طهرانچی: تفکر کردن با هوش مصنوعی را آموزش دهیم

طهرانچی: تفکر کردن با هوش مصنوعی را آموزش دهیم

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه باید در هوش مصنوعی حرف های جدی داشته باشد و آن چیزی را که به نفع مردم است و برای آنان عزت و رفاه به دنبال دارد بیابد.

به گزارش خبرگزاری ساینس بلاگ مراسم اختتامیه هفتمین رویداد ملی عصر امید در حوزه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر محمدسعید سرافراز دبیر شورا و رئیس مرکز ملی راهبری هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان برگزار شد.

طهرانچی در این مراسم با تبریک اعیاد شعبانیه و روز ۲۲ بهمن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی گفت: از تک تک کسانی که از نمایشگاه بازدید کردند و افرادی که غرفه دار بودند و نمایشگاه را رونق دادند تشکر می کنم. همچنین از مسئولان استان اصفهان که پشتوانه خوبی برای دکتر نجفی و همکاران ایشان در برگزاری نمایشگاه بودند نیز قدردانی می کنم.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی انقلاب نور بود و پیشرفت کشور را تضمین کرده است اظهار کرد: مقام معظم رهبری هوشمندانه تر از هر کارشناس توسعه در کشور به مسائل نگاه می کنند. یک عالم روحانی که به مسائل هم از منظر دین و اسلام می نگرند و هم آینده توسعه و پیشرفت کشور را در نظر می گیرند.

 طهرانچی با بیان اینکه جامعه علمی بدهکار کشور است افزود:. لحظه اسپوتنیک لغتی است که آمریکایی ها از سال ۲۰۰۵ آن را به کار می برند و منتظر لحظه اسپوتنیک هستند تا به آمریکایی ها شوک وارد شود. خودشان حرکت چینی ها را لحظه اسپوتنیک نام نهادند. سوال این است که چرا ما جا مانده ایم؟ این سوال سوال اساسی است که جامعه علمی ما باید به آن پاسخ دهد. باید توجه کنیم که با دنباله روی نمی شود حرکت نویی خلق کرد باید سرآمد شد و در سرآمدی ایده خود را ارائه داد.

به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مقام معظم رهبری از سال ها قبل اهمیت هوش مصنوعی را درک کرده بودند و بار ها در این زمینه تذکر داده بودند.

وی با تأکید بر اینکه دانشگاه یک نظام دارد و در نظام علمی و فناوری باید به این مسیر نگاه کند اظهار کرد: دانشگاه باید پاسخگوی واقعی در مواجهه با دنیای پیرامون باشد. امروز هوش مصنوعی یک واقعیت جدی در دنیای پیرامون است. دانشگاه باید در هوش مصنوعی حرف های جدی داشته باشد و آن چیزی را که به نفع مردم است و برای آنان عزت و رفاه به دنبال دارد بیابد. بحثی که بسیار جدی است این است که سازمان دانشگاه باید در خدمت جامعه باشد تا جامعه کارآمد خلاق نوآور و فرهیخته را داشته باشد. اگر هوش مصنوعی بَر ما شود جامعه خلاق نمی شود و جامعه قدرت حل مسائل پیچیده را از دست می دهد. ما می خواهیم با هوش مصنوعی جامعه نوآور را خلق کنیم تا جامعه مان خلاق بماند. پس ما بَر هوش مصنوعی باید باشیم نه هوش مصنوعی بَر ما.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بسیاری از کشور های پیشرو هوش مصنوعی را در آموزش نبردند اما در نظام سلامت و رفاه اجتماعی برده اند گفت: آن چیزی را که باید مواظب باشیم و رعایت کنیم این است که هوش مصنوعی جای تفکر را نگیرد. به فرزندانمان و دانشجویان فکر کردن با هوش مصنوعی را یاد دهیم. تفکر کردن با هوش مصنوعی را آموزش دهیم که کاری بس پیچیده است.

 طهرانچی با بیان اینکه «سرمایه و اقتصاد» «فناوری» و «علم و عقلانیت» سه گانه حاکمیت است افزود: اگر مبسوط الید نباشیم نمی توانیم حاکمیت کنیم. قرآن علم فناوری توانایی و دانایی را بر مال ترجیح می دهد و می گوید از این دو می شود مال به دست آورد ولی با مال حاکمیت حاصل نمی شود. چهار رکن پیشرفت دانایی توانایی ثروت رفاه و نگاه به حیات اجتماعی است. ما باید در این راستا حرکت کنیم و بتوانیم دانشجویانی تربیت کنیم که عقل و دانش را به کار بگیرند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه انقلاب صنعتی ۵ نسل دارد گفت: در نسل اول انقلاب صنعتی حیات نبات واره را به ماشین دادند و ماشین بخار و انرژی به وجود آمد. در نسل بعدی که حیات انسان واره بود برق کشف شد و به دنبال آن کامپیوتر و اتوماسیون آمد. در نسل پنجم می خواهند حیات انسان واره به ماشین بدهند. این نسل پنجم است و پایان کار نیست. هر نسل فناوری ما را وارد یک عرصه جدیدی می کند. نسل های فناوری از یک محیطی به محیطی دیگر رهنمون می سازد. در این محیط مسائل جدی و جدیدی برای ما خلق می شود. اینجاست که علم باید مسائل جدید را حل کند. وقتی برق آمد و زندگی با برق آغاز شد یک مجموعه مسائل جدید خلق شد. وقتی اتوماسیون آمد به دنبال آن یک مجموعه مسائل جدید پیش آمد. حالا که هوش مصنوعی آمده است یک مجموعه مسائل جدید که بسیار بیشتر از مسائل قبل است در مقابل ما پیش آمده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به تاریخچه هوش مصنوعی اشاره و تصریح کرد: سال ۲۰۰۱ که انبیک مطرح شد غربی ها معتقد بودند قبل از هوش مصنوعی با الگوبرداری از طبیعت ابزار می ساختند. از آنجایی که منحصربه فردترین عنصر طبیعت انسان است این بار تصمیم گرفتند روی الگوی رفتاری انسان کار کنند و از روی انسان انسان واره بسازند. نگاه هوش مصنوعی این است که از الگوی انسان علم و فناوری خلق شود. اگر این اتفاق بیفتد انتظارش این است که همانطور که کمال در انسان است در فناوری هم با کمال روبه رو باشیم. با این نگاه هنوز فاصله داریم. به جد دنبال این بحث هستند.

 طهرانچی ادامه داد: هوش مصنوعی را صرفاً یک نرم افزار نبینید. باید زیست شناسان روی الگو های رفتاری تفکر انسان کار کنند. عصب شناسی ما باید سرآمد باشد. هوش مصنوعی مکانیک مهندسی و علوم پایه نیست. انسان کانون خلق این فناوری است. دانشگاه باید با نگاه جامع در این بحث وارد شود. مقام معظم رهبری می فرمایند که دانش آشکارترین وسیله عزت و اقتدار است. باید همسو با دنیا حرکت کنیم در غیر این صورت با ما مثل چند صد سال گذشته رفتار می کنند.

وی با اشاره به اینکه نسل چهارم انقلاب صنعتی خیلی کوتاه و بین سال های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۵ بود گفت: در این نسل اینترنت اشیا محاسبات ابری ربات های خودکار واقعیت مجازی فضای دوگانه سایبری فیزیکی و … مطرح شد. انسان محور تحولات نسل پنجم است. در این نسل حیات طیبه انسانی می تواند تهدید شود. اگر سرآمد و پیشرو نشویم و خلق فناوری و دانش نکنیم امکان دارد برده شویم. در نسل های یک تا چهارم به صورت ابزاری بر ما حاکم می شدند اما در نسل پنجم تفکری بر ما حاکم می شوند. وزیر بهره وری ایالات متحده آمریکا معتقد است انقلاب پنجم تسخیر ذهنی کشورهاست نه تسخیر مادی. ما ذهن ها را تسخیر خواهیم کرد. این بار بسیار تغییرات وسیع تر خواهد بود و ویژگی های فناوریش گسترده تر شده است. دانشگاه نباید ابزاری به هوش مصنوعی نگاه کند بلکه باید نگاه سرآمدی داشته باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: اشکالی که وجود دارد این است که خیلی از افراد فناوری ها و اتفاقات نسل چهارم و پنجم را یکی می بینند. فناوری های دو نسل متفاوت است و خصوصیات خاص خودش را دارد. انسان و فناوری به گونه ای در نسل پنجم با هم درآمیخته شده است.

 طهرانچی در تشریح وظایف دانشگاه در نسل پنجم انقلاب صنعتی و هوش مصنوعی گفت: تا نظام ملی نوآوری در هوش مصنوعی شکل نگیرد خطر صرفاً مصرف کننده هوش مصنوعی ما را تهدید خواهد کرد. ما در دانشگاه به نظام ملی نوآوری که بتواند هوش مصنوعی خلاق و پژوهش های خلاقانه علمی ارائه کند نیازمند هستیم که بتوانیم سرآمدی خود را رقم بزنیم. باید بر عمق هوش مصنوعی مسلط شویم یعنی نظام ملی نوآوری خودمان را داشته باشیم.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "طهرانچی: تفکر کردن با هوش مصنوعی را آموزش دهیم" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "طهرانچی: تفکر کردن با هوش مصنوعی را آموزش دهیم"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه