خاموشی ها تا ۲ سال دیگر با همین وضع به ۸ ساعت می رسد

مشاور عالی اتاق بازرگانی در گفت وگو با ساینس بلاگ؛
پس از شهرک های صنعتی شمس آباد و کهریزک تولید کنندگان شهرک صنعتی خیرآباد اراک نیز با مسدود کردن ورودی این شهرک به قطع گسترده و مکرر برق اعتراض کردند. در روز های اخیر همچنین ویدئو های مختلفی از اعتراض نانوایان سکنه و مردم شهر ری ایلام کرمان و اراک در اعتراض به قطع مکرر و طولانی مدت برق در رسانه ها منتشر شده است. با وجود آنکه مسئولان توانیر اعلام کردند که دیگر «از شنبه» برق منازل بیش از ۲ ساعت قطع نخواهد شد اما اهالی استان های جنوبی و کم برخورداری مانند ایلام و چهارمحال و بختیاری از قطع برق بیش از ۳ ساعت و در دو نوبت خبر داده اند.
۸ ساعت قطعی برق تا ۲ سال آتی
حامد پاک طینت اقتصاددان در اینباره گفت: مصرف برق کشور سالانه ۶ تا ۷۰ هزار مگاوات افزایش خواهد یافت و این میزان تا پایان همین دولت ۳۰ هزار مگاوات بیش از کسری امروز است. ۶۰ درصد نیروگاه های کشور فرسوده اند و تا ۲ سال آینده تا ۱۲ درصد از ظرفیت آنها از دست می رود. اگر همین روند ادامه پیدا کند تا ۲ سال آینده خاموشی های برق در زمستان به ۸ ساعت و تا ۴ سال آینده در تابستان به ۱۴ ساعت خواهد رسید.
۳۰ میلیارد دلار پول برای حل بحران برق نیاز است
محمود حقی فام استاد دانشگاه تربیت مدرس و سردبیر فصل نامه ای انرژی ایران نیز در همین خصوص به ساینس بلاگ گفت: من چندان معتقد نیستم که با تغییر این وزیر و فلان شخص بحران انرژی چاره جویی شود در حال حاضر برای تامین کسری برق و گاز مورد نیاز آن به ۳۰ میلیارد دلار و حدود ۳ تا ۴ سال زمان نیاز داریم وقتی این بودجه تامین نشود چه علی آبادی وزیر باشد چه شخص دیگری نمی توان انتظار داشت که مشکل حل شود. ما مهندسان بسیار خوبی در کشور داریم و از توانمندی فنی برخوردار هستیم منتهی باید بودجه لازم برای احداث نیروگاه های جدید و افزایش ظرفیت و اصلاح راندمان نیروگاه های فعلی تامین شود.
چرا من تولید کننده باید هزینه بی کفایتی وزیر نیرو را پرداخت کنم!
بهمن عشقی مشاور عالی اتاق بازرگانی تهران نیز ضمن برشماری مشکلات حدیده قطع برق برای صنایع به ساینس بلاگ گفت: اجازه دهید عیناً فرمایش آقای علی آبادی وزیر نیرو را نقل به مضمون کنم ایشان گفتند که ما فکر نکردیم نیروگاه های ما در اردیبهشت نیازمند اورهال باشد و نیروگاه های برق رفتند در تعمیرات و وزارت نیرو امیدوار است که نیروگاه ها در خرداد به مدار برگردد سوال این است که آیا ما عقلمان نمی رسد که باید روغن اتومبیل مان را هر ۴ هزار کیلومتر عوض کنیم! چگونه است که وزارت نیرو نمی داند که نظام تولید برق نیازمند تعمیرات و نگهداری بسیار پیچیده است متاسفانه به نظر می رسد برای تامین برق بخش خانگی می خواهند کلاً بخش تولید و صنعت را قربانی کنند. ظاهراً بیچاره شدن تولید کننده نیز اهمیتی برای وزارت نیرو ندارد.
وی با اشاره به بخش نامه های که از صنعتگران می خواهد شیفت شب خود را فعال کنند افزود: هزینه تولید در شب دو برابر است چه کسی می خواهد این هزینه دو برابر را پرداخت کند؟ چرا من صنعتگر باید هزینه بی کفایتی وزیر را پرداخت کنم؟ متاسفانه به نظر می رسد ایشان قصد دارد برق کشور را به خاطر انحصار … گروگان بگیرد همانگونه که صنعت خودرو کشور را به خاطر ایرانخودرو گروگان گرفته اند. از فعالین صنعت برق سوال کنید ببینید که وزیر نیرو به خاطر انحصار … چه کار کرده با صنعت برق مگر ناکارآمدی شاخ و دم دارد! هر کاری که فعالان خواستند برای ساخت نیروگاه انجام دهند وزارت نیرو مانع شده است همین الان هم در مدل قیمت گذاری مانع ساخت نیروگاه مانع شده اند.
درخواست توانیر از تولیدکنندگان برای نصب پنل خورشیدی با کدام پول!
عشقی در توضیح درخواست توانیر از تولیدکنندگان برای نصب پنل های خورشیدی گفت: این خواسته توانیر خیلی مضحک است! من وقتی می خواهم کارخانه بسازم باید یک پروانه ای بگیرم به نام جواز تاسیس که در آن میزان آب برق و نیروی کار مورد نیاز قید می شود و پس از آن پروانه بهره برداری صادر می شود طبق این دو پروانه که بار حقوقی دارد دولت مکلف است میزان برق قید شده در پروانه را تامین کند به این می گویند حق مکتسبه اینکه مدیران دولتی درک بار حقوقی این مسئله را ندارند خود دردی مضاعف است. پولش را گرفته اند و باید برق تولید کننده را تامین کنند اگر قانون وجود داشت وزارت نیرو نمی توانست در سال «سرمایه گذاری برای تولید» این بلا را بر سر تولید کنندگان بیاورد.
عضو هیئت عامل اتاق بازرگانی در ادامه اظهار کرد: تولیدکننده ای که سرمایه در گردش اش را هم ندارد با کدام پول برود پنل خورشیدی نصب کند ۳۸۵۰ مگاوات از برق کشور در حال حاضر به خاطر بی کفایتی خوابیده است هر تولیدکننده مجبور است گازوئیل را با نرخ آزاد ۳۰ هزار تومان خریداری کند. متاسفانه در حال حاضر به خاطر مشکلات حدیده اعم از نبود سرمایه مواد اولیه تحریم و مشکل مضاعف بحران برق و انرژی قریب ۵۰ درصد ظرفیت صنعتی کشور تعطیل شده است تعطیلی ۵۰ درصد صنعت در درازمدت آثار بسیار ویرانگری خواهد داشت. شوربختانه به نظر می رسد این بحران در ماه های گرم تابستان نیز تشدید خواهد شد. ما و ۳۰۰ تشکل ذیل اتاق بازرگانی هر روز توی سر خودمان می زنیم! به هر مسئولی که فکرش را بکنید نامه زده ایم اما فریاد رسی نداریم آقای وزیر نیرو تا کنون یک بار بخش خصوصی را لایق ندانشسته که حتی یک جلسه برای پاسخگویی به مطالبات تجار و صنعتگران ایرانی با اتاق بازرگانی برگزار کند. خودمان هم مانده ایم که چه کنیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خاموشی ها تا ۲ سال دیگر با همین وضع به ۸ ساعت می رسد" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خاموشی ها تا ۲ سال دیگر با همین وضع به ۸ ساعت می رسد"، کلیک کنید.