«سهمیه»، معیاری برای جذب در مدارس استعداد درخشان نیست

معاون وزارت آموزش و پرورش در گفت وگو با ساینس بلاگ:

«سهمیه»، معیاری برای جذب در مدارس استعداد درخشان نیست

«سهمیه»، معیاری برای جذب در مدارس استعداد درخشان نیست

رییس سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان گفت: 60 تا 70 درصد از رتبه های کشوری زیر هزار کنکور دانش آموزان سمپاد هستند.  

 الهام یاوری، رییس سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان در گفت وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری ساینس بلاگ، درباره سطح سوالات آزمون مدارس استعداد درخشان اظهار کرد: دانش آموزان شرکت کننده در آزمون مدارس سمپاد در مقاطع پنجم و ششم دبستان دارای نمرات بسیارخوب و حداکثر شاید یک نمره خوب باشند. 

2 درصد از دانش آموزان ایران سمپادی هستند

وی افزود: آزمون سمپاد هر ساله برای 300 هزار داوطلب درس خوان و با معدل بالا برگزار می شود که از این تعداد 30 هزار نفر یعنی 10 درصد در مدارس استعداد درخشان و تیزهوشان پذیرش خواهند شد و این به معنای غیر استاندارد بودن سطح سوالات آزمون نیست، بلکه بدین معناست که فقط 2 درصد از جامعه دانش آموزی در مدارس سمپاد تحصیل می کنند. 

نمرات بالا به معنای نابغه بودن دانش آموز نیست 

یاوری تصریح کرد: مدارس ابتدایی در کشور با تورم نمره رو به رو هستند و گاهی اوقات توهمی ایجاد می شود از این که تمام دانش آموزان با نمرات بالا نابغه هستند، اما اینطور نیست. 

مدارس سمپاد نمره محور نیست 

رییس سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان با بیان اینکه در مدارس سمپاد نمره محور نیستیم؛ تاکید کرد: تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا دانش آموزان به فهم عمیق از مسایل علمی، پژوهشی و فرهنگی دست یابند. 

استانداردی برای آزمون هوش وجود ندارد 

یاوری گفت: استانداری برای تست هوش در سطح بین المللی وجود ندارد، آزمون مسابقه و رقابتی طور است و دشواری آن به معنای سختی برای تمام دانش آموزان است، ممکن است سطح نمره کاهش یابد که همه را شامل خواهد شد و نسبت داوطلبان با یکدیگر محفوظ باقی می ماند. 

ترک تحصیل سمپادی ها صفر درصد است

وی درباره آمار ترک تحصیل دانش آموزان سمپاد اظهار کرد: ترک تحصیل دانش آموزان استعداد درخشان به ندرت و از لحاظ درصد حدود صفر است، اما گاهی والدین با روش های غیر معقول فرزندان خود را تحت فشار قرار می دهند تا تحت هر شرایطی حتما وارد مدارس استعداد درخشان شوند و شاگرد اول به حساب بیایند که آثار و عواقب بدی برای آنها دارد و تقریبا در هیچ کدام از آسیب های اجتماعی بر اساس بررسی های معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش تفاوت ها زیاد نیستند.

تجربی ها و ریاضی ها؛ بیشترین شرکت کنندگان کنکور 

رییس سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان در پاسخ به این سوال که چه تعداد از داوطلبان کنکور سمپادی هستند؛ اظهار کرد: درصد شرکت دانش آموزان سمپاد در کنکور هر سال متفاوت است و 60 تا 70 درصد دانش آموزان سمپاد رتبه های کمتر از 1000 کشوری را کسب می کنند و این تعداد در رشته های تجربی و ریاضی بیشتر است. 

دهک های پایین جامعه هم رتبه های تک رقمی کنکور داشته اند

وی ادامه داد: سال گذشته 16 نفر از 40 داوطلب رتبه های تک رقمی کنکور که رتبه های برتر به شمار می آمدند از مناطق 2 و 3 کشور و 15 نفر سمپادی بودند. در سال قبل از آن تنها 15 نفر از رتبه برتر های منطقه 2 و 3 شناخته شده بودند که سمپادی به شمار می آمدند. در 2 سال گذشته دانش آموزان مدارس سمپاد از شهر های خیلی کوچک توانسته اند در کنکور رتبه های تک رقمی کسب کنند که تمام این عوامل نشان می دهد سمپاد مسیر خوبی برای نفوذ عدالت اجتماعی به شهر های کوجک است تا عدالت آموزشی تنها در مدارس غیر دولتی نباشد و دانش آموزان کم تر برخوردار هم بتوانند از مزایای آموزش استفاده کنند. 

سمپاد سهمیه ای برای پذیرش ندارد

وی تاکید کرد: سمپاد هیچ نوع سفارش و سهمیه ای برای پذیرش در نظر نمی گیرد و فرزندان افرادی که جزء ستاد تصمیمی گیری هستند در صورتی که امتیاز کافی را کسب نکنند قبول نمی شوند و حتی اگر از سمت بیرون هم فشاری بر ما تحمیل شود، به هیچ عنوان پذیرشی نخواهیم داشت.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "«سهمیه»، معیاری برای جذب در مدارس استعداد درخشان نیست" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "«سهمیه»، معیاری برای جذب در مدارس استعداد درخشان نیست"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه