آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
ساینس بلاگ گزارش می دهد؛
موضوع استفاده از دارو های ایرانی یکی از دغدغه های اصلی است که بار ها مسیولان ارشد وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور است، اما با این حال بسیاری از مردم تلاش می کنند از دارو های تولید خارج از کشور استفاده کنند.
به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری ساینس بلاگ، موضوع استفاده از دارو های ایرانی یکی از دغدغه های اصلی است که بار ها مسیولان ارشد وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور است، اما با این حال بسیاری از مردم تلاش می کنند از دارو های تولید خارج از کشور استفاده کننداز سوی دیگر بسیاری از دارو های خارجی نیز نایاب بوده و برخی از بیماران از نبود این دارو ها شکایت دارند، اما سوال اصلی اینجاست که با توجه به وجود دارو های داخلی چرا بسیاری از مردم از دارو های خارجی استفاده می کنند؟
چرایی مشکلات تهیه دارو خارجی برای برخی از بیماران
بسیاری از بیماران نسبت به تهیه دارو های خارجی شکایت دارند، در همین زمینه محمدرضا کشاورز، بازرس هییت مدیره انجمن داروسازان در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری ساینس بلاگ با درباره چرایی مشکلات تهیه برای برخی از بیماران اظهار کرد: در حوزه کمبود دارو با دو موضوع رو به رو هستیم؛ یکی بحث کمبود ارز مرغوب و تحریم و دیگری دیرکرد تخصیص اعتبار و ارز از بانک مرکزی که مورد دوم نقش بسیار پررنگ تری در کمبود دارو بیماران خاص دارد، در واقع وقتی در پرداخت وجه تاخیر ایجاد می شود، چرخه تولید با کندی مواجه میشود و جبران این کمبود پس از تخصیص وجه، 3 تا 6 ماه زمان بر خواهد بود.
وی افزود: تغییر ارز ترجیهی به ارز نیمایی یکی از عوامل گرانی دارو بوده است ولی برای جبران گرانی دارو شرکت های بیمه موظف شده اند تا مابه تفاوت قیمت های قبلی و جدید را پرداخت کنند.
مردم به سمت استفاده از دارو های خارجی می روند
بازرس هییت مدیره انجمن داروسازان ادامه داد: البته بسیاری از اقلام دارویی توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می شود، اما بسیاری از پزشکان تاکید بر استفاده نمونه خارجی دارند که با توجه به ارزی که به شرکت ها داده شده نمی توان توقع داشت کمبود در این زمینه وجود نداشته باشد.
کشاورز ادامه در ادامه با اشاره به گران فروشی برخی از داروخانه ها و افزایش قیمت ها گفت: تمامی قیمت ها در برنامه و آدرس اینترنتی دارویاب ثبت شده است، اگر مرکزی قصد گران فروشی داشته و قیمتی خارج از قیمت اعلام شده ارایه کرده است مردم می توانند تخلف را به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرده تا با متخلفین برخورد جدی شود
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه کیفیت دارو های ایرانی بسیار بالاست تا حدی که کشور های متقضای دارو نیز به این مهم اشاره می کنند، بر لزوم حمایت ویژه از صنعت داروسازی کشور تاکید کرد، پیکانپور گفت: رویه تولید دارو در کشور به لحاظ تعداد و کیفیت رو به رشد است. خرد جمعی صنعت دارو به سمت رفع نیاز جدید دارویی کشور پیش می رود و توفیقات خوبی در این حوزه دارد. در بخش های پیشرو مثل بیولوژیک و موارد مشابه توفیقات رو به افزایش است.
کیفیت دارو های ایرانی بالاست
پیکانپور بیان کرد: توفیقات رو به افزایش است و نوید آینده خوبی می دهد. اگر به صنعت داروسازی کشور های مشابه نگاه کنیم می بینیم بخش قابل توجهی از اقدامات در سطح پکیجینگ محقق می شود و در بخش فرمولاسیون و ماده اولیه از ما عقب تر هستند و این سبب شده که در مراودات بین المللی دست خود را به سمت ایران دراز کنند. این موضوع تامین کمّی پا به پای تامین کیفی پیش رفته است. حساسیت بر شاخص های کیفی چه از سمت رگولاتور و چه کارخانجات اعمال شده و کیفیت دارو های ایرانی بسیار بالا است تا حدی که کشور های متقاضی دارو به این مهم اشاره می کنند.
وی افزود: رگولاتور نسبت به کیفیت دارو همواره حساس بوده است، لذا ری کال (جمع آور) یک محصول برای ما نقطه مثبت است که نشانگر دقت و اهمیت کیفیت دارو است و اگر جایی شاخص های کیفی مشکلی داشته باشد بدون اغماض ما وظیفه مربوط به کیفیت خود را انجام می دهیم.
وی با بیان اینکه صنعت داروسازی در جذب نخبگان توفیقات جدی داشته است، اظهار کرد: حدود 40 درصد از شرکت های دانش بنیان سلامت در بخش دارو متمرکز هستند.
آیا کیفیت دارو ایرانی با خارجی یکسان است؟
حسین خلیلی رییس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران با اشاره بر این که “آیا دارو های ایرانی به اندازه دارو های برند خارجی کیفیت و اثربخشی دارند؟ ” اظهار کرد: بیش از 95 درصد دارو های موجود در کشور در داخل ایران فرموله می شوند. بخشی از مواد اولیه این دارو ها در داخل کشور تولید و بخشی نیز وارد کشور می شوند. این موضوع که مواد اولیه وارد می شود مختص ایران نیست؛ برای مثال 70 درصد مواد اولیه دارویی در کشوری مانند آمریکا نیز از هند و چین وارد این کشور می شود، زیرا تولید برخی مواد اولیه صرفه اقتصادی ندارد و واردات آن به صرفه تر است.
وی افزود: در مورد داروها، بازه ای برای میزان اثربخشی و کیفیت تعریف می شود؛ برای مثال گفته می شود که اگر یک دارو بالای 97 درصد ایمنی و اثربخشی داشته باشد قابل قبول است؛ بنابراین ممکن است یک دارو 98 درصد و یک دارو 99 درصد اثربخشی داشته باشد، اما همین یک درصد اختلاف در ماده موثره یا خلوص، ممکن است روی بروز عوارض ناشی از مصرف دارو تاثیرگذار باشد یعنی عوارض را کمتر یا بیشتر کند.
وی ادامه داد: ممکن است عوارض یک داروی ایرانی کمتر یا بیشتر از یک داروی برند خارجی باشد و این موضوع بین دارو های مختلف متفاوت است، اما آنچه اهمیت دارد این است که دارو ایمن و اثربخش باشد.
رییس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران گفت: تمام دارو هایی که مجوز سازمان غذا و دارو را دریافت می کنند از نظر ایمنی و اثربخشی در بازه مورد قبول برای فارماکوپه های جهان است و اینطور نیست که در بازه استاندارد ایمنی و اثربخشی نباشد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران"، کلیک کنید.