معلم مهمترین عنصر در توسعه یافتگی همه جانبه جوامع است
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش:
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: کیفیت توسعه یافتگی جوامع به کیفیت زندگی شهروندان وابسته است و کیفیت زندگی شهروندان به کیفیت نظام تعلیم و تربیت بستگی دارد و در شاخص کیفیت نظام تعلیم و تربیت هیچ عنصری به اندازه معلم اثرگذار نیست.
به گزارش خبرگزاری ساینس بلاگ رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در مراسم تقدیر از منتخبین طرح و برنامه معاونت آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی با اشاره به ضرورت افزایش تعامل و همکاری با ادارات کل آموزش و پرورش استان ها در حوزه برنامه ریزی گفت: اگر برنامه ریزی و سیاست گذاری به صورت غیرمتمرکز و با استفاده از نظرات کارشناسی استان ها صورت بگیرد قطعاً منجر به کسب نتایج بهتری خواهد شد.
سیستم آموزشی کشور نیازمند شبکه سازی است
وی افزود: سیستم آموزشی کشور نیازمند شبکه سازی است؛ شبکه ای که در آن حتی مناطق نواحی و حتی مدارس نیز بتوانند در برنامه ریزی مشارکت کنند و ایده های خود را ارائه دهند و از این طریق در جریان تربیت و آموزش کشور تاثیرگذاری حداکثری داشته باشند.
حکیم زاده با اشاره به ضرورت ارتقاء مهارت های سواد پایه در دانش آموزان دوره ابتدایی تاکید کرد: این موضوع یکی از اولویت های اصلی معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در دور جدید است که البته برای تحقق آن همکاری و تعامل ادارات کل استان و ارائه نقطه نظرات آنها ضروری است.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: این معاونت آمادگی دارد ایده ها و نظرات همه فعالان استانی آموزش و پرورش را در این زمینه دریافت کنند تا برنامه ها مبتنی بر اقتضائات محیطی و بومی طراحی شوند و شرایط به بهترین شکل برای ارتقاء سطح مهارت های پایه در دانش آموزان فراهم شود.
کاهش تعداد بازماندگان از تحصیل اولویت آموزش و پرورش است
حکیم زاده ادامه داد: یکی دیگر از اولویت های معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در دور جدید کاهش شاخص بازماندگان از تحصیل است؛ افرادی که علیرغم رسیدن به سن قانونی برای ورود به نظام آموزشی رسمی کشور همچنان از تحصیل محروم مانده اند و به هر دلیلی امکان حضور در مدرسه را ندارند. جذب حداکثری این افراد از ماموریت های اصلی وزارت آموزش و پرورش و از تاکیدات وزیر محترم آموزش و پرورش است که به صورت جدی پیگیری خواهد شد.
ضرورت شناسایی به هنگام بازماندگان از یادگیری
وی با اشاره به مسئله فقر یادگیری یادآور شد: در کنار مفهوم بازمانده از تحصیل نظام آموزشی کشور با مفهوم بازمانده از یادگیری نیز مواجه است؛ دانش آموزانی که در مدرسه حضور دارند اما مهارت های پایه را با کیفیت مطلوب فرا نمی گیرند و در نهایت تفاوت ملموسی بین آنان و بازماندگان از تحصیل در مسئله یادگیری وجود ندارد. البته فقر یادگیری مختص به ایران نیست و طبق گزارش بانک جهانی از ۸۰ درصد کودکی که امکان حضور در مدرسه را پیدا می کنند ۲۵ درصد با فقر یادگیری مواجه هستند. به عبارت بهتر ۴۰ درصد کودکانی که وارد مدرسه می شوند به فقر یادگیری دچار هستند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: این معاونت در کنار تلاش برای حل مسئله بازماندگان از تحصیل موضوع بازماندگان از یادگیری را نیز به صورت جدی دنبال می کند و تمرکز بر دانش آموزان لازم التوجه را در دستورکار خود قرار داده است.
حکیم زاده اضافه کرد: اگر دانش آموزان بازمانده از یادگیری در سه ماه اول سال شناسایی شوند می توان با برنامه های جبرانی این بازماندگی را رفع کرد که البته تحقق این امر نیازمند همت و کمک معلمان و مدیران مدارس به ویژه در مناطق روستایی عشایری و لازم التوجه است.
ارتباط عاطفی دانش آموز با مدرسه رکن ایجاد محیط مثبت یادگیری است
حکیم زاده زمینه سازی برای ایجاد محیط مثبت یادگیری را دیگر برنامه معاونت آموزش ابتدایی در دور جدید برشمرد و گفت: حضور مدیران و معلمانی که بر محتوای آموزشی تسلط کافی داشته باشند و روش های متنوع تدریس را بشناسند و به کار بگیرند امری ضروری برای ایجاد محیط مثبت یادگیری است اما مهمترین رکن در تحقق این هدف ایجاد ارتباط عاطفی بین دانش آموزان و مدرسه است؛ به طوری که دانش آموز مدرسه را محیطی امن و سالم برای یادگیری بداند و نسبت به آن حس تعلق خاطر کند. این مهم میسر نمی شود مگر اینکه دانش آموز خود را جزئی از نظام آموزشی بداند و در مدرسه مورد احترام قرار بگیرد.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: فراموش نکنیم مدرسه اولین محیطی است که کودک بدون حضور پدر مادر و اعضای خانواده خود در فضای اجتماعی تجربه می کند؛ بنابراین هر بازخوردی در این محیط روی آینده و شخصیت دانش آموز اثرگذاری ملموس دارد و می تواند باور او نسبت به خود و جامعه را شکل دهد.
ایجاد نظام طبقاتی در مدارس از سنت های اشتباه در فرایند تعلیم و تربیت است
حکیم زاده در ادامه با اشاره به برخی از معایب موجود در نظام آموزشی کشور نظام طبقه ای و طبقه بندی کردن دانش آموزان را از چالش های بزرگ موجود در سیستم آموزشی کشور قلمداد و تاکید کرد: جداسازی دانش آموزان اشتباهی راهبردی است که به لحاظ علمی اثبات شده آسیب های بسیار زیادی برای دانش آموز در پی خواهد داشت. اشتباه دیگر برچسب زدن به دانش آموزان و ایجاد نظام طبقاتی در فضای کلاس و مدرسه است. مسئله ای که اعتمادبه نفس دانش آموزان را به تدریج کاهش می دهد و خودباوری آنان را تحت الشعاع قرار خواهد داد. این قبیل رفتار ها مانعی بزرگ در ایجاد محیط مثبت یادگیری است که در مناطق دو زبانه و همچنین مناطق کمتربرخوردار و در مورد فرزندان خانواده های دهک های کم درآمد جامعه که از سرمایه فرهنگی و اقتصادی کمتری برخوردارند اثر منفی بیشتری دارد.
محیط مثبت یادگیری باید بر مبنای اقتضائات محیطی و بومی ایجاد شود
وی بیان داشت: معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش آمادگی دارد ایده ها و نظرات ادارات کل آموزش و پرورش استان ها را پیرامون چگونگی ایجاد محیط یادگیری مثبت دریافت کند و در برنامه ریزی های خود به کار بگیرد؛ موضوعی که قطعاً می تواند جریان تعلیم و تربیت را در کشور به مسیر صحیح هدایت کند.
معلم مهمترین عنصر در توسعه یافتگی همه جانبه جوامع است
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در پایان تاکید کرد: کیفیت توسعه یافتگی جوامع به کیفیت زندگی شهروندان وابسته است و کیفیت زندگی شهروندان به کیفیت نظام تعلیم و تربیت بستگی دارد و در شاخص کیفیت نظام تعلیم و تربیت هیچ عنصری به اندازه معلم اثرگذار نیست. این زنجیره یعنی برای رسیدن به کیفیت مطلوب در پیشرفت و توسعه همه جانبه معلم مهمترین نقش را ایفا می کند؛ نقشی که انجام آن تنها به محتوای درسی و آموزشی خلاصه نمی شود بلکه وابستگی بالایی به ایجاد محیط مثبت یادگیری دارد. محیطی که در آن دانش آموز با حس تعلق خاطر به مدرسه خود را جزئی از فرایند آموزشی می بیند و بالاترین مشارکت را در فرایند یادگیری دارد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "معلم مهمترین عنصر در توسعه یافتگی همه جانبه جوامع است" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "معلم مهمترین عنصر در توسعه یافتگی همه جانبه جوامع است"، کلیک کنید.