تحصیل بیش از 8 هزار دانشجوی پزشکی از 60 کشور جهان / دیگر نیازی به اعزام بیمار به خارج از کشور نیست
معاون آموزشی وزارت بهداشت:
معاون آموزشی وزارت بهداشت، در نخستین روز از جشنواره آموزشی پر سیمرغ، مرکز مطالعات توسعه آموزش را مغز متفکر دانشگاه ها و محل مناسبی برای توسعه و پژوهش دانست.
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری ساینس بلاگ، ابوالفضل باقری فرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت، صبح امروز 24 بهمن 1402 در مراسم افتتاحیه جشنواره پر سیمرغ که با هدف افزایش آگاهی و شناخت نسبت به ساختار و عملکرد شبکه دانشجویی توسعه علوم پزشکی کشور برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد گذشته، با اشاره به سالروز پیروزی انقلاب اسلامی گفت: ایام دهه فجر فرصت مناسبی است تا ضمن مقایسه پیشرفت های پزشکی کشور در دوران پیش از انقلاب و پس از انقلاب، به دستاورد های انقلاب اشاره کنیم. از جمله آنکه پیش از انقلاب پرشکانی از کشور های فیلیپین، اندونزی و پاکستان در کشور طبابت می کردند که حتی برخی از آنها پزشک نبودند و این در حالی است که اکنون از همین کشور ها دانشجوی پزشکی داریم.
وی تحصیل بیش از 8 هزار دانشجوی پزشکی از 60 کشور جهان را نشان از قابلیت های مختلف کشور در حوزه سلامت خواند و تاکید کرد: در سال های قبل از انقلاب کمیسیون عالی پزشکی، مسیولیت صدور مجوز برای اعزام بیماران به خارج از کشور را داشت، اما امروز این کمیسیون تعطیل شده و نیازی به اعزام بیمار به خارج از کشور نیست.
باقری فرد، تمامی این دستاورد ها را مرهون تلاش دانشجویان و اساتید دانست و افزود: علی رغم تمام مشکلات و تحریم ها در حوزه دارو، تجهیزات و حتی در بخش چاپ مقالات، خوشبختانه این افتخار نصیب کشور شده و علوم پزشکی توسعه بسیار خوبی داشته است که این امر نیز با تلاش دانشجویان و اساتید بزرگوار محقق شد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، مراکز توسعه آموزش را مغز متفکر دانشگاه ها عنوان کرد و گفت: این مراکز می توانند مانع از روزمرگی دانشگاه ها شوند و با رصد کردن فرآیندها، محلی برای توسعه و پژوهش (R&D) باشند.
باقری فرد همچنین از دانشجویان به عنوان صاحبان اصلی فرایند های آموزشی یاد کرد و افزود: دانشجویان می توانند مشکلات و چالش ها را به خوبی شناسایی کرده و بهترین راهکار را برای حل آن ارایه دهند. بر این اساس در نخستین گام از رییس مرکز توسعه آموزش خواستم تا کمیته های دانشجویی را فعال کند تا آنها عملا در فرآیند تصمیم گیری و حتی اجرا وارد شوند.
وی گفت: شما پر انرژی و نشاط هستید و وزارت بهداشت قصد دارد از این ظرفیت به خوبی استفاده کند. در واقع صاحبان اصلی فرآیند می توانند راهکار های بهتری ارایه دهند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، با بیان اینکه “گاهی تغییرات قانون از طریق پیشنهادات شما امکان پذیر است” خاطر نشان کرد: یکی از اولویت های معاونت آموزشی بحث ساماندهی رشته ها است؛ اینکه آیا باید با همین تعداد ادامه دهیم؟ همچنین بحث اصلاح آزمون ها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است لذا می خواهم که در جمع های خود به این مسایل توجه کنید و راهکار ارایه دهید و امیدوارم که این گردهمایی منجر به تصمیم های مهمی در حوزه آموزش علوم پرشکی و موجب تقویت تشکل های دانشجویی شود.
باقری فرد، تقویت تشکل های دانشجویی را موجب هویت بخشی آن خواند و افزود: هدف اصلی ما هویت یابی این کمیته ها است چرا که بیشترین تصمیمات را شما می توانید ارایه دهید.
دانشجو، سرمایه اصلی خانواده بزرگ توسعه آموزش است
حوریه محمدی، رییس مرکز مطالعات وزارت بهداشت، ضمن قدردانی از حضور دانشجویان، گفت: شکل گیری شبکه دانشجویی، مهم ترین هدف مرکز مطالعات است تا به عنوان خانواده بزرگ توسعه آموزش کشور، فعالیت های موثر تیمی را ساماندهی کنیم.
وی کمیته های دانشجویی توسعه آموزش علوم پزشکی وزارت بهداشت را بزرگ ترین تشکل دانشجویی خواند و تاکید کرد: این کمیته سال گذشته موفق به تصویب اساسنامه دانشجویی شد و اکنون یکی از ماموریت ها و اهداف این نشست، آشنایی و شناخت هرچه بیشتر دانشگاه ها با ساختار و عملکرد کمیته ها و کارگروه ها است.
رییس مرکز مطالعات وزارت بهداشت، ضمن قدردانی از حمایت های دکتر باقری فرد، نخستین ماموریت خود را احیای تشکل های دانشجویی عنوان کرد و گفت: ایشان اهمیت زیادی برای تشکل های دانشجویی قایل هستند و همواره ازفعالیت های دانشجویی استقبال می کنند.
وی از دانشجویان به عنوان اعضای اصلی تیم و سرمایه اصلی خانواده بزرگ توسعه آموزش یاد کرد و گفت: همه می دانیم که در سیستم آموزشی نواقصی وجود دارد که باید خودمان دست به دست دهیم و مشکلات را بر طرف کنیم.
محمدی بر ضرورت انتقال تجربه میان دانشگاه های کوچک و بزرگ تاکید کرد و گفت: در دانشگاه های بزرگ امکانات بیشتر و در دانشگاه های کوچک انعطاف پذیری بیشتر وجود دارد. از این رو می توانید تجربیات یکدیگر را بومی سازی و باز اندیشی کنید. انتظار اصلی ما این است که بررسی وضع موجود داشته باشید و اصول بازخورد دادن را فراگیرید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تحصیل بیش از 8 هزار دانشجوی پزشکی از 60 کشور جهان / دیگر نیازی به اعزام بیمار به خارج از کشور نیست" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تحصیل بیش از 8 هزار دانشجوی پزشکی از 60 کشور جهان / دیگر نیازی به اعزام بیمار به خارج از کشور نیست"، کلیک کنید.