو محله عودلاجان، یادآور زندگی و مبارزات سیاسی سید حسن مدرس، سیاستمدار و نماینده مجلسه. اینجا می تونید با شخصیت این بزرگوار و اسناد مرتبط باهاش آشنا بشید. آدرسش محله عودلاجان، چهارراه سرچشمه، گذر میرزا محمود وزیر، کوچه شهید جاویدی هست. تلفن: ۰۲۱۳۳۵۰۵۰۰۴. هر روز جز شنبه ها و ایام سوگواری از ۱۰ صبح تا ۵ عصر بازه. بلیط داخلی ۲۰ هزار تومان و خارجی ۵۰ هزار تومان.

خانه موزه استاد ابوالحسن صبا: نوای ساز در خانه ای پرخاطره

اگه اهل موسیقی هستید، این موزه تو خونه شخصی استاد صبا، یادگاری از یکی از بزرگ ترین استادان موسیقی ایرانیه. اینجا سازها، دست نوشته ها و آثار هنری ایشون نگهداری میشه. آدرسش میدان بهارستان، خیابون ظهیرالاسلام، شماره ۹۰ هست. تلفن: ۳۳۱۱۱۲۴۶. هر روز از ۸:۳۰ صبح تا ۳:۳۰ بعدازظهر بازه (اما فعلاً تعطیله، پس حتماً قبلش چک کنید).

باغ موزه نگارستان: بهشتی قاجاری در قلب شهر

این باغ تاریخی قاجاری که فتحعلی شاه دستور ساختشو داده، یه جای فوق العاده زیباست. اینجا نمایشگاه های هنری، آثار کمال الملک و نقاشی های تاریخی رو می تونید ببینید. فضاش برای آرامش و لذت بردن از هنر و تاریخ عالیه. آدرسش میدان بهارستان، خیابون دانشسرا، خیابون شریعتمدار رفیعه. تلفن: ۰۲۱۳۳۱۱۹۵۸۶. موزه هر روز جز دوشنبه ها از ۹ صبح تا ۵ عصر و باغ از ۹ صبح تا ۸ شب بازه. بلیط داخلی ۳۰ هزار تومان و خارجی ۲۰۰ هزار تومان.

باغ موزه هنر ایرانی (باغ سپهبد): ایران در مینیاتور!

این باغ زیبا تو تجریش (به باغ سپهبد هم معروفه) ماکت های معروف ترین بناهای تاریخی ایران مثل شمس العماره و برج آزادی رو داره. اینجا می تونید تو یه فضای هنری و تاریخی قدم بزنید و از آثار هنرمندای معاصر هم لذت ببرید. آدرسش محله باغ فردوس، میدان تجریش، خیابون شهید دربندی، کوچه دکتر حسابی، پلاک ۲۵ هست. تلفن: ۰۲۱۲۲۶۸۶۰۶۵. هر روز جز روزهای تعطیل از ۹ صبح تا ۱۰:۳۰ شب و روزهای تعطیل از ۸:۳۰ صبح تا ۱۰:۳۰ شب بازه. بازدیدش رایگانه.

باغ موزه مینیاتور: هفت اثر جهانی در یک نگاه

اگه دلتون می خواد تخت جمشید، چغازنبیل و کتیبه بیستون رو تو یه فضای سرسبز و قشنگ، اونم به صورت مینیاتوری ببینید، این باغ موزه رو از دست ندید! فضاش برای قدم زدن و لذت بردن از هنر و طبیعت عالیه. آدرسش خیابون جانبازان غربی، نبش بزرگراه امام علی، پارک تمدن هست. تلفن: ۰۲۱۲۶۱۴۲۱۱۴. هر روز از ۸ صبح تا ۸ شب بازه و بازدیدش رایگانه.

موزه ملی ملک: از نسخ خطی تا فرش های نفیس

این موزه که به همت حاج حسین ملک، یکی از بزرگترین خیرین ایران تاسیس شده، گنجینه ای از نسخ خطی، نقاشی های قدیمی، سکه های تاریخی و فرش های دستباف نفیس رو داره. کتابخانه اش هم یکی از بزرگترین گنجینه های نسخ خطی کشوره. آدرسش خیابون امام خمینی، خیابون ملل متحد (باغ ملی)، روبه روی وزارت خارجه هست. تلفن: ۰۲۱۶۶۷۲۶۶۱۳. هر روز جز جمعه ها و تعطیلات رسمی از ۸:۳۰ صبح تا ۴:۳۰ عصر بازه. بلیطش ۲۰ هزار تومنه که با تخفیف میشه ۱۰ هزار تومان و برای دانش آموزا و دانشجوها نیم بهاست.

باغ موزه قصر: از زندان تا گنجینه تاریخ

این موزه قبلاً یه قصر باشکوه بوده، بعد تبدیل به زندان قصر شده و حالا شده یه موزه جالب که تاریخ پرفرازونشیبشو به تصویر می کشه. اینجا می تونید با فضای زندان و داستان های مبارزان سیاسی آشنا بشید. آدرسش انتهای خیابون شهید مطهری، خیابون شهدای ناجا، میدان پلیسه. تلفن: ۰۲۱۹۶۶۵۷۴۰۱. هر روز از ۲ بعدازظهر تا ۹ شب بازه. بلیطش ۱۰ هزار تومنه.

دسترسی به موزه های تهران: هر جور که دوست داری!

خب، تا اینجا با کلی موزه جذاب و دیدنی آشنا شدیم. حالا بریم سراغ یه بخش مهم که برنامه ریزی برای بازدید رو براتون راحت تر می کنه: چطور می تونیم به این موزه ها دسترسی داشته باشیم و چه جور موزه هایی برای هر سلیقه ای وجود داره؟

موزه های رایگان تهران: وقتی هنر و تاریخ مجانی میشه!

اگه دنبال موزه گردی هستید ولی نمی خواید هزینه ای بابت بلیط بدید، تهران چند تا گزینه عالی داره. این موزه ها علاوه بر اینکه ورودی ندارن، کلی هم چیز برای دیدن و یاد گرفتن دارن و حسابی بهتون خوش می گذره:

  • موزه بانک ملی: تاریخ اقتصادی کشور رو رایگان ورق بزنید.
  • موزه قرآن کریم: گنجینه ای از هنر و فرهنگ اسلامی رو رایگان تماشا کنید.
  • موزه هنرهای دینی امام علی (ع): آثاری با مضامین دینی رو بدون هزینه ببینید.
  • موزه صلح تهران: پیام صلح رو به رایگان بشنوید و با مفهوم صلح بیشتر آشنا بشید.
  • موزه ورزش و المپیک: افتخارات ورزشی ایران رو رایگان کشف کنید.
  • خانه هنرمندان ایران: یه فضای هنری و فرهنگی رایگان که پر از گالری های جذابه.
  • باغ موزه هنر ایرانی: ماکت های مینیاتوری از آثار تاریخی ایران رو رایگان ببینید.
  • باغ موزه مینیاتور: ۷ اثر جهانی ایران رو در ابعاد مینیاتوری و رایگان تماشا کنید.
  • موزه تنوع زیستی پردیسان: دنیای حیات وحش ایران و جهان رو رایگان کاوش کنید.
  • موزه استاد ابوالحسن صبا: (فعلا تعطیله، ولی معمولاً رایگانه)

بهترین موزه ها برای کودکان: جایی که آموزش و بازی با هم رفیقن!

موزه گردی برای بچه ها می تونه یه تجربه فراموش نشدنی باشه، مخصوصاً اگه موزه طوری طراحی شده باشه که اونا رو جذب خودش کنه و هم آموزش باشه هم تفریح. این موزه ها برای کوچولوها حسابی جذابه:

  • موزه عروسک های ملل: دنیای شاد و رنگی عروسک ها از سراسر جهان.
  • موزه خطای دید (رویا پارک): یه موزه پر از بازی و خلاقیت که چشم ها رو حسابی به چالش می کشه.
  • موزه علوم و فناوری ایران: می تونید خودتون آزمایش کنید و با کلی اختراع و ابزار علمی آشنا بشید.
  • موزه حیات وحش دارآباد: دیدن انواع حیوانات و آشنایی با دنیای حیات وحش.
  • موزه ملی تاریخ علوم پزشکی: برای بچه هایی که به پزشکی و بدن انسان کنجکاون.
  • موزه پول: آشنایی با سکه ها و اسکناس های قدیمی به زبان ساده.

موزه های مناسب عکاسی در تهران: قاب هایی برای خاطرات شما!

اگه اهل عکاسی هستید و دنبال لوکیشن های خاص و تاریخی می گردید، این موزه ها فضای بی نظیری برای ثبت عکس های قشنگ دارن. هم می تونید از معماری و آثار عکاسی کنید، هم یه یادگاری زیبا از حضورتون داشته باشید:

  • کاخ موزه گلستان: با آینه کاری ها و معماری بی نظیرش.
  • کاخ موزه سعدآباد: فضای سبز و کاخ های باشکوه برای عکس های ژورنالی.
  • کاخ موزه نیاوران: معماری خاص و باغ های زیبا.
  • موزه زمان (تماشاگه زمان): عمارت قدیمی با دکوراسیون خاص و ساعت های آنتیک.
  • موزه آبگینه و سفالینه: نورپردازی و چیدمان هنرمندانه.
  • باغ موزه نگارستان: باغی قاجاری با فضایی آرام و دلنشین.
  • خانه موزه مقدم: معماری سنتی و حیاط سرسبز و پرجزئیات.
  • موزه هنرهای معاصر تهران: معماری مدرن و آثار هنری خاص.
  • موزه فرش ایران: معماری دار قالی و فرش های رنگارنگ.
  • موزه موسیقی تهران: سازهای قدیمی و فضایی هنری.
  • موزه خودروهای تاریخی ایران: ماشین های کلاسیک با طراحی فوق العاده.
  • موزه پول: فضایی دنج و سرسبز در کنار آثار پول.
  • موزه خطای دید (رویا پارک): بهترین جا برای عکس های خلاقانه و سه بعدی!

موزه های باز در روزهای جمعه و تعطیلات: فرصتی برای همه!

خیلی ها فقط جمعه ها و تعطیلات فرصت موزه گردی پیدا می کنن. نگران نباشید، خیلی از موزه های شهر تهران تو این روزا هم باز هستن و می تونید حسابی ازشون لذت ببرید. البته همیشه قبلش با یک زنگ زدن، از باز بودن اونها مطمئن بشید:

  • کاخ موزه گلستان
  • کاخ موزه سعدآباد
  • کاخ موزه نیاوران
  • باغ موزه نگارستان
  • موزه زمان (تماشاگه زمان)
  • باغ موزه هنر ایرانی
  • باغ موزه مینیاتور
  • باغ موزه فردوس (موزه سینما)
  • باغ موزه گیاه شناسی ملی
  • باغ موزه قصر
  • باغ موزه دفاع مقدس
  • موزه ملی ایران
  • خانه موزه مقدم
  • موزه ملی ملک
  • موزه دفینه (موزه پول و سایر موزه های پردیس دفینه)
  • موزه رضا عباسی
  • موزه آبگینه و سفالینه
  • موزه حیات وحش دارآباد
  • موزه هنرهای معاصر تهران
  • موزه فرش ایران
  • موزه موسیقی تهران
  • موزه عروسک های ملل
  • موزه خطای دید (رویا پارک)
  • خانه موزه سیمین و جلال

موزه های تهران بر اساس منطقه: نزدیک به شما!

برای اینکه راحت تر بتونید برنامه ریزی کنید، موزه ها رو بر اساس منطقه هم دسته بندی کردیم. اینطوری می تونید موزه هایی که به محل اقامت یا مسیرتون نزدیک ترن رو انتخاب کنید:

موزه های مرکز شهر

این منطقه، قلب تاریخ تهرانه و پر از موزه های باارزشه که نزدیک بازار و بافت قدیمیه:

  • موزه ملی ایران
  • موزه آبگینه و سفالینه
  • موزه جواهرات ملی
  • موزه ارتباطات (پست و مخابرات قدیم)
  • موزه ملی ملک
  • موزه عبرت
  • موزه استاد صنعتی
  • خانه موزه مقدم
  • خانه موزه شهید مدرس
  • موزه صلح
  • موزه بانک ملی
  • موزه قرآن کریم

موزه های شمال تهران

اگه تو شمال شهر هستید یا می خواید تو یه فضای خوش آب وهوا موزه گردی کنید، این موزه ها عالی ان:

  • کاخ موزه سعدآباد
  • کاخ موزه نیاوران
  • موزه زمان (تماشاگه زمان)
  • موزه موسیقی تهران
  • باغ موزه هنر ایرانی
  • موزه حیات وحش دارآباد
  • موزه عروسک های ملل
  • خانه موزه سیمین و جلال
  • موزه خطای دید (رویا پارک)
  • موزه پول (دفینه)
  • موزه رضا عباسی
  • موزه هنرهای دینی امام علی (ع)
  • موزه ورزش و المپیک
  • خانه هنرمندان ایران
  • باغ موزه دفاع مقدس
  • باغ موزه فردوس (موزه سینما)

موزه های غرب تهران

غرب تهران هم پر از موزه های جذابه که مخصوصاً برای علاقه مندان به علم و تکنولوژی و خودرو گزینه خوبیه:

  • موزه خودروهای تاریخی ایران
  • باغ موزه گیاه شناسی ملی
  • موزه علوم زمین
  • موزه تنوع زیستی پردیسان
  • موزه کامپیوتر ایران

موزه های جنوب تهران

موزه هایی هم تو جنوب پایتخت هستن که دیدنشون خالی از لطف نیست:

  • موزه ملی تاریخ علوم پزشکی
  • باغ موزه قصر
  • موزه علوم و فناوری ایران

دسترسی به موزه های تهران با مترو و حمل و نقل عمومی: بدون ترافیک!

تهران پر ترافیکه و بهترین راه برای رسیدن به موزه ها، استفاده از مترو و اتوبوسه. خیلی از موزه ها نزدیک ایستگاه های مترو هستن. اینجوری هم تو ترافیک نمی مونید، هم راحت تر به مقصد می رسید:

  • موزه های مرکز شهر (میدان امام خمینی و سی تیر): برای دسترسی به موزه های ملی ایران، جواهرات ملی، آبگینه و سفالینه، ارتباطات، ملک، عبرت، استاد صنعتی، بانک ملی و خانه موزه مقدم، کافیه تو ایستگاه مترو امام خمینی یا حسن آباد پیاده شید. از اونجا می تونید با یه پیاده روی کوتاه یا تاکسی به موزه های اطراف برسید.
  • موزه های شمال شهر (تجریش و نیاوران): ایستگاه مترو تجریش، بهترین گزینه برای رسیدن به این منطقه است. از اونجا می تونید با تاکسی یا اتوبوس به کاخ سعدآباد، کاخ نیاوران، موزه زمان (تماشاگه زمان)، موزه موسیقی و باغ موزه هنر ایرانی دسترسی پیدا کنید.
  • موزه هنرهای معاصر و فرش: این دو موزه نزدیک پارک لاله هستن. می تونید تو ایستگاه مترو میدان انقلاب یا تئاتر شهر (ولیعصر) پیاده شید و بقیه راه رو با تاکسی یا BRT برید.
  • باغ موزه دفاع مقدس: نزدیک ترین ایستگاه مترو به این موزه، ایستگاه شهید حقانیه.
  • باغ موزه قصر: ایستگاه مترو شهید بهشتی، نزدیک این موزه تاریخی قرار داره.
  • موزه قرآن کریم: ایستگاه مترو ولیعصر به این موزه نزدیکه.

تهران، این شهر شلوغ و پرجنب وجوش، واقعاً یه گنجینه عظیم از موزه هاست که هر کدومشون یه داستان و یه دنیا حرف برای گفتن دارن. موزه گردی فقط یه تفریح نیست، یه جور سفره به دل تاریخ و فرهنگ این سرزمینه که حسابی ذهن آدم رو باز می کنه و حال دلش رو خوب می کنه.

چند نکته کلیدی برای یه موزه گردی لذت بخش!

برای اینکه موزه گردی تون حسابی حال بده و پشیمون نشید، این چند تا نکته رو یادتون باشه:

  • بهترین زمان بازدید: معمولاً اول صبح یا اواخر عصر، موزه ها خلوت ترن و می تونید با آرامش بیشتری ازشون بازدید کنید. وسط هفته هم از آخر هفته خلوت تره و انتخاب خوبی برای موزه گردیه.
  • مدت زمان بازدید: هر موزه حدود ۱ تا ۳ ساعت زمان می بره. اگه می خواید چند تا موزه رو تو یه روز ببینید، بهتره موزه هایی که به هم نزدیک ان و تو یه منطقه قرار دارن رو انتخاب کنید تا تو وقتتون صرفه جویی بشه.
  • امکانات رفاهی: خیلی از موزه های بزرگ و کاخ موزه ها، کافه، رستوران یا فروشگاه هدیه هم دارن که می تونید بعد از بازدید، یه چای یا قهوه بنوشید و از فضای دلنشینش لذت ببرید. قبل از رفتن می تونید این اطلاعات رو چک کنید.
  • چک کردن اطلاعات: ساعت کاری و قیمت بلیط موزه ها ممکنه تغییر کنه، مخصوصاً تو ایام تعطیلات مثل نوروز. پس حتماً قبل از رفتن به وبسایت یا شماره تلفن موزه سر بزنید یا زنگ بزنید تا با اطلاعات به روز برید و غافلگیر نشید.

اگه قصد دارید تجربه ای راحت و بدون دغدغه از بازدید موزه های تهران داشته باشید، پیشنهاد میشه تو هتل هایی نزدیک به موزه ها اقامت کنید. اینجوری می تونید به آسانی به جاذبه ها دسترسی پیدا کنید و از زمان خودتون بهینه تر استفاده کنید.

حرف آخر: گنجینه های تهران رو از دست ندید!

تهران، این شهر شلوغ و پرجنب وجوش، واقعاً یه گنجینه عظیم از موزه هاست که هر کدومشون یه داستان و یه دنیا حرف برای گفتن دارن. از کاخ های سلطنتی و موزه های ملی گرفته تا موزه های تخصصی و خانه های تاریخی، سایر موزه های شهر تهران منتظرن تا شما بیاید و ازشون دیدن کنید. موزه گردی فقط یه تفریح نیست، یه جور سفره به دل تاریخ و فرهنگ این سرزمینه که حسابی ذهن آدم رو باز می کنه و حال دلش رو خوب می کنه. پس فرصت رو از دست ندید و همین الان برنامه تون رو برای کشف این گنجینه ها بچینید. مطمئن باشید پشیمون نمی شید!

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "موزه های تهران: راهنمای کشف گنجینه های دیدنی و پنهان" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "موزه های تهران: راهنمای کشف گنجینه های دیدنی و پنهان"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه