از «قضیه میمون نامتناهی» چه می دانیم

از «قضیه میمون نامتناهی» چه می‌دانیم

آیا اگر زمان کافی به یک میمون که به صورت تصادفی تایپ می کند داده شود می تواند اثر هنری را خلق کند؟

به گزارش خبرگزاری ساینس بلاگ یک آزمایش فکری که به عنوان «قضیه میمون نامتناهی» شناخته می شود مدت هاست که برای توضیح اصول احتمال و تصادفی استفاده می شود.

دو ریاضی دان استرالیایی برای بررسی این قضیه آزمایشی انجام دادند تا دریابند چند سال برای تولید نتیجه ای در حد مجموعه آثار شکسپیر لازم است؟

محاسبات استفان وودکاک و جی فالتا محققان ساکن سیدنی بر اساس کار شامپانزه ای فرضی از خانواده میمون ها بود که بتواند حدود ۳۰ سال با سرعت تایپ یک کلید در ثانیه روی صفحه کلیدی با ۳۰ کلید (شامل حروف زبان انگلیسی به علاوه برخی علائم نگارشی رایج) تایپ کند.

محققان دریافتند زمان لازم برای تکرار نمایشنامه ها غزل ها و اشعار شکسپیر برای یک میمون تایپ کننده بیشتر از طول عمر جهان ما خواهد بود. بنابر گفته پژوهشگران یک شامپانزه تایپ کننده ۵ درصد احتمال دارد که با موفقیت کلمه «موز» را در طول عمر خود تایپ کند. 

این مطالعه می گوید: «حتی با بهبود سرعت تایپ یا افزایش جمعیت شامپانزه ها نتیجه کار چیزی غیر از توسعه آثار نوشتاری پیش پا افتاده درنمی آید.» محققان می گویند به همین خاطر اگرچه اصل قضیه میمون نامتناهی از نظر ریاضی درست است اما «گمراه کننده» محسوب می شود.

در تحقیق انجام شده محدودیت و سقف عمر جهان حدود یک گوگول سال دیگر فرض شد؛ یعنی سالی با عدد یک و ۱۰۰ صفر در جلویش.

پذیرفته شده ترین فرضیه پایان جهان که به اصطلاح «تئوری مرگ گرمای کیهان» نام دارد در چنین سالی اتفاق می افتد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "از «قضیه میمون نامتناهی» چه می دانیم" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "از «قضیه میمون نامتناهی» چه می دانیم"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه