ابهامات و پرسش های قرارداد دو میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین/ چرا زاکانی به جای پاسخ، فرار به جلو می کند؟

ابهامات و پرسش های قرارداد دو میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین/ چرا زاکانی به جای پاسخ، فرار به جلو می کند؟

روزنامه هم میهن نوشت:یکی از موارد اعتراضی، به ترک تشریفات برای انعقاد قراردادی به این حجم برمی گردد. اسفندماه پارسال، شورای شهر تهران به شهرداری اجازه داد تا خریدهای لازم را در حوزه حمل و نقل عمومی به ارزش دو میلیارد یورو انجام دهد. البته قرار نبود اعضای شورای شهر تهران غافلگیر شوند، اما این اتفاق رخ داد.

اعضای شورا گلایه کردند که قرارداد در اختیارشان قرار نگرفته است اما دیروز علیرضا زاکانی در صحن شورا گفت قرارداد دو میلیارد یورویی در اختیار تشکری هاشمی و نرجس سلیمانی قرار گرفته است. تشکری هاشمی با تکذیب حرف شهردار، صحن شورا را در اعتراض ترک کرد. نرجس سلیمانی هم گفت از پاسخ های شهردار تهران قانع نشده است.

اما چرا هنوز درباره جزییات این قرارداد، حتی پس از جلسه دیروز شورای شهر تهران شفاف سازی نشده است؟ ترک تشریفات به دلیل آغاز سریع عملیات اجرایی و جلوگیری از ازدست رفتن زمان در مدت اجرای فرایند مناقصه هنگامی صورت می گیرد که شناخت کاملی از پیمانکار وجود داشته باشد. چرا از میان تعداد زیادی تامین کننده منابع مالی در چین، شرکتی با مسیولیتی محدود در جایگاه تامین کننده مالی در نظر گرفته می شود؟

شهرداری و شورای شهر تهران باید گزارشی دقیق و کامل از جزییات این قرارداد در اختیار رسانه ها قرار دهند. آیا این قرارداد، مصوبه ترک تشریفات داشته یا نداشته؟ به نظر می رسد که مصوبه ای برای ترک تشریفات وجود نداشته است.

آیا شورای شهر تهران به دلیل مسیله کمبود زمان این اختیار را به شهرداری تهران واگذار کرده است؟ درحالی که مسیله زمان همان طور که از اسمش بر می آید به موارد بسیار فوری برمی گردد. درباره وارد کردن اتوبوس برقی و واگن قطار چه فوریتی وجود داشته که شهرداری خودش توانسته چنین قراردادی منعقد کند؟

به این معنی که به جز یک فرد یا یک شرکت مشخص، دیگرانی وجود ندارند که بخواهند خدمات بدهند. در عین حال یکی از مهمترین مسایل درباره پروژه های شهری و از قضا همین ماجرای اتوبوس های برقی، این است که حتماً و لزوماً از طرح مطالعاتی برخوردار باشند. طبق روال مرسوم نمی توان همان ابتدا یک قرارداد را بدون اینکه پیوست مطالعاتی داشته باشد به سرعت به مرحله امضا رساند. قرار است این اتوبوس های برقی کدام مناطق تهران را پوشش بدهند؟ به لحاظ فنی و اقتصادی در کدام مناطق تهران از این اتوبوس ها می توان استفاده کرد؟

شهرداری تهران ناگهان تصمیم گرفته که سیستم حمل و نقل شهری را تغییر بدهد بدون اینکه پیوست مطالعاتی ارایه کند. مگر می شود یک کار بزرگ و مهم شهری بدون مطالعه فنی و اقتصادی به مرحله قرارداد و اجرا برسد؟ متاسفانه به نظر می رسد مدیران شهری ما در دوره اخیر به ظاهر مسایل شهری در کشورهای غربی توجه می کنند بدون اینکه گزارش های فنی و اقتصادی آنها را لحاظ کنند. خب ناگهان اتوبوس برقی به چه دلیل در شهرداری تهران به تصمیم رسیده است؟

مردم باید بدانند که شهرداری تهران برچه اساسی قرار است الگوی حمل و نقل شهری را تغییر بدهد. از قرار معلوم، دیروز اعضای شورای شهر تهران نیز غافلگیر شدند، چون از موارد مطرح شده درباره این قرارداد اطلاع کافی نداشتند. پرسش هایشان نیز بدون پاسخ ماند. اگر مطالعه لازم درباره این قرارداد انجام شده، لازم است توضیح بدهند که نتیجه چه بوده و قرارداد براساس چه منطقی امضا شده است.

نکته مهم دیگر اینکه چنین قراردادهایی که به شهر و مردم شهر برمی گردد نباید محرمانه باشد، اصلاً چنین قراردادهایی خصلت محرمانگی ندارند و نمی توانند داشته باشند. این قرارداد دارای مجموعه ای از اصول حقوقی است که باید به شکل شفاف در صحن شورای شهر تهران مطرح می شد.

بودجه خرید اتوبوس برقی و واگن قطار از چه محلی تامین می شود؟ شهرداری تهران که درآمد ارزی ندارد. پس پول این کار را چگونه تامین می کند؟ قاعدتاً در قراردادی به ارزش میلیاردی دولت نیز باید حضور داشته باشد. چون شهرداری تهران قطعاً با درآمدهایی که دارد از پس تامین چنین ارقامی برنمی آید. اگر دولت نیز در این قرارداد نقش دارد به کدام وزارت خانه مربوط می شود؟ احتمالاً وزارت کشور، اما نحوه بازپرداخت ارقام این قرارداد از سوی شهرداری به چه شکلی خواهد بود؟ و البته سوالات بی شمار دیگری که جای طرح دارد.

اما دیروز ادبیات آقای زاکانی در مواجهه با پرسش های مطرح شده عجیب بود. آقای شهردار وظیفه دارد شفاف سازی کند و دقیق و اصولی به ابهامات و پرسش های جامعه پاسخ دهد. استفاده آقای زاکانی از ادبیاتی چون «پا در کفش کسانی کرده ایم که می خواهند کل معاملات را برهم بزنند»، «اگر اتوبوس خریدن راحت بود شهرداران مدام اتوبوس می خریدند»، «هیچ دوره ای به اندازه امروز کار انجام نشده است»، «دوستان اعلام می کنند که آنچه اعلام شده را قبول نداریم خوب قبول نداشته باشید. بررسی کنید و حرف مستدل بزنید»، به جای پاسخگویی فرار رو به جلو است.

21302

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ابهامات و پرسش های قرارداد دو میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین/ چرا زاکانی به جای پاسخ، فرار به جلو می کند؟" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ابهامات و پرسش های قرارداد دو میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین/ چرا زاکانی به جای پاسخ، فرار به جلو می کند؟"، کلیک کنید.