راهکارهای رشیدی برای کاهش ناترازی برق تا یک سال آینده
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ضمن بیان ظرفیت های قانونی برای کاهش ناترازی برق ظرف یک تا یک سال و نیم آینده گفت: بخش زیادی از ماینرها با ورود دستگاه های نظارتی امنیتی قوه قضاییه و وزارت نیرو در سال گذشته کشف و جمع شد.

محمد رشیدی در گفت وگو با ساینس بلاگ درباره علت ناترازی انرژی و راهکارهای مقابله با خاموشی ها به ویژه در تابستان گفت: نمی توانیم بگوییم سه ماه آینده یعنی در تابستان خاموشی نخواهیم داشت چون حل چنین مشکلی نیازمند وجود زیرساخت هایی است که به هیچ وجه در سه ماه یا حتی یک سال قابل آماده سازی نیست؛ ناترازی برق کشور در سال گذشته حدود ۱۸ هزار مگاوات بوده و پیش بینی ها برای امسال در پیک تابستان نزدیک به ۲۵ هزار مگاوات است.
وی با اشاره به بندهایی از قانون برنامه هفتم توسعه مربوط به حوزه با انرژی گفت: در قانون برنامه هفتم تشکیل سازمان بهینه سازی انرژی آمده که دستور تأسیس آن توسط رئیس جمهور صادر شده اما هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است. این سازمان باید هرچه زودتر تشکیل شود که می تواند نقش موثری در بهینه سازی کاهش مصرف و افزایش بهره وری داشته باشد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: هدف گذاری در قانون برنامه هفتم برای استفاده از انرژی های پاک و تجدیدپذیر همچون پنل های خورشیدی شده که به موجب آن باید تا پایان برنامه ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید ایجاد شود و زمینه این کار نیز وجود دارد.
پیش بینی کاهش ناترازی برق تا یک سال آینده
رشیدی توضیح داد: برای رسیدن به این هدف باید استانداری ها همکاری کنند که این هم منوط به دادن اختیار به آن هاست. همچنین زمین های مناسب از منابع طبیعی در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد و از سرمایه گذاران نیز حمایت شده و به صورت تضمینی برق تولیدی آنها خریداری شود. با این اتفاق می توان پیش بینی کرد ظرف یک تا یک سال و نیم آینده شاهد کاهش ناترازی در حوزه برق باشیم.
وی اضافه کرد: عملیاتی شدن این موضوع و رسیدن به تولید مدنظر برق و قرار گرفتن آن در شبکه توزیع مستلزم پیش شرط هایی است که از جمله آن شناسایی سریع زمین ها و ارائه تسهیلات لازم به سرمایه گذاران است؛ تولید هر مگاوات برق تجدیدپذیر به ۱.۵ هکتار زمین نیاز دارد؛ با برنامه ریزی و اجرای قانون این امکان وجود دارد که تا سال آینده به تولید ۱۰ هزار مگاوات برق از این راه برسیم که این به معنای حل نصف مشکل ناترازی برق کشور است.
نداشتن قطعی برق در تابستان سال آینده واقع بینانه نیست
رشیدی مدیریت مصرف را یکی دیگر از ارکان مهم در کاهش ناترازی عنوان و اظهار کرد: با این حال اینکه امسال تابستان برق قطع نشود انتظار واقع بینانه ای نیست.
وی با بیان اینکه در قانون برنامه هفتم تدابیر خاصی برای صنایع شده است گفت: قانون برنامه هفتم به صنایع مجوز واردات ژنراتورهای دیزلی را داده است. برای تسهیل این فرآیند باید به سمت حذف ارزش افزوده و ایجاد مشوق های گمرکی رفت تا این ژنراتورها سریع تر وارد کشور شوند و مورد استفاده قرار گیرند چراکه قطعی برق در سال گذشته آسیب های جدی به بخش کشاورزی و صنایع وتولید زده به طوری که طبق گزارش های ارائه شده زیان کشور در این بخش ۲۰۰ همت است که برای رشد اقتصادی کشور خطرناک است.
رشیدی با اشاره به هدف گذاری برنامه هفتم توسعه برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصد گفت: برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصد اقداماتی همچون ایجاد اشتغال صورت می گیرد بعد یک مرتبه ناترازی برق موتور تولید را در کشور در حوزه های مختلف کشاورزی و صنعت مختل می کند حال اینکه باید حمایت از تولید به عنوان یک اولویت باشد.
وی درباره تاثیر استفاده از پنل های خورشیدی در رفع مشکل ناترازی برق گفت: با توجه به وجود تنوع پنل های خورشیدی با کیفیت های متفاوتی باید دولت کارشناسان و ناظران وزارت نیرو دقت کنند تا از پنل های بی کیفیت یا کم کیفیت استفاده نشود تا در سال های بعد دچار ضایعه نشویم. انتخاب پنل های باکیفیت با طول عمر ۱۰ تا ۲۰ سال می تواند به طور قابل توجهی مؤثر باشد.
بخش زیادی از ماینرها در سال گذشته جمع شد
این عضو هیات رئیسه مجلس درباره تاثیر استفاده از ماینرها در ناترازی برق بیان کرد: در خصوص موضوع مصرف برق و ماینرها باید گفت که هرچند بخشی از عدم تعادل مصرف ناشی از فعالیت ماینرها بوده اما بخش زیادی از ماینرها با ورود دستگاه های نظارتی امنیتی قوه قضاییه و وزارت نیرو در سال گذشته جمع و کشف شد.
وی با بیان اینکه مصرف غیرعادی برق برای وزارت نیرو قابل اکتشاف است افزود: وزارت نیرو متوجه مصرف مازاد یک واحد می شود که برهمین اساس سال گذشته قسمت زیادی از ماینرها کشف و جمع شد اما بااین حال نباید تصور شود که مشکل اصلی ما ماینرها هستند مشکل اصلی ناترازی در تامین برق است که برای امسال حدود ۵ هزار مگاوات ناترازی پیش بینی می شود. رشد جمعیت توسعه صنایع و افزایش تولید همگی موجب افزایش مصرف شده اند.
رشیدی با بیان اینکه بهینه سازی مصرف انرژی صورت نگرفته است گفت: استفاده از کولرهای گازی در مناطق گرمسیر و حتی غیر از آن در کشور و همچنین افزایش گرمای هوا در سال های اخیر همه بر وارد کردن فشار بر شبکه برق تاثیر داشته است لذا باید سازمان بهینه سازی برای تجهیز کشور به وسایل کم مصرف با بهره وری بالا اقدام کند.
بخاری های کم مصرف می تواند مصرف گاز را تا حدود ۳۰ درصد کاهش دهد
وی با تاکید بر لزوم بهینه سازی مصرف گاز گفت: بخاری های کم مصرفی در دنیا وجود دارد که می تواند مصرف گاز را تا حدود ۳۰ درصد کاهش دهد. این امر می تواند مانع از قطع گاز صنایع و پتروشیمی ها شود. نتیجه قطعی گاز درپتروشیمی ها تاخیر در قراردادها بود و اینکه ارز
حاصل از فروش محصولات پتروشیمی برنگشت و به دنبال آن بازار ارز با کاهش عرضه روبرور شود و بخشی از افزایش نرخ ارز در کشور رخ دهد.
رشیدی درباره تاثیر عملکرد نیروگاه های فرسوده بر ناترازی برق و همچنان پرداخت نشدن مطالبات پیمانکاران نیروگاه های خصوصی گفت: بخشی از نیروگاه ها فرسوده شده اند بخشی از آن ها به اورهال نیاز داشته و احتیاج به تعمیرات اساسی دارد اما به دلیل ناترازی گاز و برق در زمستان تعمیرات اساسی در بسیاری نیروگاه ها به تعویق افتاده یا سطحی انجام شد.
نماینده کرمانشاه در مجلس با تاکید بر لزوم تعمیرات اساسی نیروگاه ها در اولین فرصت افزود: با توجه به اینکه تولید برق کشور متکی به همین نیروگاه هاست ضروری است که وزارت نیرو در اسرع وقت برنامه ای برای تعمیرات اساسی این نیروگاه ها داشته باشد چون با خارج شدن این نیروگاه ها از مدار کار سخت تر می شود. فصل بهار فرصت مناسبی برای انجام تعمیرات است.
پایان خبر ساینس بلاگ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "راهکارهای رشیدی برای کاهش ناترازی برق تا یک سال آینده" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "راهکارهای رشیدی برای کاهش ناترازی برق تا یک سال آینده"، کلیک کنید.