توسعه پارس جنوبی دستاوردی برای انقلاب؛ بومی سازی صنعت نفت و گاز وارد فاز جدید شد

نیم قرن پیشرفت اقتصاد در برابر تحریم ها/۱۵

توسعه پارس جنوبی دستاوردی برای انقلاب؛ بومی‌سازی صنعت نفت و گاز وارد فاز جدید شد

معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران گفت: با شروع طرح فشار افزایی پارس جنوبی می توانیم بگوییم که انقلاب بومی سازی صنعت نفت و گاز در کشور وارد فاز جدیدی از نظر انتقال و دانش و فناوری به صنعت نفت و گاز کشور شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ساینس بلاگ؛ میدان نفتی و گازی پارس جنوبی بزرگ ترین میدان گازی جهان است که در خلیج فارس و به طور مشترک بین ایران و قطر قرار دارد. لازم به ذکر است که در حدود ۳۳ درصد این میدان در آب های سرزمینی ایران واقع شده و مابقی آن در محدوده سرزمینی قطر است. این میدان با وجود آن که در سال ۱۳۴۹ شناسایی و کشف شده بود و قطر تقریبا بلافاصله برداشت از آن را آغاز کرد توسط رژیم شاهنشاهی نادیده گرفته شد و اجازه تاراج این ثروت ملی به قطری ها داده شد اما پس از وقوع انقلاب اسلامی با اراده متخصصان کشور در اوج تحریم ها برداشت از این میدان آغاز و با وجود سهم کمتر ایران از پارس جنوبی هم اکنون برداشت روزانه کشور از پارس جنوبی به اندازه قطری ها است.

رضا دهقان معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار ساینس بلاگ ضمن بر شمردن طرح بهره برداری از این میدان به مشابه نگینی بر انگشتر دستاورد های انقلاب اسلامی ایران در حوزه نفت و گاز گفت: برداشت از میدان گازی عظیم پارس جنوبی در اواخر دهه هفتاد شمسی و از نقطه صفر شروع شد؛ یعنی پیش از آن هیچ اقدامی دراین زمینه صورت نگرفته بود و اولین اقدام برای بهره مندی مردم از این ثروت خدا دادی در این تاریخ آغاز گشت.

توسعه پارس جنوبی

وی ادامه داد: در حال حاضر میدان گازی پارس جنوبی در هر روز بیش از ۷۰۰ میلیون متر مکعب گاز تولید و به شبکه مصرف کشور تزریق می نماید. توسعه فاز های مختلف پارس جنوبی طی سال های گذشته موجب شده است که هم اکنون بیش از ۷۰ درصد گاز طبیعی مورد نیاز کشور و همچنین ۴۰ درصد از بنزینی که روزانه در کشور مصرف می شود به واسطه این حرکت انقلابی متخصصان کشور تامین شود.

دهقان تصریح کرد: توسعه فاز های مختلف پارس جنوبی عمدتا با تکیه بر توان متخصصان و تامین کنندگان داخلی انجام شد و این جز بر اثر غیرت انقلابی و همت جهادی این متخصصان و صنعتگران نبود. لازم به ذکر است که در ابتدای کار شروع برداشت از پارس جنوبی و توسعه فاز های اولیه نقش متخصصان ایرانی در این زمینه بسیار محدود بود اما در فاز های نهایی پارس جنوبی بیش از ۸۰ درصد کلیه امور تا تحویل فاز بر عهده ایرانیان بود که نماینگر حرکت جهادی کشور برای بومی سازی فناوری ها در صنعت نفت و گاز است.

وی ادامه داد: با شروع طرح فشار افزایی پارس جنوبی می توانیم بگوییم که انقلاب بومی سازی صنعت نفت و گاز در کشور وارد فاز جدیدی از نظر انتقال و دانش و فناوری به صنعت نفت و گاز کشور شده است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "توسعه پارس جنوبی دستاوردی برای انقلاب؛ بومی سازی صنعت نفت و گاز وارد فاز جدید شد" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "توسعه پارس جنوبی دستاوردی برای انقلاب؛ بومی سازی صنعت نفت و گاز وارد فاز جدید شد"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه