درباره سنگ های صفراوی چه می دانید؟

درباره سنگ‌های صفراوی چه می‌دانید؟

آفتاب نیوز :

کیسه صفرا محل ذخیره و آزاد شدن مایع صفرا است که در کبد تولید می شود و پس از وارد شدن به روده به گوارش غذا ها کمک می کند.

صفرا همچنین مواد زایدی مانند کلسترول و نیز بیلی روبین را که نتیجه شکسته شدن سلول های قرمز خون است، دفع می کند. رسوب همین مواد زاید هستند که می توانند سنگ صفراوی ایجاد کنند.

اندازه سنگ های صفراوی بسیار متفاوت است، از اندازه یک دانه شن گرفته تا یک توپ پینگ پنگ.

اگر سنگ صفراوی داشته باشید، ممکن است هنگامی متوجه وجود آن شوید که سنگ انسداد مجرای صفراوی ایجاد کند و باعث دردی شود شما را به نزد پزشک بکشاند.

سنگ های صفراوی همچنین ممکن است زمینه ساز التهاب کیسه صفرا و عفونت مجاری صفراوی شوند و در این صورت لازم است آن ها را خارج یا متلاشی کرد.

سنگ های صفراوی هنگامی تشکیل می شوند که صفرا درون کیسه صفرا سفت می شود و یه صورت قطعاتی سنگ مانند در می آید.

سنگ های صفراوی ممکن است دردناک باشند یا نباشند، و ممکن است در صورتی که باعث مشکلاتی مانند عفونت شوند، لازم باشد آن ها را خارج کرد یا متلاشی کرد.

گرچه دقیقا معلوم نیست چرا برخی از افراد دچار سنگ های صفراوی می شوند، اما ممکن است این عوامل باعث ایجاد سنگ شوند:

 مقدار بیش از حد کلسترول در صفرای شما وجود دارد. گرچه صفرا کلسترول دفع شده از کبد را در خود حل می کند، اما اگر میزان کلسترول بیش از حد باشد، ممکن است از حالت حل شده در صفرا خارج شود و رسوب کند و سنگ بسازد.

مقدار بیش از حد بیلی روبین در صفرای شما وجود دارد. بیماری هایی مانند سیروز کبدی، عفونت ها و اختلالات خونی ممکن است باعث تولید بیش از حد بیلی روبین در کبد و در نتیجه رسوب کردن آن در صفرا و ایجاد سنگ شوند.

کیسه صفرای شما کاملا تخلیه نمی شود. این وضعیت باعث غلیظ شدن بیش از حد صفرای شما و سنگ ساز شدن آن می شود.

همچنین شما در معرض خطر بیشتر دچار شدن به سنگ صفراوی هستید، اگر

سابقه خانوادگی سنگ صفراوی داشته باشید.

زن باشید

بالای 40 سال داشته باشید

اضافه وزن داشته یا چاق باشید.

فعالیت جسمی تان کم باشد.

قرص های پیشگیری از بارداری مصرف کنید یا درمان جایگزینی هورمونی از یایسگی دریافت کنید.

باردار باشید

دیابت داشته باشید

سیروز کبدی داشته باشید

دارو های کاهنده کلسترول خون مصرف کنید.

در مدت کوتاهی مقدار زیادی وزن کم کنید.

روزه داری انجام دهید.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درباره سنگ های صفراوی چه می دانید؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درباره سنگ های صفراوی چه می دانید؟"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه