خبر ویژه معاون رییس جمهوری درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان/ تکلیف قیمت بنزین روشن شد

به گزارش خبرگزاری ساینس بلاگ، رییس سازمان برنامه و بودجه در حالی در جمع نمایندگان رسانه های گروهی صراحتا اعلام کرده است که مسال بودجه با کسری روبرو نیست که مرکز پژوهش های مجلس ش.رای اسلامی پیش از این در گزارش های کارشناسی نسبت به تحلیل بودجه اقدام و تاکید کرد که بودجه با کسری روبروست.

خبر ویژه معاون رییس‌جمهوری درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان/ تکلیف قیمت بنزین روشن شد

یکی از مهمترین حوزه هایی که درآمد از نظر مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی براورد دقیقی در خصوص آن صورت نگرفته است، مساله یارانه هاست. در گزارش کارشناسی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برای بهبود سهم مالیات از کل منابع بودجه، علاوه بر تعریف پایه های مالیاتی متعدد، باید فضای کسب وکار اقتصادی رو به بهبود باشد تا دولت بتواند از منافع حاصله مالیات اخذ کند. وقتی فضای کسب وکار عمومی مساعد نیست، مالیات ستانی نیز بسیار دشوارتر است. نرخ تورم های بالا و متمادی از جمله عوامل آسیب زننده به فضای عمومی کسب وکار است. در کنار آن، فساد و تعارض منافع تصمیم گیران موجب می شود موانع قانونی و اجرایی مختلفی در راستای دریافت مالیات کافی ایجاد کنند.

داوود منظور اما امروز در جمع خبرنگاران به سیوالات مهمی پاسخ داد. از همسان سازی حقوق بازنشستگان تا مساله ی واردات خودرو.

خبر مهم برای بازنشستگان

رییس سازمان برنامه و بودجه در مورد همسان سازی حقوق بازنشستگان گفت: با ابلاغ قانون بودجه در حال تنظیم احکام حقوقی بازنشستگان هستیم و جلسات با صندوق های بازنشستگی شروع شده که در روزهای آینده تکمیل خواهد شد.

منظور افزود: حقوق یک بخشی از بازنشستگان توسط صندوق های دولتی و بخشی دیگر توسط صندوق های غیر دولتی پرداخت می شود. در قانون برنامه توسعه هفتم برای بخش های دولتی بودجه ای در نظر گرفتیم تا به صورت مداوم و بدون خلل حقوق پرداخت شود؛ به طوری که در سال اول 40 درصد و در دو سال بعد هم 60 درصد اجرایی شود که منابع آن در قانون بودجه امسال دیده شده است.

معاون رییس جمهور افزود: در بودجه امسال یک درصد به مالیات بر ارزش افزوده اضافه کردیم تا از این محل 50 هزار میلیارد تومان به حقوق بازنشستگان اختصاص پیدا کند.

منظور تاکید کرد: با ابلاغ قانون بودجه در حال تنظیم احکام حقوقی بازنشستگان هستیم و جلسات با صندوق های بازنشستگی شروع شده که در روزهای آینده تکمیل خواهد شد. مقدمات اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان را انجام می دهند و از ابتدای سال اجرایی خواهد شد.

رییس سازمان برنامه و بودجه در مورد بازنشستگان تامین اجتماعی هم گفت: تامین اجتماعی در ارتباط با صدور احکام همسان سازی اقدام می کند و در قانون بودجه پیش بینی شده که دولت 130 هزار میلیارد تومان از بدهی خودش را به تامین اجتماعی پرداخت کند تا این موضوع اجرایی شود که در حال برگزاری جلسات هستیم تا نحوه پرداخت به این مبلغ نهایی شود.

منظور همچنین تصریح کرد: برای بازنشستگان تامین اجتماعی نیز همسان سازی انجام می شود، البته با توجه به اینکه ممکن است منابع قابل توجهی نیاز باشد، در قانون بودجه پیش بینی شد تا 130 همت از بدهی های قبلی دولت به تامین اجتماعی پرداخت شود.

تامین مالی تسهیل شد

داوود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه امروز در نشست خبری اظهار کرد: مساله تامین مالی در اقتصاد پیش نیاز توسعه و رشد اقتصادی محسوب می شود. طی 3 سال گذشته وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تلاش کردن تا فرایند تامین مالی کوتاه مدت را تسهیل و تسریع بخشند که یکی از این گزینه ها اوراق گام بود. امسال نیز اوراق گام به عنوان مهم ترین گزینه برای تامین مالی محسوب می شود و متناسب با استقبال متقاضیان در اختیار افراد قرار خواهد گرفت.

رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تامین مالی پروژه ها از طریق فکتورینگ، تصریح کرد: «اوراق گام» یکی از گزینه های تامین مالی زنجیره تولید بوده که موضوع فکتورینگ مربوط به مطالبات قرار دادی است و فرایند مربوط به اجرای آن، بین سه دستگاه ذکر شده توافق شده و دستورالعمل آن موجود است؛ البته ناگفته نماند، شیوه فکتورینگ در اجرای پروژه های عمرانی در نظر گرفته خواهد شد.

وی در خصوص افزایش بودجه فرهنگی کشور گفت: دولت سیزدهم به موضوع توسعه فرهنگ توجه ویژه ای داشته و در سال گذشته تبصره ای در قانون بودجه قرار گرفت که بنا شد درصدی از درآمد بانک و دستگاه های اجرایی صرف امور مربوط به توسعه فرهنگی شود اما به دلیل اینکه در حکم قانون به صورت الزام آور ذکر نشده بود، متاسفانه شاهد اتفاقی در این خصوص نبودیم اما به هر حال 30 هزار میلیارد بودجه برای توسعه فرهنگی در نظر گرفته شده است.

امسال کسری بودجه نخواهیم داشت

وی در ادامه اظهار کرد: زمانی که رشد بودجه را غیر واقعی بینیم قطعاً برخی از اهداف تحقق پیدا نمی کند، اما امسال دولت تلاش کرد منابع را واقعی ببیند و بر اساس پیش بینی ها کسری بودجه نخواهیم داشت زیرا منابع ما پایدار و حدود 23 درصد بودجه عمومی رشد داشته که در برخی سال ها این رشد به بیش از 50 درصد رسیده است.

رییس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: دولت از کسری بودجه پنهان اجتناب کرده است، منابع واگذاری شر کت های دولتی نصف شده و منابع حاصل از مواد سازی نیز پنجاه درصد کاهش یافت تا منابع موهومی در بودجه وارد نشود.

عملکرد منابع هدفمندی یارانه 90 درصد است

منظور در خصوص بودجه هدفمندی یارانه ها هم گفت: بر اساس آنچه که به عنوان جدول 8 پیش بینی کردیم، انتظار می رود بودجه هدفمندی تحقق یابد؛ زیرا سال گذشته طبق پیش بینی ها، عدد مربوط به بند هدفمندی تحقق پیدا کرد و امسال نیز مطابق با برنامه ریزی های مربوط به فروش نفت این بودجه تحقق می یابد. البته دولت دایماً در حال بررسی وضعیت بودجه است.

وی تصریح کرد: عملکرد منابع هدفمندی یارانه بالغ بر 90 درصد بوده است. این منابع عمدتاً از محل صادرات گاز و فرآورده های نفتی تامین خواهد شد و بر این اساس امسال نگرانی چندانی در این بخش نخواهیم داشت. البته باید یادآوری کنم در جهت جلوگیری از قاچاق و مدیریت مصرف یک سامانه در مورد توزیع سوخت گازوییل ایجاد شده تا تخصیص سوخت بر اساس پیمایش انجام شود. 13 طرح غیر قیمتی در حوزه سوخت در شورای اقتصاد تصویب شده است. بازار بهینه سازی انرژی یکی از این مصوبات است که کمک می کند منابع مازاد انرژی آزاد و در اختیار حوزه صادرات جهت کمک به تامین حداکثری منابع هدفمندی یارانه ها قرار گیرد.

وی در خصوص اتمام پروژه های عمرانی دولت های پیشین در دولت سیزدهم، گفت: از ابتدای دولت سیزدهم به ترتیب 142، 288 و 309 هزار میلیارد تومان به پروژه های عمرانی تخصیص داده شد که 400 هزار میلیارد تومان بودجه برای دو هزار پروژه عمرانی (کوچک و بزرگ) تحقق یافته نیز اختصاص دادیم؛ به طور مثال آزادراه شیراز – اصفهان اصفهان-شیراز و سد «قیزقلعه سی» پس از دو دهه یا انتقال آب به دریاچه ارومیه که باعث احیای مجدد آن پس از 8 سال از جمله پروژه هایی بود که در دولت سیزدهم به اتمام رسید.

سهم نفت در بودجه 20 درصد است

عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: امسال سهم نفت در بودجه کشور کاهش داشته به طوری که کل سهم نفت در بودجه 20 درصد است که این موضوع گام بزرگی در خصوص نفت زدایی در بودجه به شمار می رود. انتظار می رود درآمد حاصل از فروش نفت در راستای توسعه کشور هزینه شود.

منظور افزود: با توجه به میزان صادرات نفتی که پیش بینی کردیم، سهم دولت از صادرات نفت حدود 580 هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده ایم و فکر می کنیم صادرات نفت بتواند پاسخگوی نیازهای کشور باشد.

وی ادامه داد: این نکته را باید متذکر شوم که هر بشکه نفت هم اکنون بیش از 71 دلار قیمت داشته که بیش از پیش بینی اولیه قیمت نفت در بودجه سال 1403 است.

روی منابع اصلاح معافیت مالیاتی حساب نکرده بودیم

معاون رییس جمهور در خصوص دلایل عقب نشینی سازمان برنامه از سقف معافیت های مالیاتی (تا 500 میلیارد تومان) که در بند س تبصره 6 بودجه سال 1403 آمده بود، گفت: شرکت هایی که قصد سرمایه گذاری می کنند بر حسب محاسبات و معافیت های مالیاتی که در قانون پیش بینی شده، محاسبات خود را انجام می دهند. ما نمی توانیم با یک تصمیم یکباره این محاسبات را بر هم بزنیم. همانطور که دیدید، یکی از دلایل ریزش بورس همین بند س تبصره 6 بود که معافیت ها یکباره لغو شد. این بند توسط نمایندگان مجلس در بودجه گنجانده شده بود که توسط خود آنها نیز لغو شد.

وی ادامه داد: ما از ابتدای روی منابع بند س تبصره 6 حساب نکرده بودیم و این تصمیم از ابتدا اشتباه بوده است. همچنین منابعی که روی آن حساب کردیم سایر منابع مالیاتی است که در گذشته وجود داشته است. ما اقداماتی یکباره که نظم و ذهنیت سرمایه گذاران رو برهم بزند، نمی پذیریم و خرسندیم که نمایندگان این بند را اصلاح کردند. توجه کنید که ما روی منابع مالی این مصوبه حساب نکرده ایم و جزو منابع ما نبود که حالا بگوییم آن را از دست داده ایم.

وی بابیان اینکه پایه مالیاتی جدیدی نداریم، گفت: با اجرای قانون پایانه فروشگاهی، مالیات واقعی گرفته و تحقق مالیات مانند سال قبل وصول شود.

منظور در مورد رشد اقتصادی گفت: سال قبل رشد 5.7 درصد، سال قبل تر 5 درصد و سال 1400 حدود 5.5 درصد بود.

تمرکز بر راهکارهای «غیرقیمتی» برای کنترل مصرف سوخت

منظور همچنین گفت: دولت تلاش کرد تا با صرفه جویی مصارف انرژی، منابع نفت و گاز را افزایش دهد؛ برای نمونه، سامانه ای طراحی کرده ایم تا نفت و گاز را بر اساس پیمایش به مصارف حمل و نقل تخصیص دهیم. این موارد به کاهش مصرف و جلوگیری از قاچاق کمک می کند تا در مقابل بتوانیم میزان صادرات را افزایش دهیم.

وی افزود: برای کنترل مصرف، تمرکز ما بر راهکارهای غیرقیمتی است، در همین جهت راه اندازی بازار بهینه سازی انرژی نیز کمک خواهد کرد تا از منابع انرژی استفاده بهتری صورت دهیم.

تهاتر برای تامین بنزین

منظور در خصوص واردات بنزین گفت: طبق مجوزهای صادر شده، وزارت نفت در خصوص تنظیم به موقع درباره تامین بنزین و… وظیفه دارد. سال قبل تهاتر فرآورده های نفتی در همین راستا انجام شد تا نیازمندی به بنزین در مقاطع مختلف سال مرتفع شود. بر این اساس از راهکار تهاتر برای تامین بنزین استفاده شده است.

تداوم طرح کالابرگ الکترونیک

منظور در خصوص تداوم طرح کالابرگ الکترونیک گفت: دولت مصوبه ای در نیمه اردیبهشت ماه امسال تصویب کرد که 20 همت برای کالابرگ تامین و این روند ادامه دار خواهد بود و دهک های پایین کشور می توانند بدون توجه به بازار آزاد اقلام خود را با استفاده از کالابرگ با قیمت پایین تری خریداری کنند.

رییس سازمان برنامه و بودجه افزود دولت سعی دارد قیمت 11 قلم کلاهی خوراکی برای اقشار کم درآمد بر اساس نرخ سال قبل باشد و اطمینان خاطر برای آنها فراهم شود.

ایجاد سامانه املاک و مستغلات بانکی

معاون رییس جمهور در خصوص وضعیت بانک های خصوصی هم گفت: نظام بانکی قطعاً نیازمند تنظیم گری خواهد بود و بانک مرکزی با روندهای قانونی بر این بخش نظارت خواهد داشت. بر اساس برنامه هفتم ناترازی بانک ها باید به 20 درصد ناترازی فعلی برسد و در نظر داریم تا سامانه املاک و مستغلات بانکی ایجاد شود تا میزان املاک بانک ها مشخص شود و ترجیح این است اموال بانکی در سبد دارایی های منجمد قرار نگیرد تا تسهیلات بهتری از سوی بانک ها به متقاضیان اعطا شود.

نگاه دولت حمایت از بازار سرمایه است

وی در ادامه عنوان کرد: امیدوار هستیم که نگرانی هایی که در این یکی دو ماه که اتفاق افتاده به زودی بر طرف شود و ما هر گونه حمایتی که لازم باشد از بورس انجام می دهیم تا مردم با اطمینان بیشتر سرمایه های خود را وارد بورس کنند تا در بورس تامین مالی پایدار و مطمینی برای پیشرفت و توسعه کشور صورت بگیرد، قطعاً دولت کوتاهی نمی کند.

رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: هفته گذشته در حضور معاون اول رییس جمهور و سرپرست ریاست جمهوری جلسه ستاد اقتصادی دولت را داشتیم که 4 یا پنج مصوبه مهم برای حمایت از بورس در آنجا گذراندیم و قرار بر این شد که سخنگوی اقتصادی دولت آن را اطلاع رسانی کند. بنابراین، نگاه دولت حمایت از بازار سرمایه است و هر گونه اخلالی که باعث شود آرامش بازار سرمایه به هم بخورد مورد تایید دولت نیست.

واردات خودرو شتاب گرفت

وی درباره واردات خودرو تصریح کرد: شتاب واردات خودرو در سال جاری افزایش یافته است؛ تنظیم گری بازار خودرو توسط وزارت صمت در حال انجام است. به تازگی نیز ثبت نام خودروهای برقی آغاز شده است.

اجرای ساختار جدید بودجه پس از ابلاغ برنامه هفتم

وی درباره اصلاح ساختار بودجه اظهار کرد: اصلاح ساختار بودجه همواره از مطالبات رهبر معظم انقلاب بود که دولت سیزدهم به طور جدی در این موضوع وارد شد و یک سند کامل برای آن تدوین کرده است. البته در برنامه هفتم توسعه اصلاح ساختار بودجه پیش بینی شده و بعد از ابلاغ، این اصلاح ساختار اجرایی خواهد شد.

منظور افزود: برخی اقدامات دیگر در زمینه اصلاح ساختار بودجه، افزایش سهم درآمدهای پایدار در بودجه و کاهش کسری تراز عملیاتی است. همچنین ایجاد حساب واحد خزانه برای شفافیت عملکرد مالی دستگاه ها اجرایی شد. اقدام دولت در جهت پرداخت به ذی نفع نهایی نیز حرکتی به سمت پرداخت های یکپارچه و شفاف دولت بود.

باید بازمانده از تحصیل به صفر برسد

وی رشد اقتصادی را ناشی از سرمایه انسانی دانست و گفت: باید بازمانده از تحصیل به صفر برسد و هیچ کودکی برای تحصیل مشکل نداشته باشد. خدمات بهداشت هزینه مردم به کمترین رقم در برنامه هفتم باید سهم مردم از درمان به 25 درصد برسد.

223223

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خبر ویژه معاون رییس جمهوری درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان/ تکلیف قیمت بنزین روشن شد" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خبر ویژه معاون رییس جمهوری درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان/ تکلیف قیمت بنزین روشن شد"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه