دکتر طهرانچی: تربیت نسل جوان مبتنی بر توانمندی و سودمندی است

دکتر طهرانچی: تربیت نسل جوان مبتنی‌ بر توانمندی و سودمندی است

رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تربیت نسل جوان بر اساس توانایی است و مبتنی بر دانایی نیست چراکه نسل جوان توانایی محور فکر می کند.

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری ساینس بلاگ، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رییس دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین نشست هم اندیشی اعضای هییت علمی گروه های آموزشی هنر ارتباطات و رسانه که امروز بعد از ظهر در سازمان مرکزی برگزار شد، گفت: اگر دانشگاه مفاخر است بخاطر وجود اعضای هییت علمی است و قدر شما را نیک می داریم.

دکتر طهرانچی ادامه داد: برای اینکه شما بتوانید نقش آفرینی جدی داشته باشید، سعی کردیم تحولی در ساختار ایجاد کنیم؛ اما این واژگان کجاست و به چه سمتی می رویم.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: از بعد از دوره جدیدی که غرب سکاندار مدیریت علم جهانی را دست گرفت بعد از نیوتن تقسیم بندی شروع شد؛ گذار از علوم انسانی و علوم طبیعی انجام شد و مفهومی را تحت عنوان ساینس و علم تناور تر کرد.

دکتر طهرانچی ادامه داد: هماهنگ شدن نظام آموزش عالی در مفهوم دیزاین خلق بشر بزرگترین ضربه را وارد می کند و هر چه جلوتر رفتیم بیگانه تر شدیم.

وی با بیان اینکه این دوره در درون خود مولود دیگری به نام فناوری داشت، اظهار کرد: فناوری بی رحمانه حاکم شد و مسیله علم تکنولوژی شد و مسیله تکنولوژی به توسعه تبدیل شد و این مسیله شتابان پیش می رود.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه از زمان صفویه با جلوه های علم غرب مواجه شدیم، ابراز کرد: در این دوره یکی از سه نفر به نقاشی اعزام شد؛ آنچه در هنر ما به عنوان سازمان یافته مطرح شد، رشته هایی است که با رسمیت شناخته می شود.

دکتر طهرانچی ادامه داد: هنر معماری ایرانی با معماری برآمده از معماری گذشته تطابق ندارد آنچه رشته هنر دارد، برگرفته از رشته معماری در غرب است.

وی با بیان اینکه نظام دانشگاه هیچگاه نمی تواند خط را به عنوان رشته هنری در خود پرورش دهد، اظهار کرد: هیچ مهندس ایرانی نمی تواند مبتنی بر آجر گنبد آنچنانی داشته باشد.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه صنعت دانشگاه در خود هیچ زایندگی ای ندارد، ابراز کرد: نکته مهم این است که در تعریف دانشگاه اختلاف ایجاد شده است. جامعه و دانشگاه در غرب کارکرد تعاملی سختی دارد. دانشگاه گلخانه ساخت جامعه و تمدن غربی است؛ تحولاتی که در سیر جامعه غربی است، در دانشگاه بروز و ظهور دارد.

وی با بیان اینکه تمام نظام دانشگاه برای ساخت جامعه است، اظهار کرد: نفسمان با قرابت با جامعه انجام می شود و به شیر نفت متصل نیست. اقبال اجتماعی نیاز ما را تامین می کند و نسخه های وارداتی از جانب مردم اقبالی ندارد، رشته ها مورد توجه مردم نیست؛ بنابراین کسی تمایلی به درس خواندن ندارد.

دکتر طهرانچی تصریح کرد: کل ورودی رشته تاریخ 11 نفر بوده است. مگر می شود هنر زنده باشد، ادبیات فارسی نباشد و 180 نفر در ادبیات فارسی و در ادبیات زبان انگلیسی 10 هزار نفر ورودی داشته باشیم؛ این موارد با یکدیگر تطابق ندارد.

دکتر طهرانچی ابراز کرد: تربیت نسل جوان تربیت به توانایی است و مبتنی بر دانایی نیست. نسل جوان توانایی محور فکر می کند.

از ذهن پیچیده دیگر خبری نیست

رییس دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر توانایی و سودمندی است. کل ورودی ریاضی در دانشگاه آزاد اسلامی 48، فیزیک 54، نساجی 70؛ اما طراحی و دوخت 10 هزار دانشجو داریم. اینکه در مدرسه 18 درصد از دانش آموزان به رشته ریاضی سوق پیدا می کنند نشان دهنده این است که از ذهن پیچیده دیگر خبری نیست.

وی با بیان اینکه بایستی بتوانم دانشگاه را از این مسیر عبور دهم، ادامه داد: برای ماندن علم و هنر در این سرزمین اندیشه و طرح نو لازم است و مبتنی بر این شناخت، دانشگاه را احیا کرد. ذات رشته هنر اقامت و بستگی به همراه می آورد و  باید به گونه دیگر دید تا نجات داد.

ظرفیت ایران در ادبیات فارسی تهاجمات را به زانو درمی آورد

دکتر طهرانچی افزود: اگر مغول حمله کرد، ملت از حمله مسجد گوهرشاد ایجاد کردند. اصالت نیز در این مورد مطرح است. ظرفیت این کشور در ادبیات و هنر به اندازه ای است که می تواند تهاجمات این چنینی را به زانو درآورد.

وی با بیان اینکه اگر ایران بتواند فرهنگ و اجتماع خود را حفظ کند، هیچ حمله ای نمی تواند این کشور را ویران کند، اظهار کرد: آنگاه که هنر و علم کشور نتواند تربیت جوانان را داشته باشد و جوانان با دارایی آشنایی نداشته باشند، ایرانی نمی ماند.

دکتر طهرانچی در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه دانشگاه در حفظ جامعه و هنر چه کرده است، ادامه داد: دانشگاه جامعه را می سازد. تربیت آینده در دست این سازمان است و دانشگاه باید سهم خود را ایفا کند.

دانشگاه باید هویت جمعی داشته باشد

وی افزود: زمانی که یک دانشگاه هویت چندپاره دارد، یعنی هویت ندارد. دانشگاه آزاد اولین بار است که پای هویت جمعی ایستاده است و در آی یو آر رتبه 180 تا 190 را کسب کردیم؛ همین امر منجر شد که کسی دیگر ما را چند قسمتی نکند.

دکتر طهرانچی با بیان اینکه نظام یکپارچه پاسخ قرار دادیم، اظهار کرد: 64 گروه کشوری داریم؛ دانشگاه به عنوان سازمان علم تشکیل شده است و مشروطیت آن گروه هاست.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه هویت دانشگاه در تهران 22 پارچه بود، ابراز کرد: اساسا هیچ هویتی نداشتیم و باید هویت جمعی داشته باشیم.

دکتر طهرانچی با بیان اینکه رسانه یکی از بحث های جدی است، اظهار کرد: باید بنگریم که رسانه چه زمانی می تواند هویت پیدا کند.

وی افزود: چیزی که باعث می شود دروغ اینترنشنال باور شود، هنر رسانه است؛ همان طور که داعش فیلمی باورکننده برای کشتن آدم ها ساخت. هنر و رسانه یکی از موضوعات جدی کشور برای تربیت نسل جوان است.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه غرب متوجه شد که رشته نمی تواند مسایل را حل کند، ادامه داد: رشته نمی تواند پاسخگو باشد و مسیله را حل کند، و سپس به بین رشته و بعد چندرشته ای و در آخر به فرارشته ای روی آوردند.

دکتر طهرانچی با بیان اینکه دنیا به این رسیده که مسایل تک رشته ای نیست، اظهار کرد: یکی از مسایل بلاشک در دنیا هنر و رسانه است؛ هنر باید در تعلیم و تربیت نیز نقش بازی کند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دکتر طهرانچی: تربیت نسل جوان مبتنی بر توانمندی و سودمندی است" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دکتر طهرانچی: تربیت نسل جوان مبتنی بر توانمندی و سودمندی است"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه