بومی سازی نسل سوم سلول های خورشیدی در کشور اجرایی شد
در قالب یک طرح پژوهشی؛
طرح «ساخت بومی نخستین پنل 1 کیلووات ساعت سلول های خورشیدی نسل سوم در کشور به عنوان منبع انرژی پاک و تجدیدپذیر» در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی اجرا شد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری ساینس بلاگ، محمود صمدپور، عضو هییت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درخصوص طرح تحقیقاتی این دانشگاه که با حمایت بنیاد ملی علم ایران اجرایی می شود، توضیح داد: برای کم کردن اتکای جهانی به منابع طبیعی پایان پذیر و سوخت های مخرب محیط زیست، تلاش های علمی فراوانی شده است. در عین حال ما منابعی داریم که هم تجدیدپذیر هستند و هم ضرری برای محیط زیست ندارند که از جمله این منابع می توان به انرژی خورشیدی، آب، باد، زمین گرمایی، حرارتی و جزر و مد اقیانوس ها اشاره کرد.
وی افزود: با توجه به سطح تابش انرژی خورشیدی و زمین های وسیع در مناطق مرکزی و جنوبی ایران، منبع انرژی خورشیدی به راحتی در کشور قابل دستیابی است.
این دانش آموخته دکتری تخصصی نانوفیزیک از دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: در دهه اخیرسلول های خورشیدی نسل سوم مبتنی بر استفاده از مواد و تکنولوژی های ساخت پیشرفته امروزی مورد توجه قرار گرفته اند. در این نسل از سلول های خورشیدی، محققان با روش های نوین، ساده و ارزان به دنبال ساخت سلول های خورشیدی هستند.
وی ادامه داد: در بین انواع مختلف سلول های نسل سوم در حال حاضر سلول های خورشیدی نانوساختار حساس شده با رنگدانه در برخی کشورهای اروپایی و آسیایی مانند سوییس، کره جنوبی و غیره به صورت نیمه تجاری تولید می شوند.
وی اشاره کرد: ساخت سلول های خورشیدی حساس شده با رنگدانه ها و نقاط کوانتومی با در نظر گرفتن هزینه کم برای ساخت، پتانسیل بالایی جهت تجاری سازی دارد.
صمدپور یادآور شد: در حال حاضر تکنولوژی ساخت این سلول ها با امکانات و نیروی انسانی موجود به صورت 100 درصد در کشور وجود دارد و هدف این طرح هم ساخت اولین پنل خورشیدی یک کیلووات ساعت از سلول های خورشیدی نسل سوم به صورت کاملاً بومی بود. چرا که این سلول ها علاوه بر هزینه پایین ساخت، روش ساخت ساده ای دارند. همچنین یکی دیگر از اهداف این طرح، تولید دانش فنی آن با استفاده از توانمندی داخلی و هزینه مناسب با توجیه اقتصادی بود تا بتوان در کشور به راحتی از این انرژی تجدیدپذیر بهره برد.
وی به چالش ها و کمبودهای تیم تحقیقاتی برای اجرای این طرح پژوهشی اشاره کرد و افزود: از آنجا که از قبل تجهیزات مورد نیاز طرح را تهیه کرده بودم، در انجام این طرح با مشکل کمبود امکانات و تجهیزات مواجه نبودم ولی مشکل و چالش اصلی طرح های نظیر این طرح، رهاشدن آن ها و نرسیدن به مرحله تولید انبوه و ساخت است. با اینکه نمونه آزمایشگاهی آن ساخته شده است اما برای تولید انبوه نیاز به حمایت مالی وجود دارد که تاکنون این مشکل برطرف نشده است
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بومی سازی نسل سوم سلول های خورشیدی در کشور اجرایی شد" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بومی سازی نسل سوم سلول های خورشیدی در کشور اجرایی شد"، کلیک کنید.