کمالوندی: پرونده هسته ای را بسیار پیچیده و سیاسی کرده اند/ حسابرسی مواد در ایران با اغراض سیاسی انجام می شود
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت که حسابرسی مواد هسته ای از سوی آژانس در ایران با مطامع و اغراض سیاسی انجام می شود.
به گزارش ساینس بلاگ “بهروز کمالوندی” سخنگو و معاون امور بین الملل حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی در دیدار با جمعی از اساتید دانشگاه و مراکز علمی مختلف کشور ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ایام شهادت حضرت فاطمه زهراء(س) گفت: با وجود اقدامات و دستاوردهای فراوانی که در صنعت هسته ای کشور به دست آمده است؛ شاهد هیاهوی گسترده دشمنان هستیم و این شرایط سبب شده تا صدای ما در دنیا کمتر شنیده شود.
وی افزود: علم روابط بین الملل علم بررسی قدرت ها بوده و میزان قدرت تعیین کننده ی جایگاه کشورها محسوب می شود.
کمالوندی توضیح داد: مولفه های قدرت نظیر قدرت نظامی اقتصادی رسانه ای و… در دنیا به رسمیت شناخته می شود اما فناوری از مولفه های مهم قدرت ایران است؛ این مولفه به سایر مولفه ها نیز کمک می کند. به عبارتی مولفه تکنولوژی در سایر حوزه ها اثرگذار است و قدرت صنعت هسته ای به عنوان یک فناوری مهم به ویژه در خارج از کشور بسیار بسیار مورد توجه قرار دارد. صنعت و فناوری هسته ای قدرت آفرین بوده و موجب اقتدار می شود و ما توانسته ایم با تکیه بر علم و دانش آب سنگین باکیفیتی تولید کنیم که هر لیتر آن ۱۲۰۰ دلار ارزش دارد و همچنین موفق به تولید مشتقات دوتره شده ایم که هر میلی گرم آن در بازارهای جهانی هزاران دلار ارزش گذاری شده است.
وی ادامه داد: سرعت تحولات در فناوری هسته ای ایران بسیار زیاد است و دشمنان به دنبال ایجاد مانع بر سر صنعت و فناوری کشور ما هستند.
کمالوندی با اشاره به قطعنامه ی اخیر صادر شده علیه ایران در شورای حکام عنوان کرد: بلافاصله پس از صدور قطعنامه نسبت به فعال سازی ماشین های پیشرفته سانتریفیوژ اقدام کردیم.
وی تاکید کرد: متاسفانه دشمنان پرونده هسته ای ایران را بسیار پیچیده و سیاسی کرده اند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید بر لزوم آگاهی بخشی در زمینه نقش فناوری هسته ای در زندگی عموم مردم گفت: فناوری هسته ای و دستاوردهای آن در تمام شئون زندگی مردم تاثیرگذار است. اگر می خواهیم از نظر اقتصادی فناوری و نیز اقتدارآفرینی در جایگاه های برتر باشیم باید به صنعت و فناوری هسته ای توجه ویژه ای شود. در عرصه ی جهانی و بین المللی باید قوی باشید زیرا به اندازه قدرت هر کشور به آنان حق اعطا می شود.
وی افزود: موقعیت ایران از نظر ژئوپلتیک بسیار خاص است و به هر بهانه و دلیلی به دنبال تسلط به این منطقه و بخش از جهان هستند.
کمالوندی گفت: تحریم ها و فشارهای غربی سبب شد تا به خودکفایی در صنعت هسته ای دست یابیم؛ زیرا در سال های گذشته ابزارها و تجهیزات موردنیاز این صنعت را یا به ما نمی فروختند یا با قیمت بسیار بالایی به دست ما می رسید. با این وجود دشمنان همواره با سیاه نمایی به دنبال این بوده اند که ایران به دنبال سلاح هسته ای بوده است.
معاون امور بین الملل حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: بر اساس فتوای مقام معظم رهبری و مراجع عظام به دنبال سلاح هسته ای نیستیم. اما آن ها به دنبال ایجاد هیاهو و جنجال هستند و موضوعات کوچک نظیر مکان های ادعایی را نیز در این راستا و با تکیه بر اهداف و مسایل سیاسی مطرح می کنند. یکی از وظایف آژانس بین المللی انرژی اتمی حسابرسی مواد هسته ای است اما در خصوص ایران این کار با مطامع و اغراض سیاسی دنبال می شود. بررسی ها نشان می دهد که برخی کشورها به لحاظ سیاسی به دنبال تضعیف ایران در عرصه های داخلی و بین المللی هستند و می خواهند میان دولت و ملت شکاف ایجاد کنند و برای به نتیجه رسیدن این طرح تاکنون اقدامات فراوانی کرده اند.
وی تصریح کرد: دانش هسته ای به عنوان حوزه میان رشته ای ارزش فداکاری و تلاش دارد زیرا فناوری هسته ای در عرصه های گوناگون نقش آفرین است و می تواند نیازهای مختلف صنایع کشور را برطرف سازد.
وی با اشاره به دستاوردهای چشمگیر سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تولید انواع رادیودارو گفت: هر آنچه از انواع رادیودارو در جهان تولید می شود اکنون در داخل کشور با کیفیت مطلوب تولید می کنیم و در زمینه تولید برخی از انواع این داروها در رتبه های نخست جهان قرار داریم. فناوری هسته ای و دستاوردهای به دست آمده در این حوزه می تواند اقتصاد ایران را پویاتر کند؛ زیرا این صنعت موجبات برکت را برای کشور فراهم می سازد و وابستگی ما را کاهش می دهد و بر قدرت ما می افزاید.
وی با اشاره به لزوم آشناسازی مردم کشور به ویژه دانشجویان و دانش آموزان با دانش و فناوری هسته ای خاطرنشان کرد: باید همه مردم کشور با مزایای فناوری هسته ای از جمله برق هسته ای آشنا شوند. تنها در یک سال گذشته با میزان برق تولیدشده در نیروگاه اتمی بوشهر از مصرف حداقل ۱۳ میلیون بشکه نفت خام و معادل حدود ۹۰۰ میلیون دلار صرفه جویی شده و نیز در نتیجه ی تولید این نیروگاه هر سال شاهد عدم انتشار حدود ۷ میلیون تن انواع گازهای آلاینده ی زیست محیطی بوده ایم.
وی تصریح کرد: دانش آموزان دبیرستان ها و هنرستان ها را باید با مزایای این صنعت و فناوری آشنا ساخت. البته این کار آغاز شده و در حال توسعه آن هستیم. همچنین اقدامات رسانه ای قابل توجهی در زمینه ی آشنایی عموم مردم با دستاوردهای هسته ای کشور صورت گرفته و ادامه خواهد یافت.
در ادامه این نشست اساتید دانشگاه ضمن طرح برخی سؤالات بر لزوم همکاری جامعه علمی کشور با سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کردند.
گفتنی است در پایان این نشست اساتید دانشگاه و مراکز علمی مختلف کشور ضمن حضور در راکتور تحقیقاتی شهید فخری زاده از آزمایشگاه های تولید رادیودارو و سامانه پرتودهی تهران نیز بازدید کردند.
پایان خبر ساینس بلاگ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کمالوندی: پرونده هسته ای را بسیار پیچیده و سیاسی کرده اند/ حسابرسی مواد در ایران با اغراض سیاسی انجام می شود" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کمالوندی: پرونده هسته ای را بسیار پیچیده و سیاسی کرده اند/ حسابرسی مواد در ایران با اغراض سیاسی انجام می شود"، کلیک کنید.