سیب پلو کرمانشاه: راهنمای کامل غذای سنتی و اصیل

سیب پلو کرمانشاه: راهنمای کامل غذای سنتی و اصیل

سیب پلو از غذاهای سنتی و خوش رنگ و بوی کرمانشاه است؛ یک پلوی مخلوط دلبر که با سیب زمینی، شوید و برنج اصیل ایرانی حسابی دلبری می کند و معمولاً با مرغ یا گوشت سرو می شود تا یک وعده غذایی کامل و پرانرژی باشد.

تاحالا شده دلتان یک غذای جدید و هیجان انگیز بخواهد، اما در عین حال، دنبال یک طعم آشنا و دوست داشتنی بگردید؟ جایی که اصالت و سادگی دست در دست هم، یک شاهکار آشپزی خلق کرده باشند؟ خب، باید بگویم که سیب پلو کرمانشاهی دقیقاً همین است! این غذای محلی، نه فقط یک دستور پخت ساده، که سفر به قلب خانه های گرم و صمیمی کرمانشاه است. با من همراه شوید تا راز و رمز پخت این غذای بهشتی را کشف کنیم و از ریشه های فرهنگی آن تا ریزه کاری های یک دمپخت عالی را با هم یاد بگیریم.

سیب پلو کرمانشاهی چیست و از کجا آمده؟ (ریشه ها و اصالت)

سیب پلو کرمانشاهی، همون طور که از اسمش پیداست، یکی از افتخارات سفره های کرمانشاهی محسوب میشه. این غذا در دسته پلوهای مخلوط ایرانی قرار می گیره که با ترکیب برنج، سیب زمینی و شوید تازه (یا خشک) هویت پیدا کرده. البته سیب پلو، شباهت هایی هم با دیگر پلوهای معروف کشورمون مثل باقالی پلو یا کلم پلو داره، اما چیزی که اون رو خاص می کنه، حضور پررنگ و دلنشین سیب زمینی مکعبی سرخ شده است که بهش یه بافت و طعم فوق العاده میده. این غذا از دیرباز جزو اصلی ترین خوراک های خانواده های کرمانشاهی بوده، به خصوص توی فصل هایی که سیب زمینی تازه و شوید معطر به وفور پیدا می شده. داستان های محلی میگن که این پلو، نشونه مهمون نوازی و سخاوت مردم کرمانشاهه و همیشه توی دورهمی های خانوادگی و مهمونی ها، جای خودش رو روی سفره باز کرده.

اینجا، منظور از سیب دقیقاً سیب زمینیه و این موضوع رو میشه از لهجه شیرین مردم کرمانشاه هم حدس زد. ترکیب طعم ها توی سیب پلو کرمانشاهی یه جورایی سادگی مواد اولیه رو به یه طعم پیچیده و دلچسب تبدیل می کنه که کمتر کسی میتونه ازش بگذره. همین سادگی در کنار طعم جادویی، باعث شده که این پلو نه فقط یه غذا، بلکه یه میراث فرهنگی از خطه کرمانشاه باشه.

چرا سیب پلو کرمانشاهی محبوب دل هاست؟ (راز جذابیت)

شاید بپرسید توی این همه تنوع غذایی، چرا باید بریم سراغ سیب پلو کرمانشاهی؟ جوابش خیلی ساده تر از چیزیه که فکر می کنید! این غذا یه جورایی قلب و روح رو با هم تسخیر می کنه و چندین دلیل برای این محبوبیت همیشگی وجود داره که در ادامه بهشون اشاره می کنم:

سادگی و در دسترس بودن مواد اولیه

یکی از بزرگترین مزیت های سیب پلو کرمانشاهی، اینه که برای درست کردنش نیازی به مواد اولیه عجیب و غریب یا گرون قیمت ندارید. برنج، سیب زمینی، شوید، پیاز و چند تا ادویه ساده، تمام چیزیه که لازم دارید. همین سادگی باعث میشه که هر کسی با هر بودجه ای بتونه این غذای خوشمزه رو آماده کنه و ازش لذت ببره. اینجور غذاها نشون میدن که میشه با همین مواد معمولی، یه غذای شاهانه و لذیذ روی سفره آورد.

طعم بی نظیر و عطر دلپذیر

ترکیب عطر شوید تازه، طعم خاص سیب زمینی های سرخ شده و رایحه دل انگیز زعفران دم کرده، یه معجون از طعم و بو رو ایجاد می کنه که هوش از سر آدم میبره. این غذا یه طعم ملایم و دلنشین داره که نه خیلی تنده و نه خیلی شور، بلکه یک هارمونی از طعم ها رو ارائه میده. وقتی سیب پلو روی اجاق دم می کشه، عطرش کل خونه رو پر می کنه و حسابی آدم رو گرسنه و مشتاق میکنه.

انعطاف پذیری در پخت

سیب پلو کرمانشاهی یه غذای کاملاً منعطفه. یعنی چی؟ یعنی میتونید اون رو به صورت کاملاً گیاهی درست کنید، یا اگه دوست دارید، با مرغ تکه شده یا گوشت چرخ کرده ترکیبش کنید. این ویژگی باعث میشه که برای سلیقه ها و رژیم های غذایی مختلف مناسب باشه. مثلاً اگه گیاه خوار هستید یا رژیم خاصی دارید، میتونید سیب پلو رو بدون گوشت هم درست کنید و لذت ببرید. یا اگه عاشق طعم مرغ یا گوشت هستید، اضافه کردنش به این پلو، یه طعم جدید و خوشمزه بهش میده.

غذایی خاطره انگیز

برای خیلی از مردم کرمانشاه، سیب پلو فقط یه غذا نیست؛ یه تیکه از خاطرات کودکی و دورهمی های خانوادگیه. این پلو همیشه توی مناسبت ها و جمعه های خانواده، روی سفره بوده و هر لقمه اش، یادآور لبخندها و قصه های شیرینه. این جور غذاها، فراتر از مزه، با احساسات و خاطرات ما گره خورده اند و همین باعث میشه که جاشون توی قلبمون همیشه سبز باشه.

سیب پلو کرمانشاهی با سادگی، طعم بی نظیر و انعطاف پذیری اش، نه تنها یک غذای محلی، بلکه نمادی از مهمان نوازی و اصالت فرهنگی مردم کرمانشاه است.

مواد لازم برای تهیه سیب پلو کرمانشاهی اصیل (برای 4-6 نفر)

برای شروع این سفر خوشمزه، اول باید مواد اولیه مون رو آماده کنیم. این مقادیر برای ۴ تا ۶ نفر کافیه، پس اگه مهمون بیشتری دارید، میتونید نسبت ها رو زیاد کنید.

ماده اولیه مقدار توضیحات
برنج 3 پیمانه ترجیحاً برنج ایرانی عطری، برای عطر و طعم بهتر
سیب زمینی 2 عدد متوسط مکعبی یا نگینی خرد شده
شوید تازه 100 گرم یا 3-4 قاشق غذاخوری شوید خشک
مرغ (اختیاری) 500 گرم تکه شده یا سینه مرغ مکعبی
گوشت چرخ کرده (اختیاری) 250 گرم در صورت عدم استفاده از مرغ
پیاز 1 عدد بزرگ خلالی یا نگینی خرد شده
زعفران دم کرده نصف فنجان چای خوری غلیظ دم کرده برای رنگ و عطر عالی
کشمش پلویی نصف پیمانه اختیاری، اما طعمش رو عالی می کنه
کره یا روغن حیوانی 50 گرم برای عطر و طعم بی نظیر پلو
روغن مایع به مقدار لازم برای سرخ کردن و تفت دادن
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم برای طعم دار کردن غذا
دارچین اختیاری مقداری برای عطر بهتر مرغ/گوشت
زیره اختیاری کمی برای تفت دادن کشمش

دستور پخت سیب پلو کرمانشاهی گام به گام (از ابتدا تا سفره آرایی)

حالا که مواد لازم رو آماده کردیم، وقتشه بریم سراغ مرحله جذاب پخت! قدم به قدم با من باشید تا یه سیب پلو درجه یک درست کنیم.

مرحله 1: آماده سازی اولیه مواد

  1. برنج: اول از همه، برنج رو پاک کنید و چندین بار با آب سرد بشویید تا آبش شفاف بشه. بعد، برنج رو با مقداری آب و یک قاشق چای خوری نمک، حدود 1 تا 2 ساعت خیس کنید. این کار کمک می کنه برنج بهتر قد بکشه و شفته نشه.
  2. سیب زمینی: سیب زمینی ها رو پوست بگیرید و به صورت مکعبی یا نگینی خرد کنید. اندازه سیب زمینی ها مهمه؛ نه خیلی ریز که له بشن، نه خیلی درشت که دیر بپزن.
  3. پیاز و شوید: پیاز رو خلالی یا نگینی خرد کنید. شوید تازه رو هم پاک کرده، بشورید و ریز خرد کنید. اگه از شوید خشک استفاده می کنید، نیازی به این مرحله نیست.
  4. کشمش: کشمش پلویی رو بشورید و برای 10 دقیقه توی آب خیس کنید تا نرم بشه. بعد آبکش کنید.

مرحله 2: طبخ مرغ یا گوشت (بخش اختیاری)

اگه دوست دارید سیب پلو رو با مرغ یا گوشت درست کنید، این مرحله برای شماست:

برای مرغ تکه شده:

یک عدد پیاز رو خلالی خرد کنید و توی تابه با کمی روغن تفت بدید تا طلایی و سبک بشه. تکه های مرغ رو به پیاز اضافه کنید و با حرارت متوسط سرخ کنید تا رنگ مرغ تغییر کنه. حالا نمک، فلفل سیاه، کمی زردچوبه و در صورت تمایل، یک چهارم قاشق چای خوری دارچین رو اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدید. بعد از اینکه مرغ کمی سرخ شد، نصف پیمانه آب بهش اضافه کنید و اجازه بدید با حرارت ملایم نیم پز بشه و آبش کاملاً تبخیر بشه. مرغ نباید کاملاً پخته بشه چون قراره با برنج دم بکشه.

برای گوشت چرخ کرده:

یک عدد پیاز رو نگینی خرد کنید و توی تابه با کمی روغن تفت بدید تا سبک بشه. گوشت چرخ کرده رو به پیاز اضافه کنید و خوب تفت بدید تا رنگ گوشت عوض بشه و از حالت خامی دربیاد. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه رو اضافه کنید و چند دقیقه دیگه تفت بدید. حالا میتونید کمی دارچین هم برای عطر بهتر اضافه کنید. وقتی گوشت خوب پخت و آبش تبخیر شد، از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله 3: سرخ کردن سیب زمینی ها

توی یه تابه دیگه، مقداری روغن بریزید و اجازه بدید داغ بشه. سیب زمینی های مکعبی خرد شده رو به تابه اضافه کنید و با حرارت متوسط سرخ کنید. سیب زمینی ها باید طلایی و نرم بشن، اما حواستون باشه که له نشن. وقتی سرخ شدن، اون ها رو روی دستمال کاغذی قرار بدید تا روغن اضافیشون گرفته بشه.

مرحله 4: آبکش کردن برنج و مخلوط کردن

  1. توی یه قابلمه بزرگ، آب رو به جوش بیارید (حدود ۶ تا ۷ پیمانه آب). وقتی آب جوش اومد، نمک برنج رو امتحان کنید و اگه نیاز بود، کمی دیگه نمک اضافه کنید.
  2. برنج خیس خورده رو آبکش کنید و به آب جوش اضافه کنید. اجازه بدید برنج حدود ۸ تا ۱۲ دقیقه بجوشه تا نیم پز بشه (یعنی اطرافش نرم و مغزش کمی سفت باشه).
  3. وقتی برنج به این مرحله رسید، اون رو آبکش کنید و کمی آب سرد روش بریزید تا پختش متوقف بشه و به هم نچسبه.
  4. حالا برنج آبکش شده رو توی یه کاسه بزرگ بریزید. شوید خرد شده و سیب زمینی های سرخ شده رو به برنج اضافه کنید و با احتیاط مخلوط کنید تا مواد به طور یکنواخت پخش بشن.
  5. اگه از مرغ یا گوشت پخته استفاده کردید، اون ها رو هم به مخلوط برنج اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.

مرحله 5: دم کردن پلو و عطرآگین کردن آن

  1. ته یه قابلمه مناسب، کمی روغن بریزید. برای ته دیگ، میتونید از نان لواش، سیب زمینی ورقه شده یا حتی کاهو استفاده کنید. ته دیگ سیب زمینی همیشه برای این پلو انتخاب جذابیه.
  2. حالا مخلوط برنج رو توی قابلمه لایه لایه بریزید. اگه گوشت یا مرغ رو جداگانه نپختید و میخواهید لابه لای برنج بگذارید، توی این مرحله بعد از هر لایه برنج، مقداری مرغ یا گوشت بگذارید.
  3. با پشت قاشق، چند تا سوراخ عمیق توی برنج ایجاد کنید. این کار باعث میشه بخار بهتر توی پلو جریان پیدا کنه و برنج یکنواخت تر دم بکشه.
  4. روی برنج، حدود ۵۰ گرم کره یا روغن حیوانی آب شده و نصف فنجان چای خوری زعفران دم کرده بریزید. این دو تا، عطر و طعم سیب پلو رو به عرش میرسونن!
  5. در قابلمه رو با دم کنی بپوشونید و روی حرارت ملایم قرار بدید. اولش حرارت رو برای ۵ تا ۱۰ دقیقه کمی بیشتر کنید تا بخار پلو بلند بشه، بعد حرارت رو کم کنید و اجازه بدید پلو برای حدود ۴۵ تا ۶۰ دقیقه دم بکشه تا کاملاً مغزپخت و خوش عطر بشه.

مرحله 6: آماده سازی کشمش برای تزیین

وقتی پلو در حال دم کشیدنه، میتونید کشمش ها رو آماده کنید. توی یه تابه کوچک، مقدار خیلی کمی روغن بریزید. کشمش های آبکش شده رو اضافه کنید و برای ۱ تا ۲ دقیقه با حرارت ملایم تفت بدید تا کمی پف کنن و نرم بشن. اگه دوست دارید، میتونید نوک قاشق چای خوری زیره هم به کشمش ها اضافه کنید تا عطرش دوچندان بشه.

نکات طلایی برای پخت یک سیب پلو کرمانشاهی بی نظیر

حالا که طرز پخت رو یاد گرفتید، چند تا نکته حرفه ای رو هم بهتون میگم که سیب پلو شما رو از این رو به اون رو می کنه و طعم و عطرش رو بی نظیر می کنه:

کیفیت مواد اولیه

برنج ایرانی: برای پلوهای مخلوط مثل سیب پلو، استفاده از برنج ایرانی عطری واقعاً فرق می کنه. عطر و طعم بی نظیر برنج ایرانی، پایه اصلی یه پلوی خوبه. سعی کنید از برنجی استفاده کنید که دون بلند باشه و بعد از پخت، شفته نشه.

شوید تازه: اگه می تونید، حتماً از شوید تازه استفاده کنید. عطر شوید تازه اصلاً قابل مقایسه با شوید خشک نیست. اگه شوید تازه در دسترس نبود، از شوید خشک با کیفیت و خوش عطر استفاده کنید.

سیب زمینی مناسب: سیب زمینی هایی رو انتخاب کنید که بافت سفت تری دارن و موقع سرخ شدن له نمیشن. سیب زمینی های زرد و درشت معمولاً گزینه خوبی هستند.

نکات مربوط به ته دیگ

ته دیگ، پای ثابت پلوهای ایرانیه و توی سیب پلو هم جایگاه ویژه ای داره. برای یه ته دیگ طلایی و خوشمزه، میتونید این کارها رو انجام بدید:

  1. ته دیگ سیب زمینی: ورقه های سیب زمینی رو کف قابلمه بچینید، کمی نمک و زردچوبه بپاشید و بعد برنج رو روش بریزید.
  2. ته دیگ نان لواش: نان لواش رو به اندازه کف قابلمه برش بزنید، با کمی روغن و کنجد ته قابلمه بگذارید.
  3. روغن کافی: مطمئن بشید که کف قابلمه به اندازه کافی روغن ریختید تا ته دیگ خشک نشه.

استفاده از روغن حیوانی یا کره

شاید بنظر بیاد که استفاده از روغن حیوانی یا کره خیلی مهم نباشه، اما باور کنید که این مورد، تاثیر شگفت انگیزی روی عطر و طعم نهایی سیب پلو داره. کره یا روغن حیوانی، یه عطر و طعم خاص و لذیذ به پلو میده که با هیچ روغن دیگه ای قابل مقایسه نیست. حتی اگه فقط مقدار کمی روی پلو در حال دم کشیدن بریزید، کلی فرق می کنه.

زعفران

زعفران دم کرده غلیظ، هم به رنگ و هم به عطر سیب پلو یه جلوه دیگه میده. حتماً زعفران رو با آب جوش و یخ دم کنید تا خوش رنگ تر بشه و توی یه ظرف در بسته یا روی بخار کتری قرار بدید تا خوب رنگ بده. این طلای سرخ ایرانی، هر غذایی رو به یک اثر هنری تبدیل می کنه.

تنظیم نمک و ادویه ها

همیشه توی پخت پلو، تنظیم نمک خیلی مهمه. نمک برنج رو توی مرحله خیساندن و آبکش کردن چک کنید و نذارید شور یا بی نمک بشه. برای سیب پلو، علاوه بر نمک و فلفل و زردچوبه، استفاده از کمی دارچین (خصوصاً اگه با مرغ یا گوشت درست می کنید) و زیره (برای تفت دادن کشمش) میتونه طعم رو به اوج برسونه.

زمان بندی

صبر و حوصله، کلید یه پلوی خوبه! زمان آبکش کردن برنج رو دست کم نگیرید، نه باید خیلی نرم بشه که شفته بشه و نه خیلی سفت که خام بمونه. زمان دم کشیدن هم بسته به نوع برنج و حرارت اجاق ممکنه کمی فرق کنه، اما عجله نکنید و اجازه بدید برنج با حرارت ملایم و آروم دم بکشه تا هم عطرش بلند بشه و هم دونه دونه بشه.

ارزش غذایی سیب پلو کرمانشاهی: یک وعده کامل و مغذی

سیب پلو کرمانشاهی نه تنها خوشمزه است، بلکه می تونه یه وعده غذایی کاملاً مغذی و پر انرژی باشه. بیاید با هم نگاهی بندازیم به ارزش های غذایی اجزای اصلی این پلو:

سیب زمینی

سیب زمینی یه نیروگاه واقعی از ویتامین ها و مواد معدنیه! منبع عالی پتاسیمه که برای تنظیم فشار خون و سلامت قلب حرف اول رو میزنه. ویتامین C موجود توی سیب زمینی هم یه آنتی اکسیدان قویه که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنه. علاوه بر این، سیب زمینی فیبر زیادی داره که برای هضم بهتر غذا و سلامت روده خیلی مفیده. همین طور، کربوهیدرات موجود در سیب زمینی، یه منبع عالی انرژی برای فعالیت های روزانه ماست.

شوید

شوید فقط یه سبزی خوش عطر نیست؛ یه گنجینه از خواصه! این سبزی معطر، سرشار از آنتی اکسیدان هاست که با رادیکال های آزاد بدن مبارزه می کنه. شوید به هضم غذا کمک می کنه و میتونه باعث کاهش نفخ و سوءهاضمه بشه. همچنین، حاوی ویتامین K، ویتامین A و مقادیر خوبی از فولات و آهن هم هست که برای سلامت استخوان ها، چشم ها و خون سازی ضروریه.

برنج

برنج، ستون فقرات سیب پلو و در واقع منبع اصلی انرژی توی این غذاست. کربوهیدرات پیچیده موجود در برنج، انرژی پایداری رو برای بدن فراهم می کنه که برای مغز و عضلات خیلی مهمه. برنج ایرانی، علاوه بر انرژی، مقادیر کمی از ویتامین های گروه B رو هم داره که برای متابولیسم بدن لازم و ضروریه.

مرغ/گوشت (اختیاری)

اگه سیب پلو رو با مرغ یا گوشت درست کنید، به اون پروتئین با کیفیت بالا هم اضافه کردید. پروتئین برای ساخت و ترمیم بافت های بدن، تولید آنزیم ها و هورمون ها و حفظ سلامت عضلات ضروریه. مرغ، خصوصاً سینه مرغ، منبع عالی پروتئین کم چرب محسوب میشه و گوشت هم علاوه بر پروتئین، آهن و ویتامین B12 زیادی داره که برای جلوگیری از کم خونی خیلی مفیده.

در مجموع، سیب پلو کرمانشاهی با این ترکیب مواد اولیه، یک وعده غذایی متعادل ارائه میده که هم انرژی مورد نیاز بدن رو تامین می کنه و هم بخش قابل توجهی از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری رو. پس با خیال راحت و بدون نگرانی از ارزش غذایی، از این پلو لذت ببرید.

روش های سرو و تزیین سیب پلو کرمانشاهی

حالا که سیب پلوی خوش عطر و طعم شما آماده شده و حسابی دم کشیده، وقتشه که اون رو به بهترین شکل ممکن سرو و تزیین کنید تا هم اشتهابرانگیز باشه و هم نشون دهنده هنر آشپزی شما! سیب پلو کرمانشاهی به تنهایی هم زیبا و جذاب به نظر میرسه، اما با یه تزیین کوچیک میتونه دلربایی کنه.

سرو با دورچین های سنتی:

  • ماست و خیار: یه کاسه ماست و خیار خنک با کمی نعنا خشک و گل محمدی، کنار سیب پلو فوق العاده میشه. طعم ملایم ماست و خیار، تکمیل کننده طعم پلو است.
  • سالاد شیرازی: سالاد شیرازی با طعم ترش و تازه خودش، یه همراه عالی برای پلوهای مخلوطه و سیب پلو هم از این قاعده مستثنی نیست.
  • ترشی: انواع ترشی های خونگی، مثل ترشی لیته یا ترشی مخلوط، میتونن طعم غذا رو بازتر کنن و بهش یه مزه تند و ترش اضافه کنن.
  • سالاد کلم: یه سالاد کلم ساده با سس مایونز یا سس سرکه، میتونه یه گزینه سبک و خوشمزه برای همراهی با سیب پلو باشه.

نحوه تزیین:

برای تزیین سیب پلو، میتونید از چند تا ایده ساده اما پرطرفدار استفاده کنید:

  1. کشمش تفت داده شده: کشمش هایی که توی مرحله آخر تفت دادید رو روی پلو بریزید. این کشمش ها علاوه بر طعم شیرین و خوشمزه شون، رنگ تیره ای دارن که کنتراست زیبایی با رنگ روشن پلو ایجاد می کنه.
  2. پیاز داغ: اگه وقت دارید، کمی پیاز رو خلالی کنید و توی روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و چیپسی بشه. پیاز داغ روی پلو، هم عطر و هم طعم بی نظیری بهش میده.
  3. زرشک: کمی زرشک رو با شکر و روغن تفت بدید تا براق بشن و روی پلو بریزید. رنگ قرمز زرشک، پلو رو حسابی جذاب می کنه.
  4. برنج زعفرانی: مقداری از برنج رو با زعفران دم کرده مخلوط کنید و برای تزیین روی پلو قرار بدید. این کار یه جلوه رنگارنگ و مجلسی به سیب پلو شما میده.

یادتون باشه که غذا خوردن فقط به طعم نیست، زیبایی غذا هم بخشی از لذت اونه. پس با کمی خلاقیت، سیب پلوی خودتون رو به یه اثر هنری روی سفره تبدیل کنید.

سخن پایانی: از کرمانشاه تا سفره شما

رسیدیم به پایان سفر خوشمزه ما با سیب پلو کرمانشاهی. دیدید که چطور با چند تا ماده اولیه ساده و یه کم حوصله و عشق، میشه یه غذای اصیل و بی نظیر رو روی سفره آورد؟ سیب پلو کرمانشاهی فقط یه غذا نیست؛ یه قصه است، قصه ای از سادگی، اصالت و مهمان نوازی مردم خونگرم کرمانشاه. این پلو با عطر شوید تازه، طعم دلنشین سیب زمینی های طلایی و عطر و بوی زعفران، میتونه شما رو به قلب تاریخ و فرهنگ این سرزمین ببره.

پس معطل چی هستید؟ آستین ها رو بالا بزنید، مواد اولیه رو آماده کنید و دست به کار بشید. مطمئنم که از نتیجه کارتون راضی خواهید بود و طعم فراموش نشدنی این پلوی سنتی، جزو غذاهای مورد علاقه شما میشه. تجربه پخت این غذا رو با ما در قسمت دیدگاه ها به اشتراک بگذارید و اگه ترفند خاصی برای خوشمزه تر شدن سیب پلو دارید، حتماً با بقیه هم قسمت کنید.

این تازه اول راهه! ایران پر از غذاهای محلی بی نظیره که هر کدومشون یه داستان و یه دنیا طعم پشتشون دارن. اگه از سیب پلو کرمانشاهی خوشتون اومد، پیشنهاد می کنم حتماً سراغ بقیه غذاهای سنتی این شهر مثل دنده کباب یا آش عباسعلی هم برید و ازشون لذت ببرید. نوش جان!

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سیب پلو کرمانشاه: راهنمای کامل غذای سنتی و اصیل" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سیب پلو کرمانشاه: راهنمای کامل غذای سنتی و اصیل"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه