مرتضی کهن سال – خبرگزاری ساینس بلاگ | اخبار ایران و جهان

مرتضی کهن سال - خبرگزاری ساینس بلاگ | اخبار ایران و جهان

  • استان: مازندران
  • حوزه انتخابیه: ساری و میان دورود
  • شعار انتخاباتی: (آرامش، امید به فردای ایران، رونق اقتصادی)

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری ساینس بلاگ با عنوان «با ساینس بلاگ انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

مرتضی کهن سال یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ هایشان به سوالات ساینس بلاگ در دو بخش کشوری و استانی را می خوانید:

-دکتری مدیریت، مدرس دانشگاه و موسسات آموزش عالی، نویسنده 29 جلد کتاب در حوزه مدیریت، کسب و کار، مدیریت استراتژیک در انتشارات معتبر دنیا. مدیر موسسه فرهنگی و هنری چند منظوره…..

سوالات کشوری:

* مهم ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

» سازوکارهای حقوقی ناقص برای ساماندهی مشارکت های اجتماعی «،» ضعف در سازوکارهای نظارت عمومی «،» پشتیبانی نظری ضعیف از شوراها «،» ضعف شوراها در شفافیت و پاسخگویی به عنوان یک نهاد اجتماعی «،» ضعف در ارتباط نهادمند با سایر نهادهای اجتماعی و سیاسی «و» مشارکت پذیری اندک اجتماع.

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

مجلس دوازدهم در فضایی که مشکلاتِ اقتصادی در کشور وجود دارد کار خود را با ایجاد امید شروع خواهد کرد. مجلسی که می خواهد با مدیریت جهادی، مردمی سازی اقتصاد و مبارزه با تبعیض و فساد اقدامات رضایت بخشی برای مردم ترتیب دهد و ظاهراً در این رویکرد راسخ است. با وجود این واقعیت، سوال مهمی ناظر به چگونگی ایجاد امید مطرح است. مجلس دوازدهم، با وجود 290 نماینده که هر یک صاحب ایده و پیگیر وعده هایی هستند از کدام راه حل خلاقانه می تواند استفاده کند تا در یک برنامه میان مدت، نشان دهد توانایی تغییر دارد؟ در واقع علاوه بر «تصمیم به تغییر»، نیاز به «برنامه برای تغییر» هم وجود دارد. برنامه ای عملیاتی که مشخص کند کنش های مجلس شورای اسلامی، در کنار تمام بازیگران عرصه ی حکمرانی در کشور چگونه می تواند بیشترین اثر رضایت بخش و کمترین تبعات ناخواسته را به دنبال داشته باشد. بر این اساس مراجعه به پیام رهبر انقلاب اسلامی به مجلس دوازدهم می تواند همانند همیشه راهنمای بی بدیلی از دستورالعمل های حکومتی برای نیل به هدف باشد

*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

یکی از ابعاد پیشرفت با مفهوم اسلامی عبارت است از سبک زندگی کردن، رفتار اجتماعی، شیوه ی زیستن – اینها عبارهٌ اخرای یکدیگر است…بخش حقیقی، آن چیزهایی است که متن زندگی ما را تشکیل می دهد؛ که همان سبک زندگی است که عرض کردیم. این، بخش حقیقی و اصلی تمدن است؛ مثل مساله خانواده، سبک ازدواج، نوع مسکن، نوع لباس، الگوی مصرف، نوع خوراک، نوع آشپزی، تفریحات، مساله ی خط، مساله ی زبان، کسب و کار، رفتار ما در محل کار، رفتار ما در دانشگاه، رفتار ما در مدرسه، رفتار ما در فعالیت سیاسی، رفتار ما در ورزش، رفتار ما در رسانه ای که در اختیار ماست، رفتار ما با پدر و مادر، رفتار ما با همسر، رفتار ما با فرزند، رفتار ما با رییس، رفتار ما با مریوس، رفتار ما با پلیس، رفتار ما با مامور دولت، سفرهای ما، نظافت و طهارت ما، رفتار ما با دوست، رفتار ما با دشمن، رفتار ما با بیگانه؛ اینها آن بخش های اصلی تمدن است، که متن زندگی انسان است

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه ها چه تاثیری می تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی گاه این همراهی و همکاری چیست؟

وضع معیشت مردم کشور دچار نا به سامانی هایی شده که به بخش اقتصادی مرتبط است و تحریم ها می تواند بر آن تاثیر گذار باشد، مردم و قوای سه گانه در این شرایط باید به اتحاد و بررسی وضعیت برای پیدا کردن راهکار توجه داشته باشند اما وحدت در کنار این مسایل از مولفه های تاثیرگذار در شکست آمریکا است. برای پیشبرد اهداف کشور باید تعامل بین قوا وجو داشته باشد و تحت امر مقام معظم رهبری همه قوا و نهادها برای رسیدن به این اهداف تلاش کنند

* مسوولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

دغدغه ای که ذهن فرهیختگان و دلسوزان جامعه ایران را با خود درگیر کرده این است که از میان نامزدهای مختلف انتخاباتی, چه کسانی قرار است به عنوان نماینده مردم در «مجلس شورای اسلامی» انتخاب شوند؛ به عبارتی قرار است تعیین سرنوشت یک ملت در متن حوادث بزرگ آینده به دست چه کسانی سپرده شود, همچنین حضور افراد مختلف در رقابت های انتخاباتی و شروع دوباره وعده های آنچنانی و ادعاهای هیجانی که طبعاً با بالابردن انتظارهای همگانی و امیدواری های ناگهانی برخی از اقشار جامعه همراه خواهد بود, اهمیت و ضرورت شناسایی شایستگی های موردنیاز نمایندگان مجلس را دوچندان می کند.مولفه به عنوان شایستگی های موردنیاز نمایندگان شناسایی شد که از میان آنها مولفه های صداقت, ظلم ستیزی, قاطعیت, اخلاص, وظیفه شناسی, مسوولیت در برابر اختیارات نمایندگی, قدرت چانه زنی و آگاهی سیاسی, مولفه های بودند که همه خبرگان اهمیت آنها را برای شایسته بودن یک نماینده به کرات بیان کرده بودند.

*مردمی بودن یکی از خصیصه های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام زدگی و طرح شعارهای غیر واقع بینانه اسیر شود؟

مولفه به عنوان شایستگی های موردنیاز نمایندگان شناسایی شد که از میان آنها مولفه های مردمی بودن، صداقت, ظلم ستیزی, قاطعیت, اخلاص, وظیفه شناسی, مسوولیت در برابر اختیارات نمایندگی, قدرت چانه زنی و آگاهی سیاسی, مولفه های بودند که همه خبرگان اهمیت آنها را برای شایسته بودن یک نماینده به کرات بیان کرده بودند و بنده هم بیان می کنم.

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسوولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

برای تحقق این اهداف در سرفصل های متعدد هدف گذاری های عملیاتی انجام شد؛ از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد افزایش سرمایه گذاری و ایجاد رشد اقتصادی از طریق مجوز تامین مالی در بخش های خصوصی و شرکت های دولتی، تکمیل طرح های نیمه تمام مبتنی بر ظرفیت های تعیین شده برای تکمیل طرح های عمرانی، حمایت از بخش تولید از طریق کاهش حقوق گمرکی ماشین آلات و افزایش آستانه معافیت مالیاتی مشاغل البته با هدف افزایش عدالت مالیاتی و کمک به تامین منابع بودجه برای کاهش معافیت های مالیاتی غیرزمان بر و غیرهدفمند.

سوالات استانی:

* با توجه به ورود سالانه 60 میلیون مسافر به استان، چه برنامه مدون و پایداری برای توسعه گردشگری در مازندران دارید؟

اگرچه به گفته مسوولان امر برای استان مازندران طرح جامع گردشگری تهیه شده ولی به تاکید کارشناسان لازمه اجرایی و عملیاتی شدن این طرح و حتی شناسایی همه ظرفیت های این حوزه منوط به داشتن طرح آمایش سرزمین است. در زمان حاضر طرح آمایش سرزمین به معنای واقعی نه تنها برای حوزه گردشگری بلکه برای دیگر بخش های استان نظیر کشاورزی و صنعتی مازندران ضروری بوده که متاسفانه هنوز فراهم نشده است. استان مازندران با برخورداری از همه مواهب طبیعی و خدادادی و واقع بودن در موقعیت جغرافیایی مطلوب سرزمین ایران دارای گنجینه ای عظیمی از ظرفیت ها در حوزه های مختلف از جمله گردشگری است. طبق اسناد موجود از سال 1353 که دفتر آمایش سرزمین توسط سازمان برنامه و بودجه تاسیس شد تاکنون اقدام اساسی برای انجام این نیاز ضروری کشور به ویژه در استان مازندران صورت نگرفته است. جالب این که سالهاست از بکارگیری ظرفیت ها در حوزه گردشگری در ایران و مازندران صحبت می شود ولی معلوم نیست به کجا رسیده ایم؟ چرا با وجود تهیه طرح جامع گردشگری به نتیجه مطلوب دست نمی یابیم.؟ بدون طرح آمایش سرزمین انجام هر طرحی در هر حوزه ای خروجی مطلوب نخواهد داشت. برای ساخت یک هتل پنج ستاره و یا هر طرح مهم گردشگری در سواحل، مناطق شهری و روستایی و دامنه های جنگلی باید تحقیقات علمی صورت گیرد که این مهم با داشتن نقشه آمایش سرزمین محقق خواهد شد.شواهد امر نشان می دهد که در طول 338 کیلومتر سواحل استان مازندران یک هتل پنج ستاره استاندارد و به روز نداریم که این نیاز مهم یکی از خواسته های گردشگران خارجی مطرح است و این فقدان برنامه ها و نبود امکانات موردنیاز گردشگری را در دیگر بخش های استان نظیر جنگل و روستاهای تاریخی و طبیعی کم نظیر و سواحل این منطقه نیز مشهود است.و مهم تر این که هنوز به خاطر نداشتن طرح آمایش سرزمین معلوم نیست اولویت جلگه خزر چیست و به معنای واقعی کلمه هنوز امکان سنجی و نیاز سنجی در این حوزه نشده است. به باور صاحبنظران مازندرانی هنوز برای این استان شمالی سند چشم انداز به معنای علمی آن تهیه نشده است و حتی تهیه سند چشم انداز تهیه شده نیز آیا مبنای کارشناسی و علمی دارد؟.هر سندی که در استان مازندران تهیه شده به خاطر نداشتن طرح آمایش سرزمین به عنوان نقشه راه، یا نیمه کاره بوده و یا قابلیت اجرایی نداشته است. باری – حوزه گردشگری یک توانایی فوق العاده ایران برای افزایش درآمد ارزی است که اگر واقع بینانه به این حوزه نگاه کنیم می بینیم تا امروز آنطور بایسته و شایسته کمتر به کار گرفته شده است.

* برای توسعه و استانداردسازی راه های مواصلاتی استان چه برنامه ای دارید؟

بهبود زیرساخت های جاده ای مازندران به عنوان یکی از اهرم های توسعه این استان پرتردد به اولویتی جدی در برنامه ریزی های مدیران ارشد استان تبدیل شده با نگاهی همه جانبه نگر به حوزه راه از سوی مدیران، فصل جدیدی در توسعه راه های استان را آغاز کرده است. مازندران به عنوان یکی از پرترددترین استان های کشور سال هاست که با مشکلات متعددی در حوزه راه ها دست و پنجه نرم می کند. با این که در همه دولت ها تلاش هایی برای رفع کاستی های مربوط به راه های این استان انجام شد، اما کماکان این استان با چالش های متعددی در بخش محورهای مواصلاتی اعم از شهری، روستایی و بین شهری مواجه است. در حالی که بهبود زیرساخت های راه در استان پرتراکم و پرترددی مانند مازندران با میلیون ها گردشگر یکی از الزامات توسعه محسوب می شود، وجود چالش های متعدد مربوط به حوزه راه در این استان عملاً فرآیند توسعه را چه در بخش گردشگری و چه در سایر محورها اعم از کشاورزی و صنعت مختل خواهد کرد. مدیران ارشد مازندران طی یک سال اخیر با احصاء مشکلات این حوزه در تلاش هستند که از ابعاد گوناگون چالش های حوزه راه در مازندران را برطرف کنند. به طوری که علاوه بر ایجاد زیرساخت های ارتباطی جدید، مسایلی مانند پاکسازی راه ها، نگهداری راه ها توسط بخش خصوصی و محرومیت زدایی از راه های روستایی در دستور کار قرار گرفته است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مرتضی کهن سال – خبرگزاری ساینس بلاگ | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مرتضی کهن سال – خبرگزاری ساینس بلاگ | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.