«محور مقاومت»؛ قطب تمدنی جدید جهان / بزرگ ترین شکست تاریخی رژیم صهیونیستی پس از «طوفان الأقصی»
همزمان با اولین سالگرد «عملیات طوفان الاقصی» شاهد بزرگ ترین شکست رژیم غاصب اسرائیل طی یک سال اخیر در تاریخ حیات این رژیم نامشروع بوده ایم به نحوی که «محور مقاومت» با وحدت و شجاعت به مبارزه با جنایت های این رژیم پرداخته و با وجود حمایت تمام جانبه ایالات متحده آمریکا خسارات جبران ناپذیری به پیکره آن وارد کرده است. در همین راستا کارشناسان محور مقاومت را قطب جدید دنیای امروز معرفی کرده و برای این مکتب ابعاد تمدنی قائل شده اند که دارای آینده ای روشن برای مسلمانان و آزادگان جهان است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ساینس بلاگ) «گفتمان مقاومت» مبتنی بر فرهنگ معنویت عقلانیت و کارآمدی برای حمایت از مظلومان و مستضعفان جهان است. این ادبیات عصر جدیدی را نه تنها برای ملت بزرگ ایران بلکه برای ملت های زیر ستم در غرب آسیا مثل ملت مظلوم فلسطین پایه گذاری کرد به نحوی که آموزه ها و تجارب دو رخداد بزرگ «پیروزی انقلاب اسلامی» و «دفاع مقدس» به دیگر ملت های لبنان فلسطین سوریه عراق یمن و افغانستان منتقل شد و بستر تمدنی مقاومت اسلامی را بنا نهاد.
با این حال مهم ترین مانع تحقق «تمدن نوین اسلامی» و قدیمی ترین تجاوز به سرزمین مسلمانان اشغالگری و دشمنی رژیم صهیونیستی در فلسطین است که به پشتوانه ایالات متحده آمریکا با نفوذ در کشورهای اسلامی به دنبال تقویت پایه های سست حاکمیت خود است. با این حال شکست رژیم صهیونیستی در جنگ ٣٣ روزه لبنان پیروزی انصارالله و بیرون کردن متجاوزین از سرزمین یمن موفقیت ملت و دولت های عراق و سوریه در شکست داعش و سربلندی ملت افغانستان برای خروج آمریکا از این کشور از جمله دستاوردهای محور مقاومت در منطقه غرب آسیا برای مقابله با طرح های صهیونیستی محسوب می شود.
رابطه مقاومت و تمدن اسلامی
در قرآن کریم «امّت سازی» و تحقق «تمدن اسلامی» از مهم ترین عناصر رفتاری مقاومت است. مفسران قرآن حاکمیت جهانی دین را با استناد به آیه ۳۹ سوره مبارکه انفال تحلیل می کنند «وَ قاتِلُوهُمْ حَتَّی لاتَکونَ فتْنَةٌ وَ یکونَ الدِّینُ کلُّهُ لِلَّهِ فَإِنِ انْتَهَوْا فَإِنَّ اللَّهَ بِما یعْمَلُونَ بَصِیرٌ؛ و با آن ها بجنگید تا هیچ نوع کفر و فساد و ناامنی باقی نماند و دین (رسمی فراگیر) یک سره از آن خدا باشد؛ پس اگر باز ایستند خداوند به آنچه می کنند بیناست». بنابراین برقراری شریعت اسلامی در جامعه جز با تأسیس نظام و حکومت اسلامی محقق نمی شود و از سوی دیگر انتظار فرج در آخرالزمان با آماده باش کامل در راستای تحقق «تمدن نوین اسلامی» تحت فرماندهی امامی که هر لحظه ظهورش متوقع است مهم ترین پتشوانه فکری «محور مقاومت» محسوب می شود.
شهید «حاج قاسم سلیمانی» فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در وصیت نامه خود جمهوری اسلامی ایران را مرکز استقرار اسلام و تشیّع دانسته و مردم را توصیه به حفظ آن می کند و می گوید: «امروز قرارگاه حسین بن علی (ع) ایران است بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند دیگر حرم ها می مانند اگر دشمن این حرم را از بین برد حرمی باقی نمی ماند نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمدی(ص). اساس دشمنی جهان با جمهوری اسلامی آتش زدن و ویران کردن این خیمه است والله این خیمه اگر آسیب دید بیت الله الحرام و حرم رسول الله(ص) و نجف کربلا کاظمین سامرا و مشهد باقی نمی ماند.»
محور مقاومت یک مفهوم تمدنی است
«ابراهیم فیاض» عضو هیأت علمی دانشگاه تهران مرداد سال جاری(۱۴۰۳) در رابطه با «جایگاه تمدنی محور مقاومت» اظهار کرد: «محور مقاومت یک بحث و مفهوم تمدنی است. این را من نگفته ام «فرانسوا بورگارت» که یک مستشرق مشهور فرانسوی است و به دلیل طرفداری از فلسطین دستگیر شد گفته است. او بزرگ ترین مستشرق خاورمیانه شناس است که وقتی از فلسطین برگشت او را دستگیر کردند و الان نمی دانم در فرانسه در زندان هست یا نه. او مصاحبه ای کرده و گفته با ۷ اکتبر مرجعیت فرهنگی و مرجعیت علوم انسانی غرب برای خاورمیانه از بین رفته و نابود شده است.»
وی افزود: «الان در جریان ۷ اکتبر مشروعیت غرب در منطقه نابود شد. با این اتفاقاتی که دارد می افتد دیگر آمریکا در این منطقه نمی تواند بماند. دیگر آمریکا باید یک طوری خاورمیانه را ترک کند. یعنی نه فقط عراق را بلکه کل خاورمیانه را باید ترک کند. باید پایگاه هایش را هم جمع کند. به یک چنین حالتی دارد می رسد. ساختار جهانی در خاورمیانه ای که ضدآمریکاست باید جمع بشود.»
استاد دانشگاه تهران خاطرنشان کرده است: «وضعیت بعد از وعده صادق ۲ به احتمال زیاد به سمت و سوی ریشه کنی اسرائیل و کل کشورهای عربی طرفدار اسرائیل و آمریکا پیش خواهد رفت. یک چنین ساختاری پدیدار خواهد شد. این که به التماس افتاده اند هم نشانه ی همین است. دیگر هیچ افقی در داخل کشورهای عربستان امارات و اردن برای مردم وجود ندارد و به شدت دچار بحران هستند. نامه ای که اتحادیة کشورهای اسلامی در محکومیت حمله اسرائیل و شهادت آقای هنیه صادر کرد در اوایل وقایع صادر نشده بود. یعنی همین اجلاس اتحادیه اسلامی که به رهبری عربستان برگزار شد نتوانسته بود یک اعلامیه قاطع بدهد و این تغییر روند کشورهای عربی نکات مهمی را در پی دارد.»
اعتراف به مشروعیت عملیات های وعده صادق از سوی کشورهای عربی و غیرمتعهدها
ابراهیم فیاض تاکید کرد: « در این قضیه{عملیات های وعده صادق} چین و کشورهای غیرمتعهد هم حق را به ایران دادند و گفتند ایران مورد تجاوز واقع شده است. این یعنی مشروعیت حمله ایران به اسرائیل. حتی توسط اتحادیه کشورهای اسلامی و غیرمتعهدها هم پذیرفته شده است. کشورهای دیگر هم تأیید کردند و حق را به ایران می دهند. این ها همه در مقابل شهادت هنیه ایجاد شده است. اینجاست که الان محور مقاومت از حالت یک نظامی گری صِرف به یک بُعد تمدنی تبدیل شده است. محور مقاومت الان یک بُعد جغرافیایی اسلام و خاورمیانه برای شکل دادن به آینده است. در جهان چندقطبی و نظم نوظهوری که دارد شکل می گیرد الآن قطب جدیدی که در خاورمیانه جلوی جنگ و فساد و کشت و کشتار غرب ایستاده (که در همین غزه جان ۴۰ هزار زن و کودک و انسان را گرفته) همین جهان اسلام با مرکزیت «محور مقاومت» است.»
وی تصریح کرد: «میشل فوکو» در زمان انقلاب اسلامی نمایی از صدسال آینده با محوریت ایران نشان داد. به نظر من نهضتی که در خاورمیانه با مرکزیت محور مقاومت به وجود آمده طلیعه ی همان آینده ای است که فوکو از آن حرف زده بود. آینده ای که هر لحظه هم شکل آن ممکن است تغییر کند و حتی فرصت از دست دولت ها برای دفاع از اسرائیل خارج بشود. الان در ترکیه مردم مسلمان نمی دانند با اردوغان چکار کنند. الان اردوغان هم مجبور شده به نظام جهانی ضدصهیونیستی بپیوندد. البته مثل تمام کارهایش که تاکنون منافقانه بوده این هم همین طور است. طرف پشت صحنه با اسرائیلی هاست و در ظاهر یک کار دیگر می کند. اما دیگر کار این ها هم زار شده است. حتی اردوغان که به دنبال ارتباط جدی با اسرائیل بود در جریان وقایع طوفان الاقصی و این نهضت مقاومت در منطقه مجبور شد از مواضع خودش عقب نشینی کند و حتی از ورود ترکیه به اسرائیل حرف زد!»
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: «نهضت مقاومت به شدت در بین مردم و در امت اسلامی به معنای واقعی دارد شکل پیدا می کند و حتی به سمت شرق در حرکت است و کشورهای پاکستان اندونزی و مالزی هم در معرض آن هستند. این باعث خواهد شد تا ماجراهایی که با جیش العدل و امثال گروهک های تروریستی برای ما ایجاد کردند هم از بین برود؛ چراکه ساختاری امت اسلامی دارد به سمت دشمن می رود و پیوندهای جدی برای ساختار عمیق تر امتی بین خودش پیدا می کند.»
بزرگ ترین شکست تاریخی رژیم صهیونیستی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳
به نظر می رسد تاریخ در حال تکرار در جنگ جاری غزه است به طوری که ارتش رژیم غاصب اسرائیل با شدت تمام بسیاری از شهرهای نوار غزه را با حملات توپخانه ای و موشکی با خاک یکسان کرده است اما بعد از ماه ها جنایت و نسل کشی و با شهادت بیش از ۴۰ هزار فلسطینی و سران مقاومت اسلامی از جمله «شهید اسماعیل هنیه» رئیس سابق دفتر سیاسی حماس و «شهید سیدحسن نصرالله دبیرکل سابق حزب الله لبنان» هنوز هم در پیشروی به سمت مناطق تحت کنترل گروه های مقاومت با مشکل مواجه بوده و دست کم ۳۵۶ سرباز خود را پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در عملیات نظامی از دست داده است همچنین حماس مدعی انهدام حدود ۱۳۶ دستگاه خودروی نظامی اسرائیلی شده است و همچنان با تونل های زیرزمینی خود بر رژیم کودک کش می تازد.
«عملیات طوفان الاقصی» با توجه به تأثیر آن بر تلاش های رژیم اسرائیل برای اشغال بیشتر نواحی نوار غزه از اهمیت استراتژیک برخوردار است چراکه حماس در این عملیات بر اجزاء سیستم نظامی و امنیتی این رژیم شکست سنگینی را تحمیل کرده است. رژیم صهیونیستی در این عملیات در مقایسه با جنگ ۱۹۶۷ دوبرابر تلفات جانی داشته است شکست های امنیتی و نظامی عملیات ۷ اکتبر بسیار فراتر از شکست های اسرائیل در جنگ اکتبر ۱۹۷۳ بوده (جنگ یوم کیپور) که به نظر می رسد دلیل آن ناشی از تقویت گروه های مقاومت فلسطینی است.
فارغ از نتیجه ی نهایی این عملیات پیامدهای امنیتی بسیاری را برای رژیم صهیونیستی به همراه داشته است به نحوی که مدت ها سر این که چه نهادی مسئول «شکست بی سابقه ۷ اکتبر» بوده و میزان توانایی سیستم نظامی و امنیتی رژیم چه قدر است اختلافات داخلی میان سران رژیم به راه افتاد به نحوی که بخش اطلاعات نظامی (Aman) و سرویس امنیتی (Shin Bet) در پیش بینی و یا کسب هرگونه اطلاعاتی درباره این عملیات ناتوان ظاهر شدند. علاوه بر آن رژیمی که بر شهرت جهانی خود در زمینه امنیت و جاسوسی چه از جهت فناوری و چه از جهت انسانی تأکید می کرد از مکانی(غزه) غافلگیر شد که به صورت لحظه ای تحت نظارت های فیزیکی و مجازی شدید این رژیم بوده و این شیوه از عملیات به تحقیر هرچه بیشتر رژیم اسرائیل دامن زده که اولین شکست بزرگ این رژیم بوده است.
دومین شکست بزرگ مربوط به دیواری است که رژیم اسرائیل در اطراف غزه ایجاد کرده است. رژیم اسرائیل از زمان خروج از نوار غزه دیواری بتونی به طول ۶۵ کیلومتر با عمق و ارتفاع هفت متر ساخته است این دیوار به حسگرهای پیشرفته مجهز است که توسط برج های مراقبت نظارت می شود رژیم صهیونیستی بر این باور بود که با ایجاد این دیوار از نفوذ نیروهای فلسطینی به سرزمین های اشغالی جلوگیری می کند اما در عملیات ۷ اکتبر تعداد بسیاری از این نیروها توانستند از این دیوار عبور کنند و به بیش از ۲۰ نقطه برسند.
سومین شکست ناتوانی ارتش رژیم اسرائیل در تأمین امنیت پایگاه نظامی خود در نزدیکی مرز شمالی نوار غزه نقاط متعدد نظامی برج های مراقبت گسترش یافته در امتداد مرز و محافظت از ۲۰ شهرک نزدیک غزه است. واحدهای نظامی حماس علاوه بر تصرف پایگاه های نظامی توانستند بر نیروهای اسرائیلی مستقر در شهرک های صهیونیستی نیز غلبه کنند.
همچنین چهارمین شکست به ناتوانی رژیم اسرائیل در تأمین امنیت جشنواره موسیقی برگزار شده در نزدیکی مرز غزه مربوط می شود؛ بنابراین رژیم صهیونیستی که قدرت نرم و حمایت افکار عمومی مردم جهان را از دست داده است برای حفظ قدرت به ظاهر سیاسی و نظامی خود از هیچ جنایتی دریغ نمی کند و در همین راستا به ترور رهبران مقاومت در کشورهای مختلف روی آورده است. در این شرایط جمهوری اسلامی ایران نیز بر مبنای قانون اساسی و فقه اسلامی «حق دفاع مشروع» را برای خود محفوظ دانسته و مانند «عملیات وعده صادق ۲» به هرگونه تجاوز به حریم کشورمان پاسخ کوبنده و پشیمان کننده ای می دهد.
اقتدار و وحدت محور مقاومت همزمان با اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی
پس از ترور شهید اسماعیل هنیه در تهران و فرمان خون خواهی رهبر انقلاب چگونگی پاسخ ایران به این اقدام رژیم صهیونیستی در صدر سوژه های بین المللی قرار گرفت و تحرکات بسیاری هم در حوزه دیپلماسی برای بازداشتن ایران از «اقدام» انجام شد. در حالی که ناوهای نظامی بیشتری از سوی آمریکا در حال گسیل به منطقه بود علاوه بر تماس های مستقیم رهبران آلمان انگلیس و فرانسه با رئیس جمهور اسلامی ایران این سه کشور در بیانیه مشترکی هم از ایران خواستند تا از حمله به اسرائیل خودداری کند. چند روز بعد مجدداً آمریکا انگلیس آلمان فرانسه و ایتالیا بیانیه مشترکی صادر کردند و مجدداً از ایران خواستند تا از تهدید اسرائیل به حمله ی نظامی خودداری کند.
در کنار این برخی جریان ها در داخل هم به دنبال منصرف کردن جمهوری اسلامی ایران از پاسخ به ترور شهید اسماعیل هنیه در تهران بودند. با این حال رهبر انقلاب در دیدار با دست اندرکاران کنگره شهدای کهگیلویه و بویراحمد هدف دشمن از جنگ روانی در عرصه ی نظامی را ایجاد ترس و عقب نشینی خواندند و گفتند «به تعبیر قرآن کریم عقب نشینی غیرتاکتیکی در هر میدانی چه عرصه نظامی و چه میدان های سیاسی تبلیغاتی و اقتصادی غضب الهی را به دنبال دارد.»
در همین راستا بود که ترور «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان آتش انتقام «محور مقاومت» را شعله ورتر کرد و بر همین مبنا «عملیات وعده صادق ۲» با چاشنی غافل گیری و با حجم بیشتری نسبت به عملیات پیشین صورت گرفت؛ که این عملیات به دشمن ثابت کرد وعده های جمهوری اسلامی پابرجا بوده و «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» ضمن اخطار به رژیم صهیونیستی بر حملات موثرتر در صورت حماقت اسرائیل تاکید کرد. علاوه بر آن «جنبش انصارالله یمن» رسما به این اخطار ضریب داد و از مواضع جمهوری اسلامی حمایت کرد همچنین «مقاومت اسلامی عراق» با استمرار حملات پهپادی به مواضع نظامی رژیم اشغالگر در مقام پشتیبانی از محور مقاومت درآمد.
بنابر این همزمان با «اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی» شاهد «وحدت محور مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران» در برابر اوج جنایت های رژیم غاصب صهیونیستی با پشتیبانی ایالات متحده آمریکا هستیم که در این شرایط نه تنها گردان های قسام حماس با رهبری جدید جان تازه گرفته اند بلکه گروه های مقاومت با عملیات های کشورمان علیه مواضع رژیم انگیزه های فراوانی برای تضعیف نظامی – امنیتی رژیم اسرائیل پیدا کرده اند که ناشی از ایمان و تعهد آنان به آرمان های محور مقاومت است.
با توجه به مطالب فوق محور مقاومت با تکیه بر اعتقادات مکتبی خود طی جنگی نابرابر در مقابل استکبار و استعمار جهانی ایستادگی کرده و طی یک سال اخیر پس از عملیات طوفان الاقصی بزرگ ترین شکست تاریخی را به رژیم صهیونیستی وارد کرده است که دستاوردهای موفق آن ناشی از وحدت مسلمانان و مجاهدان محور مقاومت و حفظ روحیه ی شهادت طلبانه پس از ترور رهبران این محور است. امید است با بیداری کشورهای عربی و حمایت جهانی از محور مقاومت شاهد نابودی رژیم غاصب صهیونیستی و انزوای ایالات متحده آمریکا در منطقه غرب آسیا و در سطح جهانی باشیم.
پایان خبر ساینس بلاگ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "«محور مقاومت»؛ قطب تمدنی جدید جهان / بزرگ ترین شکست تاریخی رژیم صهیونیستی پس از «طوفان الأقصی»" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "«محور مقاومت»؛ قطب تمدنی جدید جهان / بزرگ ترین شکست تاریخی رژیم صهیونیستی پس از «طوفان الأقصی»"، کلیک کنید.