۴ آبان در دنیای علم چه خبر؟

تقویم علم؛

۴ آبان در دنیای علم چه خبر؟

در این تقویم وقایع و رویدادهای مهم تاریخی مرتبط با علم و فناوری را مرور خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری ساینس بلاگ تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری ها کشف ها و حتی زادروزها و درگذشت های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی گیرد. در این تقویم علم وقایع مهم مصادف با امروز ۴ آبان برابر ۲۵ اکتبر را ورق می زنیم.  

*** 

اولین ساعت مچی الکترونیکی جهان 

۲۵ اکتبر ۱۹۶۰ میلادی برابر با ۴ آبان ۱۳۳۹ خورشیدی شرکت ساعت سازی آمریکایی بولوا اکوترون ۲۱۴ را به عنوان اولین ساعت مچی الکترونیکی جهان در شهر نیویورک برای فروش عرضه کرد. مدار اصلی این ساعت از یک ترانزیستور پی ان پی ژرمانیوم با یک دیاپازون ۳۶۰ هرتز استفاده می کرد که برای دقت زمان بندی استفاده می شد. سال ۱۹۷۷ ساعت های کوارتز جایگزین این دیاپازون شد. دقت بالقوه اکوترون بهتر از ۲ ثانیه در روز بود که در آن زمان دقت بسیار قابل توجهی بود. سال ۱۹۵۳ توسعه ساعت های دیاپازونی در سوئیس آغاز شد و نمونه اولیه این ساعت ها در سال ۱۹۵۵ ساخته شد. مهندس سوئیسی آن مکس هتزل بود که در سال ۱۹۵۹ به آمریکا نقل مکان کرد تا به همراه ویلیام بنت به توسعه بولوا اکوترون در نیویورک ادامه دهد.  

۴ آبان در دنیای علم چه خبر؟

فر مایکروویو 

۲۵ اکتبر ۱۹۵۵ میلادی برابر با ۴ آبان ۱۳۳۴ خورشیدی شرکت تاپان اولین فر مایکروویو خانگی را برای فروش عرضه کرد. سال ۱۹۴۷ شرکت رِیتیان اولین فر مایکروویو جهان را به نمایش گذاشت. اما این فرها بسیار بزرگ و در ابعاد یخچال بودند و بین ۲هزار تا ۳هزار دلار قیمت داشتند. سال ۱۹۵۲ رِیتیان با شرکت اجاق گازسازی تاپان که دارای زیرساخت توزیع و بازاریابی مصرف کننده بود قرارداد مجوز منعقد کرد. سال ۱۹۵۵ تاپان اولین اجاق مایکروویو خانگی را معرفی کرد که یک یونیت دیواری کوچکتر ۲۲۰ ولتی به اندازه یک اجاق معمولی اما با سامانه تولید مایکروویو با قدرت کمتر بود و دو سرعت پخت (۵۰۰ و ۸۰۰ وات) داشت. نمای بیرونی آن از جنس استنلس استیل و قفسه اش شیشه ای بود. اما باوجود قیمت هزارو۳۰۰ دلاری آن فروشش بسیار کند بود. هزارو۳۰۰ دلار در سال ۱۹۵۵ معادل حدود ۱۵هزارو۲۹۰ دلار امروزی است. امروزه قیمت فرهای مایکروویو خانگی بین ۵۵ دلار ۵۵۰ دلار است.  

۴ آبان در دنیای علم چه خبر؟

دومین قایق خورشیدی خئوپس 

۲۵ اکتبر ۱۹۸۷ میلادی برابر با ۴ آبان ۱۳۶۶ خورشیدی در جیزه مصر دومین قایق خورشیدی خئوپس برای اولین بار بااستفاده از یک دوربین فیلمبرداری تخصصی دیده شد. این دوربین از سوراخی عبور کرد که یکی از صفحات آهکی و گودالی را که قایق به مدت ۴هزارو۶۰۰ سال بدون مزاحمت در آن قرار داشت پوشانده بود. سوراخ سه روز قبل با تکنیک دقیقی برای حفظ هوای اصلی در محفظه ساینس بلاگ و موم شده حفر شد. پس از ضبط ویدئوهای گسترده سوراخ ورودی دوباره بسته شد. اولین قایق خورشیدی کشف شده مربوط به تشییع جنازه فرعون خئوپس (معروف به خوفو) بود که در ۲۶ می ۱۹۵۴ پیدا شد. این وسیله از چوب های مقدس چنار و سرو ساخته شده بود و آماده حمل روح فرعون به بهشت برای دیدار با رع ایزد خورشید بود و در یک گودال سنگی پوشیده شده در کنار هرم او ساینس بلاگ و موم شده بود. اما درنهایت برای نمایش در موزه از آنجا برداشته شد.  

۴ آبان در دنیای علم چه خبر؟

یاپتوس 

۲۵ اکتبر ۱۶۷۱ میلادی برابر با ۴ آبان در سال ۱۰۵۰ خورشیدی جووانی دومنیکو کاسینی یاپتوس یکی از قمرهای زحل را کشف کرد. یاپتوس سومین قمر بزرگ و یکی از ۵۳ قمر یا بیشتر زحل است. معروفیت این قمر  به دلیل دو تکه بودن سطح آن است که نیمی از آن دارای موادی است که نور را منعکس می کنند و نیمی دارای سطح جذب کننده نور است و به همین علت در عکس ها نیمی از آن درخشان و نیمی تاریک دیده می شود. در اساطیر یونانی یاپتوس یک تایتان پسر اورانوس پدر پرومتئوس و اطلس و اجداد نژاد بشر است. کاسینی اولین مدیر رصدخانه سلطنتی پاریس قمرهای دیگر زحل (تتیس دیون رئا) و شکاف اصلی حلقه های زحل را هم کشف کرد. 

۴ آبان در دنیای علم چه خبر؟

.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "۴ آبان در دنیای علم چه خبر؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "۴ آبان در دنیای علم چه خبر؟"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه