لوازم خانگی ایرانی؛ گران و بی کیفیت!

لوازم خانگی ایرانی؛ گران و بی کیفیت!

کالا های ایرانی قابل رقابت با خارجی ها نیستند

آفتاب نیوز :

اکنون بعد از پنج دهه دولت و مجلس با تصویب قانون به دنبال واردات خودروی اقتصادی هستند تا رضایت مردم را جلب کنند، اما کارشناسان معتقدند باید مانع تکرار این تجربه برای صنعت لوازم خانگی شوند چرا که مردم ما محکوم به خرید لوازم خانگی گران تر نیستند، چون تولیدکنندگان با واردات قطعات و مونتاژ آن ها می خواهند ژست تولید ملی بگیرند.

داستان قیمت بالای خودرو، پایین بودن کیفیت آن و مقایسه اش با برند های کیفی و ارزان خارجی در کشور های همسایه همواره نقل محافل است. به عنوان مثال در کشورمان خودروی ال 90 با سال ساخت 1397، 870 میلیون تومان و نیسان آلتیما 2020 در دوبی 14هزار دلار (850میلیون تومان) است.

اینکه چرا در این سال ها خودرو گران، بی کیفیت و مونتاژی به مردم تحمیل شده، موضوعی است نخ نما و تکراری که هر شهروند ایرانی از آن خبر دارد، اما نکته تلخ ماجرا این است که همین داستان نیز برای صنعت لوازم خانگی ایرانی در حال تکرار است و هیچ دولتمردی به ادامه این روند و تضییع حقوق مصرف کننده واکنشی نشان نمی دهد.

شاید خرید خودرو برای هر خانواده ایرانی کالای ضروری نباشد، اما خرید لوازم خانگی برقی مانند یخچال، لباسشویی، اجاق گاز و تلویزیون جزو ضروری ترین کالای مورد نیاز در یک خانواده است که باید هم قیمت مناسبی داشته باشد و هم اینکه از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد. آنچه در پنج سال اخیر برای این صنعت رقم زده اند، چیزی جز نادیده گرفتن حقوق مصرف کننده نبوده است.

قیمت یخچال فریزر سایدبای ساید ساخت ایران 64 میلیون (4 هزارو 400 درهم) و 89 میلیون تومان (6 هزار درهم) است که قیمت ها برحسب نوع برند متغیر است، اما همین یخچال سایدبای ساید در کشور امارات (با در نظر گرفتن نرخ درهم حدود 15 هزار تومان)، برند بوش و زیمنس تولید آلمان کمتر از 5 هزار درهم به فروش می رسد.

همچنین گزارش خبرگزاری ساینس بلاگ که در اردیبهشت سال گذشته قیمت این کالا ها را در ایران و امارات مقایسه کرده بود، حاکی است قیمت ماشین لباسشویی هفت کیلویی سامسونگ در ایران 28 میلیون تومان و در امارات 16 میلیون تومان (محاسبه قیمت ها در امارات با درهم 14 هزار تومان) بود. همین ماشین لباسشویی با نشان داخلی بین 19 تا 30 میلیون تومان فروخته می شد.

علاوه بر این ماشین لباسشویی هشت کیلویی ال جی در امارات 19 میلیون تومان و ایران 35 میلیون تومان فروخته می شد. همچنین یخچال سایدبای ساید سامسونگ در امارات 51 میلیون تومان و در ایران 101 میلیون تومان عرضه می شد. نشان ال جی این یخچال ها نیز در امارات 63 میلیون تومان و در ایران 121 میلیون تومان فروخته می شد. این مقایسه قیمت ها در حالی است که لوازم خانگی سامسونگ و ال جی موجود در بازار ایران قاچاق است و هیچ حقوق گمرکی به دولت پرداخت نمی شود.

نایب رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با تاکید بر اینکه انحصار و مونتاژکاری با کمترین کیفیت ممکن، صنعت لوازم خانگی را ارتقا نمی دهد، در گفتگو با نبض صنعت می گوید: واقعیت این است که ما واردکننده تکنولوژی هستیم و قطعات را با توجه به آن مونتاژ می کنیم و جالب اینکه می خواهیم همان محصولات را صادر کنیم، بنابراین باید ببینیم کالای مونتاژشده ما در بازار داخلی تا چه میزان مورد استقبال قرار می گیرد تا در مرحله بعد انتظار داشته باشیم کشور های خارجی، کالای ما را به سایر برند ها ترجیح دهند.

محمدحسین اسلامیان می افزاید: ما امروز لباسشویی ای را که تکنولوژی آن وارداتی است، با کیفیت به مراتب پایین تری از نمونه اصلی مونتاژ می کنیم، اما قیمت آن از قیمت جهانی کالای مورد نظر بالاتر است. امروزه قیمت لباسشویی ای که بالاترین سطح جهانی را از نظر کیفی دارد و در بسیاری از کشور های دنیا از آن استقبال می شود، 200دلار است، در حالی که لباسشویی های ایرانی با کیفیت به مراتب پایین تر، کمتر از 20میلیون تومان به مردم فروخته نمی شود.

وی تاکید می کند: تهیه زیرساخت ها از سوی دولت مسیله دوم است و مسیله اول این است که چگونه تکنولوژی وارداتی را دوباره صادر می کنیم. امروزه تنها به معدود کشور هایی می توانیم محصولاتی همچون لباسشویی را صادر کنیم که بعد مسافتی بالایی از کشور اصلی دارند یا مانند لباسشویی دوقلو و کولرآبی صرفه اقتصادی برای ایجاد خط تولید آن ها وجود ندارد.

نایب رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تصریح می کند: مشتری در هر صورت نیاز خود را به صورت واردات غیرقانونی با برند اصلی وارداتی تامین می کند، اما مسیولان اصرار دارند به جای این لباسشویی 15میلیون تومانی که کیفیت بسیار بالایی دارد، در داخل کشور شبیه آن را با 25میلیون تومان به مردم بفروشند و تازه برای صادرات آن هم برنامه ریزی کنند. طبیعی است وقتی در یک کشور، برند ایرانی را با کیفیت پایین تر و قیمت دوبرابری در کنار برند کره ای و آلمانی قرار دهیم، موفق نمی شویم.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "لوازم خانگی ایرانی؛ گران و بی کیفیت!" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "لوازم خانگی ایرانی؛ گران و بی کیفیت!"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه