دیدنی های تاریخی استان لرستان

استان لرستان گنجینه ای پنهان در دل زاگرس با پیشینه ای غنی و طبیعتی بکر همواره مقصدی جذاب برای گردشگران و علاقه مندان به تاریخ و فرهنگ بوده است. این سرزمین باستانی که زمانی مهد تمدن های کهن بوده امروزه نیز یادگارهای ارزشمندی از آن دوران را در دل خود جای داده است. از قلعه های باشکوه و مساجد تاریخی گرفته تا پل های باستانی و غارهای اسرارآمیز لرستان مجموعه ای بی نظیر از جاذبه های تاریخی را به نمایش می گذارد.

دیدنی های تاریخی استان لرستان

اما لرستان تنها به تاریخ و فرهنگ محدود نمی شود. طبیعت این استان نیز با آبشارهای خروشان دریاچه های زلال دره های سرسبز و کوه های سربه فلک کشیده هر بیننده ای را مسحور خود می کند. تنوع آب و هوایی و اقلیمی این منطقه باعث شده تا لرستان به بهشتی برای طبیعت گردان و علاقه مندان به ماجراجویی تبدیل شود.

در این میان سوالات بسیاری برای گردشگران و مسافران پیش می آید. بهترین زمان برای سفر به لرستان چه فصلی است؟ مهم ترین جاذبه های طبیعی و تاریخی این استان کدامند؟ چگونه می توان به لرستان سفر کرد؟ و بسیاری سوالات دیگر که در این مقاله سعی داریم به آن ها پاسخ دهیم و شما را با دیدنی های تاریخی و طبیعی استان لرستان بیشتر آشنا کنیم.

هدف ما در این مقاله ارائه یک راهنمای جامع و کاربردی برای سفر به لرستان است. راهنمایی که به شما کمک کند تا با برنامه ریزی دقیق و شناخت کامل از جاذبه های این استان سفری خاطره انگیز و لذت بخش را تجربه کنید. پس با ما همراه باشید تا به اعماق تاریخ و طبیعت لرستان سفر کنیم.

قلعه فلک الافلاک

قلعه فلک الافلاک نگین درخشان شهر خرم آباد و نمادی از تاریخ پر فراز و نشیب لرستان بر فراز تپه ای باستانی در مرکز شهر خودنمایی می کند. این قلعه با مساحتی بالغ بر ۵۳۰۰ متر مربع با چشم اندازی بی نظیر به دره خرم آباد از دیرباز مورد توجه حاکمان و پادشاهان بوده است. نام های گوناگونی در طول تاریخ به این بنا داده شده است از جمله دژ شاپورخواست سابرخواست قلعه خرم آباد دوازده برجی و کاخ اتابکان. نام فلک الافلاک که از دوره قاجار بر این قلعه نهاده شده به معنای «سپهر سپهران» است و شاید اشاره ای به دوازده برج فلکی داشته باشد.

قدمت این قلعه به دوره ساسانیان باز می گردد زمانی که با نام دژ شاپورخواست شناخته می شد. معماری قلعه شامل ۸ برج مدور و دیوارهای مرتفع و مستحکم است که در طول زمان تغییرات بسیاری را تجربه کرده است. فضای داخلی قلعه به چهار تالار نسبتاً بزرگ حول دو حیاط و تعدادی تالار و اتاق تقسیم شده است. چشمه پر آب گلستان که از دامنه شمالی تپه جاری است یکی از ویژگی های اصلی این بنا به شمار می آید.

قلعه فلک الافلاک نه تنها یک بنای تاریخی است بلکه موزه ای است که آثار ارزشمندی از تاریخ و فرهنگ لرستان را در خود جای داده است. این آثار شامل اشیاء باستانی مردم شناسی هنرهای سنتی و صنایع دستی است که بازدیدکنندگان را با گوشه هایی از زندگی و فرهنگ مردم این منطقه آشنا می کند. نزدیکی قلعه فلک الافلاک با غارهای قبل از تاریخ دره خرم آباد و دیگر آثار تاریخی مانند سنگ نوشته مناره آجری آسیاب گبری و پل شاپوری بیانگر پیوستگی تاریخی این قلعه با آثار دیگر است.

مسجد جامع بروجرد

مسجد جامع بروجرد یکی از نخستین مساجد ساخته شده در ایران در قلب شهر بروجرد گواهی است بر قدمت و اصالت این شهر. این مسجد با قدمتی چند صد ساله تلفیقی از معماری اسلامی و باستانی ایران (ساسانیان) را به نمایش می گذارد و به عنوان یکی از شاخص ترین بناهای تاریخی لرستان شناخته می شود. بنای اولیه این مسجد در قرن دوم تا سوم هجری در محله تاریخی دودانگه ساخته شده است. بر اساس تخمین مورخان طاق میانی مسجد آتشکده ای باستانی بوده که پس از ورود اسلام به مسجد تبدیل شده است.

گنبد مسجد که در قسمت میانی ساختمان بنا شده ارتفاعی برابر ۲۰ متر دارد و دو مناره آن که در سال ۱۲۰۹ هجری قمری ساخته شده در دو طرف گنبد قرار دارند. بنای اولیه مسجد جامع مجموعه ای شامل مسجد حمام آب انبار ساختمان غریب خانه میدان و سایر متعلقات بوده که امروزه بعضی از این آثار از بین رفته است. شکل مسجد جامع از نوع مساجد تک ایوانی است که دارای دو در ورودی در قسمت های شرقی و غربی است. بنا شامل یک حیاط مرکزی ایوان فضای گنبدخانه و شبستان های اطراف آن و یک شبستان وسیع زمستانی در طرف شمال حیاط مرکزی است.

بر بالای محراب و دیوارها کلمات مقدس و آیات قرآن با آجر و خط کوفی نوشته شده است. بر بالای درب غربی مسجد نیز سنگ نوشته ای قرار دارد که تاریخ ورود شاه عباس صفوی در سال ۱۰۲۲ هجری قمری به شهر بروجرد را نشان می دهد. منبر چوبی ۹ پله مسجد جامع بروجرد یکی دیگر از دیدنی های این بنا است که بسیار هنرمندانه ساخته شده و حکاکی روی آن تاریخ ۱۶۰۸ هجری قمری را نشان می دهد. مسجد جامع بروجرد به شماره ۲۲۸ در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

منار آجری

مناره آجری خرم آباد یادگاری از شکوه معماری قرن چهارم هجری قمری در جنوب شهر خرم آباد و در کنار مکان شهر قدیمی شاپورخواست بر روی پایه ای سنگی استوار ایستاده است. این بنا با قدمتی حدود ۹۰۰ سال حدود ۳۰ متر ارتفاع دارد و قطر سطح زیرین آن ۴.۵ متر است. با طی کردن ۹۹ پله دورانی می توان به بام مناره صعود کرد. بقایای معماری سنگ و گچ با دیوارهای ضخیم در نزدیکی مناره بیانگر وجود تاسیساتی مانند کاروانسرا و مسجد در اطراف بنا در گذشته است.

با توجه به سبک معماری بنا تاریخ احداث آن به دوره فرمانروایی دیلیمان برمی گردد. بلندای مناره بر اثر عوامل طبیعی کاهش یافته و اکنون با احتساب پایه سنگی ارتفاع آن به ۳۰ متر می رسد. فضای داخلی مناره از ۹۹ پله تشکیل شده است و محل ورود مناره در جبهه غربی روی سطح پایه قرار گرفته است. این بنای ارزشمند مربوط به دوره آل بویه (دیلمیان) است.

مناره آجری خرم آباد علاوه بر ارزش تاریخی و معماری به عنوان یک نماد شهری نیز شناخته می شود. این بنا در طول سالیان متمادی شاهد رویدادهای بسیاری بوده و همواره مورد توجه مردم و گردشگران بوده است. امروزه مناره آجری به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری مهم شهر خرم آباد پذیرای بازدیدکنندگان از سراسر ایران و جهان است.

پل شکسته

پل شکسته یا پل شاپوری شاهکاری از معماری دوره ساسانیان بر روی رودخانه کشکان در جنوب شهر خرم آباد استوار ایستاده است. این پل با طول حدود ۳۳۰ متر و عرض ۱۳ متر یکی از بزرگترین پل های تاریخی ایران به شمار می رود. پل شکسته دارای ۲۸ دهانه بوده که متاسفانه امروزه تنها ۶ دهانه آن باقی مانده است. مصالح به کار رفته در ساخت پل شامل سنگ آجر و ملات ساروج است.

پل شکسته در مسیر جاده شاهی قرار داشته و ارتباط بین غرب و شرق ایران را برقرار می کرده است. این پل علاوه بر اهمیت ارتباطی به عنوان یک سازه دفاعی نیز مورد استفاده قرار می گرفته است. در طول تاریخ پل شکسته بارها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. متاسفانه در اثر عوامل طبیعی و انسانی بخش های زیادی از این پل تخریب شده است.

پل شکسته یا پل شاپوری با وجود تخریب های فراوان همچنان یکی از جاذبه های گردشگری مهم استان لرستان به شمار می رود. این پل با معماری منحصر به فرد و قدمت تاریخی خود هر ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می کند. مرمت و بازسازی این پل می تواند نقش مهمی در حفظ و احیای این اثر تاریخی ارزشمند داشته باشد.

غار کلماکره

غار کلماکره گنجینه ای پنهان در دل کوه های پلدختر یکی از مهم ترین غارهای باستانی ایران است. این غار در سال ۱۳۶۸ کشف شد و به دلیل وجود اشیاء و آثار باستانی ارزشمند به شهرت جهانی رسید. غار کلماکره در ارتفاع ۹۶۰ متری از سطح دریا واقع شده و دهانه آن رو به جنوب است. طول غار حدود ۲۵۰ متر است و دارای چندین تالار و راهرو است.

اشیاء کشف شده در غار کلماکره شامل مجسمه های نقره ای سکه های طلا و نقره ظروف سفالی و فلزی و زیورآلات است. این اشیاء مربوط به دوره هخامنشیان اشکانیان و ساسانیان هستند. مجسمه های نقره ای غار کلماکره از جمله آثار هنری بی نظیر این دوران به شمار می روند. این مجسمه ها تصاویری از خدایان پادشاهان و شخصیت های مهم آن دوران را به نمایش می گذارند.

غار کلماکره به دلیل اهمیت تاریخی و فرهنگی خود در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این غار یکی از جاذبه های گردشگری مهم استان لرستان به شمار می رود و هر ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می کند. حفاظت و نگهداری از غار کلماکره و اشیاء باستانی آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

حمام گپ خرم آباد

حمام گپ خرم آباد یادگاری از دوره صفویه در مرکز شهر خرم آباد در محله ای به همین نام واقع شده است. این حمام با معماری زیبا و تزئینات چشم نواز یکی از جاذبه های تاریخی و فرهنگی شهر خرم آباد به شمار می رود. حمام گپ دارای بخش های مختلفی از جمله سربینه گرمخانه خزینه چال حوض و فضاهای خدماتی است. سربینه حمام با گنبدی بزرگ و تزئینات مقرنس کاری فضایی دلنشین و جذاب را ایجاد کرده است.

گرمخانه حمام با استفاده از سیستم گرمایشی سنتی در زمستان ها گرم و مطبوع بوده است. خزینه حمام نیز با آب گرم محلی برای شستشو و نظافت بوده است. چال حوض حمام فضایی برای شنا و تفریح بوده است. حمام گپ خرم آباد تا چند دهه پیش فعال بوده و مورد استفاده مردم قرار می گرفته است. امروزه این حمام به عنوان موزه مورد استفاده قرار می گیرد و بازدیدکنندگان را با تاریخ و فرهنگ حمام های سنتی ایران آشنا می کند.

حمام گپ خرم آباد به دلیل اهمیت تاریخی و فرهنگی خود در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این حمام یکی از جاذبه های گردشگری مهم استان لرستان به شمار می رود و هر ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می کند. مرمت و بازسازی این حمام می تواند نقش مهمی در حفظ و احیای این اثر تاریخی ارزشمند داشته باشد.

سنگ نوشته

سنگ نوشته خرم آباد یادگاری از دوره سلجوقیان در مرکز شهر خرم آباد در ضلع شرقی خیابان شریعتی در مسیر قدیمی شاپورخواست به خوزستان قرار دارد. این سنگ نوشته به شکل مکعب و به صورت یکپارچه متصل به صخره ای طبیعی است. ارتفاع متون کتیبه دار با احتساب دو پله در چهار ضلع سنگ نوشته ۳۴۴ سانتیمتر است. کتیبه به خط کوفی و زبان فارسی دور تا دور ستون سنگی تحریر شده است.

کتیبه با بسم الله آغاز شده و موضوع آن مربوط به حکم امیر اسفهسالار کبیر ظهیرالدین و الدوله معین الاسلام طغرل لتکین ابوسعید برسق در مورد بخشش علفچر در چراگاه های شاپورخواست و ممنوعیت بعضی سنت های ناپسند در عهد سلطنت ملکشاه سلجوقی به تاریخ ۵۱۳ هجری قمری است. این یادمان فرهنگی مربوط به دوره سلجوقی و به شماره ۳۹۸ در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

سنگ نوشته خرم آباد علاوه بر ارزش تاریخی و فرهنگی به عنوان یک نماد شهری نیز شناخته می شود. این بنا در طول سالیان متمادی شاهد رویدادهای بسیاری بوده و همواره مورد توجه مردم و گردشگران بوده است. امروزه سنگ نوشته به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری مهم شهر خرم آباد پذیرای بازدیدکنندگان از سراسر ایران و جهان است.

دریاچه گهر

دریاچه گهر نگین فیروزه ای اشترانکوه یکی از زیباترین و بزرگترین دریاچه های کوهستانی ایران است. این دریاچه در میان رشته کوه زاگرس و در ارتفاع ۲۳۵۰ متری از سطح دریا واقع شده است. دریاچه گهر دارای دو بخش به نام های گهر بزرگ (کله گهر) و گهر کوچک (دوردو) است. طول دریاچه گهر بزرگ حدود ۱۷۰۰ متر و عرض آن بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ متر است. طول دریاچه گهر کوچک حدود ۵۰۰ متر و عرض آن حدود ۱۵۰ متر است.

آب دریاچه گهر از ذوب برف های اشترانکوه و چشمه های جوشان تامین می شود. آب این دریاچه بسیار زلال و شفاف است و منظره ای بی نظیر را ایجاد کرده است. اطراف دریاچه گهر پوشیده از جنگل های انبوه و مراتع سرسبز است. این منطقه دارای تنوع زیستی بالایی است و زیستگاه گونه های مختلف گیاهی و جانوری است.

دریاچه گهر یکی از مقاصد گردشگری محبوب در استان لرستان است. هر ساله گردشگران بسیاری برای بازدید از این دریاچه زیبا به این منطقه سفر می کنند. در اطراف دریاچه گهر امکاناتی مانند کمپینگ قایق سواری و ماهیگیری وجود دارد. دریاچه گهر به دلیل زیبایی و اهمیت زیست محیطی خود در فهرست مناطق حفاظت شده ایران قرار دارد.

آبشار بیشه

آبشار بیشه عروس آبشارهای ایران در دل کوه های زاگرس و در نزدیکی روستای بیشه در شهرستان دورود واقع شده است. این آبشار با ارتفاع ۴۸ متر از ارتفاعات اشترانکوه سرچشمه می گیرد و پس از طی مسیری پر پیچ و خم به دره ای عمیق سرازیر می شود. آبشار بیشه در میان جنگل های انبوه و مراتع سرسبز قرار گرفته و منظره ای بی نظیر را ایجاد کرده است.

آبشار بیشه یکی از جاذبه های گردشگری مهم استان لرستان است. هر ساله گردشگران بسیاری برای بازدید از این آبشار زیبا به این منطقه سفر می کنند. در اطراف آبشار بیشه امکاناتی مانند کمپینگ رستوران و اقامتگاه وجود دارد. آبشار بیشه به دلیل زیبایی و اهمیت زیست محیطی خود در فهرست مناطق حفاظت شده ایران قرار دارد.

مسیر دسترسی به آبشار بیشه از طریق جاده آسفالته و سپس پیاده روی در مسیری زیبا و سرسبز امکان پذیر است. در طول مسیر پیاده روی می توان از مناظر طبیعی بکر و دست نخورده لذت برد. آبشار بیشه به دلیل زیبایی و طبیعت بکر خود یکی از بهترین مقاصد گردشگری برای علاقه مندان به طبیعت و ماجراجویی است.

دره خزینه

دره خزینه گرند کنیون ایران پدیده ای زمین شناسی شگفت انگیز در استان لرستان است. این دره با دیواره های بلند و صخره ای شباهت زیادی به گرند کنیون آمریکا دارد. دره خزینه در اثر فرسایش آب و باد در طول میلیون ها سال شکل گرفته است. این دره دارای مناظر طبیعی بسیار زیبا و چشم نوازی است.

دره خزینه یکی از جاذبه های گردشگری نوظهور در استان لرستان است. هر ساله گردشگران بسیاری برای بازدید از این دره زیبا به این منطقه سفر می کنند. در اطراف دره خزینه امکاناتی مانند کمپینگ و اقامتگاه وجود دارد. دره خزینه به دلیل زیبایی و پتانسیل گردشگری خود مورد توجه سرمایه گذاران و فعالان گردشگری قرار گرفته است.

مسیر دسترسی به دره خزینه از طریق جاده آسفالته و سپس پیاده روی در مسیری خاکی امکان پذیر است. در طول مسیر پیاده روی می توان از مناظر طبیعی بکر و دست نخورده لذت برد. دره خزینه به دلیل شباهت به گرند کنیون آمریکا یکی از منحصر به فردترین جاذبه های گردشگری ایران است.

دریاچه کیو

دریاچه کیو نگین آبی خرم آباد در مرکز شهر خرم آباد و در دامنه کوه کمربسته واقع شده است. این دریاچه با مساحتی حدود ۷ هکتار یکی از جاذبه های گردشگری مهم شهر خرم آباد به شمار می رود. دریاچه کیو در سال ۱۳۵۲ به منظور تامین آب کشاورزی منطقه ایجاد شده است. آب این دریاچه از چشمه های جوشان تامین می شود.

دریاچه کیو دارای امکاناتی مانند قایق سواری رستوران کافی شاپ و فضای سبز است. این دریاچه به دلیل قرار گرفتن در مرکز شهر دسترسی آسان و امکانات رفاهی مناسب همواره مورد توجه مردم و گردشگران بوده است. دریاچه کیو یکی از بهترین مکان ها برای تفریح و استراحت در شهر خرم آباد است.

دریاچه کیو به دلیل زیبایی و اهمیت گردشگری خود در فهرست مناطق گردشگری استان لرستان قرار دارد. این دریاچه هر ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می کند. توسعه امکانات گردشگری و حفظ و نگهداری از دریاچه کیو می تواند نقش مهمی در رونق گردشگری شهر خرم آباد داشته باشد.

آبشار نوژیان

آبشار نوژیان بلندترین آبشار لرستان در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی خرم آباد و در نزدیکی روستای نوژیان واقع شده است. این آبشار با ارتفاع ۹۵ متر از ارتفاعات تاف سرچشمه می گیرد و پس از طی مسیری پر پیچ و خم به دره ای عمیق سرازیر می شود. آبشار نوژیان در میان جنگل های انبوه و مراتع سرسبز قرار گرفته و منظره ای بی نظیر را ایجاد کرده است.

آبشار نوژیان یکی از جاذبه های گردشگری مهم استان لرستان است. هر ساله گردشگران بسیاری برای بازدید از این آبشار زیبا به این منطقه سفر می کنند. در اطراف آبشار نوژیان امکاناتی مانند کمپینگ و اقامتگاه وجود دارد. آبشار نوژیان به دلیل زیبایی و اهمیت زیست محیطی خود در فهرست مناطق حفاظت شده ایران قرار دارد.

مسیر دسترسی به آبشار نوژیان از طریق جاده آسفالته و سپس پیاده روی در مسیری زیبا و سرسبز امکان پذیر است. در طول مسیر پیاده روی می توان از مناظر طبیعی بکر و دست نخورده لذت برد. آبشار نوژیان به دلیل ارتفاع بلند و طبیعت بکر خود یکی از بهترین مقاصد گردشگری برای علاقه مندان به طبیعت و ماجراجویی است.

تنگه شیرز

تنگه شیرز دره ای شگفت انگیز در شهرستان کوهدشت با دیواره های بلند و صخره ای یکی از زیباترین و منحصربه فردترین جاذبه های گردشگری استان لرستان است. این تنگه در اثر فرسایش آب و باد در طول میلیون ها سال شکل گرفته است. تنگه شیرز دارای مناظر طبیعی بسیار زیبا و چشم نوازی است.

تنگه شیرز به دلیل شباهت به دره گرند کنیون آمریکا به گرند کنیون ایران نیز شهرت دارد. این تنگه دارای چشمه ها آبشارها و غارهای متعددی است. تنگه شیرز یکی از بهترین مکان ها برای طبیعت گردی پیاده روی و صخره نوردی است.

تنگه شیرز یکی از جاذبه های گردشگری نوظهور در استان لرستان است. هر ساله گردشگران بسیاری برای بازدید از این تنگه زیبا به این منطقه سفر می کنند. در اطراف تنگه شیرز امکاناتی مانند کمپینگ و اقامتگاه وجود دارد. تنگه شیرز به دلیل زیبایی و پتانسیل گردشگری خود مورد توجه سرمایه گذاران و فعالان گردشگری قرار گرفته است.

دشت لاله های واژگون

دشت لاله های واژگون بهشتی رنگارنگ در دل زاگرس یکی از زیباترین و منحصربه فردترین جاذبه های گردشگری استان لرستان است. این دشت در فصل بهار با رویش لاله های واژگون منظره ای بی نظیر و چشم نواز را ایجاد می کند. لاله های واژگون گونه ای نادر و کمیاب از لاله ها هستند که به دلیل شکل خاص گلبرگ های خود به این نام خوانده می شوند.

دشت لاله های واژگون در مناطق مختلفی از استان لرستان وجود دارد اما بزرگترین و زیباترین دشت لاله های واژگون در شهرستان الیگودرز واقع شده است. این دشت در فصل بهار پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر ایران و جهان است. دشت لاله های واژگون یکی از بهترین مکان ها برای عکاسی طبیعت گردی و لذت بردن از زیبایی های طبیعت است.

دشت لاله های واژگون به دلیل زیبایی و اهمیت زیست محیطی خود در فهرست مناطق حفاظت شده ایران قرار دارد. حفاظت و نگهداری از این دشت زیبا از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بازدید از دشت لاله های واژگون تجربه ای فراموش نشدنی و خاطره انگیز خواهد بود.

مخمل کوه

مخمل کوه پارک جنگلی سرسبز در شمال شهر خرم آباد یکی از جاذبه های گردشگری محبوب در استان لرستان است. این کوه با پوشش گیاهی انبوه و درختان سر به فلک کشیده منظره ای زیبا و چشم نواز را ایجاد کرده است. مخمل کوه به دلیل داشتن آب و هوای خنک و مطبوع در فصل تابستان پذیرای گردشگران بسیاری است.

مخمل کوه دارای امکاناتی مانند جاده آسفالته آلاچیق رستوران و فضای بازی کودکان است. این پارک جنگلی یکی از بهترین مکان ها برای تفریح و استراحت در شهر خرم آباد است. مخمل کوه به دلیل دسترسی آسان و امکانات رفاهی مناسب همواره مورد توجه مردم و گردشگران بوده است.

مخمل کوه به دلیل زیبایی و اهمیت گردشگری خود در فهرست مناطق گردشگری استان لرستان قرار دارد. این پارک جنگلی هر ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می کند. توسعه امکانات گردشگری و حفظ و نگهداری از مخمل کوه می تواند نقش مهمی در رونق گردشگری شهر خرم آباد داشته باشد.

بهترین جاهای دیدنی استان لرستان کدامند؟

استان لرستان دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی فراوانی است که از جمله مهم ترین آن ها می توان به قلعه فلک الافلاک دریاچه گهر آبشار بیشه و دره خزینه اشاره کرد.

بهترین زمان سفر به لرستان چه فصلی است؟

بهترین زمان برای سفر به لرستان فصل بهار و اوایل پاییز است. در این فصول آب و هوا معتدل و مطبوع بوده و طبیعت در زیباترین حالت خود قرار دارد.

استان لرستان کجاست؟

استان لرستان در غرب ایران و در میان رشته کوه های زاگرس واقع شده است. این استان از شمال با استان های همدان و مرکزی از شرق با استان اصفهان از جنوب با استان خوزستان و از غرب با استان های کرمانشاه و ایلام همسایه است.

معروف ترین قلعه تاریخی لرستان چیست؟

قلعه فلک الافلاک که در خرم آباد قرار دارد به عنوان معروف ترین و شاخص ترین قلعه تاریخی در استان لرستان شناخته می شود.

معروف ترین آبشار لرستان کدام است؟

آبشار بیشه واقع در شهرستان دورود به عنوان یکی از زیباترین و معروف ترین آبشارهای استان لرستان شناخته می شود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دیدنی های تاریخی استان لرستان" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دیدنی های تاریخی استان لرستان"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه